Follow:
boeken

Ciao Sicilia – Marelle Boersma

ciao sicilia

Ben je al bezig een stapel boeken samen te stellen om mee te nemen op vakantie? De thrillers van uitgeverij De Crime Compagnie zijn zeker aanraders. Heerlijke thrillers om tijdens je vakantie te lezen. Alleen de cover van ‘Ciao Sicilia’ straalt al een vakantiegevoel uit. Met dit verhaal reis je af naar Sicilië. Dus al ga je net als ik naar een heel ander vakantieland, met dit boek kan je ook nog een beetje proeven van het Siciliaanse leven…

Achterflap Ciao Sicilia

Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar nooit gevonden wordt…

ciao sicilia

Samenvatting

Het verhaal begint wat warrig en onduidelijk met de ontvoering van Anne. Het duurde bij mij even voordat ik exact wist wat ik nou daadwerkelijk aan het lezen was. Eenmaal wat verder kwam ik wat meer in het verhaal en begonnen sommige onduidelijkheden wat meer duidelijk te worden.

Al snel speelt het verhaal zich grotendeels af in Sicilië. Marelle Boersma weet zeer goed de sfeer op te roepen van de zomerse straatjes en tentjes. De plekken waar het verhaal zich grotendeels afspeelde kon ik mij prima inbeelden. Anne wil een nieuw leven starten in Sicilië en probeert haar draai daar te vinden. Ze zoekt werk en ontmoet nieuwe mensen en maakt vrienden. Dat het ook in Sicilië niet altijd overal veilig is blijkt als de maffia om de hoek komt kijken.

Het verhaal leest na de wat trage start prima weg. Korte makkelijke hoofdstukken met een aantal Plottwisten die er voor zorgen dat je wil verder lezen. Sommige personages hadden voor mij wel iets meer diepgang mogen hebben, de meeste bleven erg vlak en dat vond ik best jammer. Waren de personages meer uitgediept had het zeker geholpen om mij nóg meer in het verhaal in te leven. De spanning in het verhaal neemt pas echt toe aan het einde van het verhaal. Ok, het is vrij cliché en op sommige punten een tikkeltje ongeloofwaardig, maar voor een ’tussendoor-thriller’ een prima boek. Geen thriller waarbij je super veel spanning ervaart, maar voor mij een écht vakantieboek.

Informatie

Ciao Sicilia – Marelle Boersma

Uitgeverij De Crime Compagnie

Paperback, 320 pagina’s

ISBN: 9789461093615

Prijs: €17,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge