Follow:
boeken, kids

De Eindeling: Overwonnen (deel 3) – Katherine Applegate

Ik zal deze blog een beetje neutraal schrijven zodat er geen spoilers zijn voor deze serie. Het deel wat ik hier laat zien is namelijk het derde, en laatste, deel in de serie ‘De Eindeling’. Een serie voor lezers vanaf een jaar of 10/11. Een serie met spanning, magie en heel veel fantasie! Ook staan er in alle boeken mooie illustraties die de boeken nóg mooier en aantrekkelijker maken. Kortom, een serie om helemaal mee weg te dromen.

Serie De Eindeling

Het eerste deel van deze serie las ik al geruime tijd geleden (de blog vind je hier).

Welkom in het koninkrijk Nedarra. Byx is een Dariene, een hondachtig wezen, en de jongste van haar roedel. Vanwege de magische krachten die worden toegekend aan Darienes wordt haar soort opgejaagd in het door oorlog verscheurde koninkrijk van Nedarra. Wanneer Byx op onderzoek uit is, wordt haar roedel vermoord en vreest ze dat ze de laatste van haar soort is, de eindeling. Zoekend naar een veilig thuis, stuit ze op legendes van andere verborgen Darienes. Onderweg ontmoet ze nieuwe bondgenoten – zowel dieren als mensen – en samen ontdekken ze een geheim dat elk schepsel in hun wereld zou kunnen bedreigen…

Het boek zorgt voor een magische wereld waarin bijzondere wezens allemaal spannende avonturen meemaken. De verschillende wezens vond ik echt ontzettend origineel bedacht. Hartverwarmende vriendschappen ontstaan tijdens de reis die Byx aflegt.

eindeling

De recensie van deel 2, Ten Strijde, vind je hier.

Natuurlijk was ik reuze benieuwd hoe deel 3 het hele verhaal zou afronden. En ik kan jullie vertellen dat dit ook weer een geweldige rit was. Weer vol actie, spanning en magische elementen. Deze serie is echt een aanrader voor kinderen (en volwassenen) die van magische avonturen houden.

informatie

De Eindeling: Overwonnen – Katherine Applegate

Uitgeverij Billy Bones

Hardcover, 400 pagina’s

ISBN: 9789463850483

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij bijvoorbeeld Paagman.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Heidi

    Ziet er mij fijne boeken uit. Denk dat deze mijn zoon zal lezen.

    oktober 23, 2021 at 08:34
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge