Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #181

hillybillybeauty.nl

Deze periode zal iedereen nooit meer vergeten. De periode dat de scholen zijn gesloten en het land in rep en roer is. Wat een toestand hè? Het is voor iedereen wennen. Je zit veel meer op elkaars lip, je moet nu ook nog eens voor juffrouw of meester gaan spelen en je kinderen uitleggen dat het het beste is om thuis te blijven. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het best pittig vind.

Maandag

Tja, en dan zit je opeens met 3 kinderen thuis! Alle drie nog geen schoolwerk en stiekem een beetje een ‘vakantiegevoel’. Vooral Fenna, die slaapt gewoon een gat in de dag! Vandaag moesten ze toch even wat eerder hun bed uit omdat er iemand kwam voor de bouwkundige keuring. Andries bleef bij die man en ik moest met de kinderen het huis uit, aangepaste maatregelen ivm Corona. Dus even een uurtje in de speeltuin gehangen (erg leuk met pubers die daar dus eigenlijk helemaal geen zin in hebben)

In de middag besloot Andries Thomas zelf onder handen te nemen met de tondeuse. Naar een kapper is gewoon niet verstandig nu, en zijn haar werd (vooral aan de zijkanten en in de nek) te lang. Hij zou alleen die plekken met de tondeuse doen en bovenop korter knippen. Dat ging dus mis….

Hier lacht Thomas weer, maar hij heeft echt flink gehuild en was super boos op Andries. Het is even wennen…..hopelijk groeit het snel en is het weer een stuk langer als hij weer naar school moet 😉

Fenna ging even op de fiets naar een vriendinnetje. Geen groepsvorming, gewoon 1 op 1. Ik kan Fenna gewoon niet binnenhouden. Die heeft teveel energie en mist haar sociale contacten. Dus maar even met restricties dan. Zij kwam langs ons nieuwe huis, en kijk! Verkocht!

Dat is toch wel een leuk gezicht!

In de avond kwam Picnic de boodschappen bezorgen. Ik heb daar een keer of 2 weleens mijn mandje online gevuld, maar uiteindelijk de bestelling niet doorgevoerd. Nu dus wel, en het bleek dat mijn eerdere ‘nep’ bestellingen in mijn mandje waren blijven zitten. Nu heb ik dus onbedoeld toch gehamsterd…;-)

Dinsdag

Voor Thomas beginnen de online schoollessen pas morgen, maar hij kon wel op Squla al vandaag. Dus daar begon hij meteen aan.

Daarna naar buiten voor de buiten bingo die de juf had gestuurd. Allemaal opdrachtjes doen buiten. Gelukkig is het lekker weer!

In de middag kreeg ik nog leuke post! De nieuwe box van Owlcrate, whoop whoop!

En als je verder de hele dag binnen moet blijven komen de kleurboeken weer uit de kast. Amy en Thomas gingen lekker kleuren.

Uiteraard houden we het nieuws elke dag in de gaten. En je wordt er niet al te vrolijk van. Het vervelendste vind ik nog dat je niet weet hoelang het gaat duren. Als je een einddatum hebt kan je ernaar toe leven. Dan tel je in je hoofd de dagen af. Nu kan dat niet en dat maakt mij onrustig….

Woensdag

Vandaag begon voor Thomas de eerste schooldag thuis. Wat is dat wennen! Ik moest soms best even streng zijn, want hij wilde het liefst non stop de tablet voor zijn neus tijdens het werken. Tja, dat kan natuurlijk niet!

En daarna even zijn energie eruit gooien buiten. Fenna nam hem even mee op sleeptouw. Uiteraard naar een lege speeltuin.

Donderdag

Vandaag kreeg ik een hele gave tas van Chesterfield binnen. Super blij mee! Hij is echt prachtig. Binnenkort een volledige blog online.

Andries ging met Thomas nog even een flink stuk fietsen. Thomas vindt het best pittig allemaal. Onbewust maken je kinderen het toch allemaal mee en zijn misschien ook best angstig. Dit uit zich dan in boosheid en snel geprikkeld. Dus maar even de buitenlucht opzoeken.

Vrijdag

Afgelopen woensdag was Amy naar het ziekenhuis in Utrecht geweest. Eindelijk! Ze heeft nu ook een diagnose gekregen over haar knie. Een heel moeilijk woord, osteochondritis dissecans. Een kraakbeenaandoening. Vandaag moesten we terug voor een MRI. Andries en Amy gingen dus weer richting Utrecht. Er kwam ook weer een taxateur langs, dus Fenna, Thomas en ik moesten weer even de deur uit.

Daarna aan het schoolwerk. Ook Amy en Fenna moeten weer aan de bak. Online lessen volgen, wat nog erg veel hilariteit met zich meebrengt merk ik. Amy heeft pech, die moet vanaf volgende week weer naar school aangezien zij in haar examenjaar zit. Het is niet anders.

In de avond keken we de toespraak van de koning. Mooi verwoord! We moeten het met elkaar zien op te lossen.

Zaterdag

Ik moest er even uit! Dus besloot ik met de meiden een ritje te maken naar het Westland om langs stalletjes bij kwekers wat planten en bloemen te halen. Even wat vrolijkheid in huis! Overal was het rustig en dit maakte mij echt even gelukkig.

Andries ging met Thomas even aan de slag om een blaaspijp en pijltjes te maken. Een beetje tijdverdrijf in de tuin.

En door dit zonnetje kon ik ook meteen een mooie foto voor het Instagram account van de boekenzusjes maken.

Verder dook ik lekker in mijn boek en ontspanden we met elkaar op de bank.

Zondag

Ik ging in de loop van de ochtend even in mijn uppie naar de supermarkt om wat boodschappen te halen. Amy wilde bananenbrood maken, maar bijna de helft van de ingrediënten die we nodig hadden waren op….helaas.

Thuis dook ik lekker op bed in het zonnetje met een boek. Even genieten van de rust. Het is namelijk best wennen om nonstop iedereen thuis om je heen te hebben merk ik. Ik appte gezellig met mijn moeder en zusje en mijn moeder stuurde alweer gave schoenen die eraan komen. Hebben!

Geweldig!!

Ook besloot ik maar eens iets sportiefs te gaan doen….touwtje springen! Ik ben dus in de tuin even aan de slag gegaan. Ik was alleen ontzettend snel al buiten adem, een conditie van niks! Dus mijn doel, elke dag een paar momenten pakken om te gaan touwtje springen. Wellicht word ik nog superfit tijdens de Corona crisis 😉

Nou lieve volgers, ik hoop dat jullie je een beetje kunnen vermaken gedurende deze periode. En bovenal dat jullie gezond zijn!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge