Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #37

Deze week stond in het teken van mijn opa. Op maandagmorgen is hij overleden. Ondanks zijn prachtige leeftijd van bijna 99 jaar, brengt het een hoop verdriet met zich mee. Maar het leven gaat door, dus ook deze week weer een boel andere dingen die gedaan werden. Kijken jullie mee?

Maandag

Het was vandaag heerlijk weer. Ik deed de boodschappen en was vandaag toch van slag door het overlijden van mijn opa. Ik rommelde wat in huis en in de middag hielp Thomas mee met het wassen van de auto.

In de avond gingen de meiden naar hockeytraining en bereide ik het eten voor. Ik keek een beetje tv en werkte wat aan mijn blog en ging toch vroeg naar bed. Emoties putten je uit.

Dinsdag

Vandaag ook weer lekker weer, wat treffen we het toch! Ik moest onder schooltijd met Thomas naar de logopedie. We waren wat te vroeg dus konden we nog even in de speeltuin vertoeven.

Daarna bracht ik Thomas naar school en dronk ik thuis nog even een bakkie koffie voordat ik ze weer uit school kon halen.

In de middag hielp ik Fenna wat aan haar werkstuk.

Wát een werk! Maar dan heb je ook wat uiteindelijk. De tekening heeft ze helemaal zelf gemaakt overigens!

Daarna nog even voor de deur van het zonnetje genieten.

Woensdag

Krantjesdag! Gelukkig was het nog steeds erg aangenaam weer en hadden we de krantjes dan ook heel snel rondgebracht. Nog even een foto van mijn lieve Amy met wild haar, haha

Ik hoopte dat na het rondbrengen van de krantjes mijn Tante Betsy bestelling binnen zou komen. Helaas was die er nog steeds niet rond half 5, en moesten wij echt op pad naar judo. Thomas had namelijk judo examen!

En hij haalde de groene slip! Super trots op mijn kleine man!

Toen wij thuis aan kwamen fietsen stond daar net de pakketjesman! Wow, wat een timing! Hij kwam 9 jurkjes brengen, jooeehhooee! ( ik hou ze niet allemaal overigens. haha ). Welke ik zeker hou:

In de avond, toen Andries zelf naar hockey was, ging ik lekker op mijn kamer alle jurkjes passen. Wat werd ik daar blij van!

Donderdag

Vandaag een “normale” dag. Kids naar school en ik deed mijn strijk en fietste van en naar school.

Bij thuiskomst lag er nog een leuk pakketje klaar om te testen. Binnenkort weer even flink wat gaan fotograferen en testen, door deze rare dagen ontgaat mij dat een beetje.

Ik maakte wel wat outfit foto’s van mijn nieuwe jurkjes!

In de avond naaide ik Thomas’ slip aan zijn band. Althans, ik probeerde het, ik kan niet zeggen dat het mij er heel goed vanaf gaat. haha.

In de avond gingen de meiden hockeyen, Andries nam Thomas mee zodat ik even kon ontspannen. In de avond dook ik wederom vroeg mijn bedje in.

Vrijdag

Shit, fietsband lek! Natuurlijk, dat kan er ook nog wel bij. Dus met de auto Fenna en Thomas naar school gebracht.

Vandaag vond ik een moeilijke dag. Ik ging in de ochtend met mijn broer Jaap naar mijn oma toe. Mijn opa ligt opgebaard en we wilden hem toch nog een keertje zien.

Deze foto maakte mijn broer. Hier gingen we naar het kamertje waar mijn opa lag. Het was ontzettend emotioneel. Vooral omdat mijn oma ook zo verdrietig was bij de kist. Ze bleef mijn opa maar kusjes geven en lieve woordjes tegen hem zeggen. Ik was na het bezoek uitgeput. Het was goed, maar zwaar.

Na het bezoek even “ontspannen” bij mijn broers nieuwe huis. Ik hielp even met wat schoonmaken en hij verfde nog wat. Toch bijzonder om samen de laatste tijd zoveel contact te hebben, fijn!

Amy had vandaag een hockeytoernooi van school en Andries was één van de ouders die reed. Hij kon dus even kijken daar.

Nadeel was wel dat hij de auto dus mee had. Gelukkig kon Agaath mij om kwart voor 3 helpen met Fenna en Thomas uit school halen. Thomas speelde nog even op het schoolplein in het zonnetje.

In de avond ging Andries een keer naar zwemles. Ik had sinds het bezoek aan mijn oma al de hele dag wat hoofdpijn door de emoties. Ik hing de rest van de avond dan ook lekker op de bank.

Zaterdag

Hockeydag! In de ochtend ging ik met de kids naar Fenna haar wedstrijd. Andries ging eerst nog helpen verhuizen bij mijn broer namelijk.

Thomas hield het lang vol, maar op het laatst had hij toch niet zo’n zin meer, haha

Eenmaal thuis gingen we lekker even lunchen. Andries kwam toen ook thuis en konden we door naar Pijnacker waar Amy moest spelen.

Het was echt een super spannende wedstrijd die eindigde in 2-2. In de zon was het echt heerlijk. Een topmiddag!

We waren vrij laat thuis dus Andries bakte snel pannenkoeken. Ik keek wat tv in de avond en sliep als een roosje door de buitenlucht van die dag!

Zondag

Andries moest zelf om half 10 hockeyen. Dit keer thuis en mét mooi weer, dus we besloten een keer te gaan kijken. Amy en Fenna vonden het natuurlijk erg leuk om de wedstrijd kritisch te gaan bekijken. 😉

Kunnen jullie aan de onderste foto zien hoe de wedstrijd is verlopen? 😉

Helaas verloren ze met 1-0. Maar het was wederom geen straf om langs het veld te staan. Eenmaal thuis besloten we in de tuin te lunchen. Daarna werkte ik aan mijn blog, keek Andries formule 1 terug en rommelde de meiden wat in huis. ( Thomas vermaakt zich altijd wel ). Verder hielden we een heerlijk luie zondag.

Hoe was jullie week?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Gerdi

  Allereerst gecondoleerd met het overlijden van je opa. Wat een gave jurkjes zeg, ik ga ook snel eens een kijkje nemen…
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Gerdi #14 | Shoppen, Consultatiebureau en een fijn weekendMy Profile

  april 10, 2017 at 09:04
 • Reply Jessica J.

  Innige deelneming, Hilde. Sterke foto, die van jou en je oma. ♥
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #49 • Verlengd weekend, guilty pleasure en terreurMy Profile

  april 10, 2017 at 12:13
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Hey lieverd ik kreeg al tranen in mijn ogen over je stukje dat je samen met je oma naar je opa bent gaan kijken, dus wat jij voelt zal vele malen heftiger zijn en al helemaal voor je oma. Heel veel sterkte morgen bij zijn laatste afscheid lieverd.
  Afgelopen week had ik een zware emotionele week, niet lekker in mijn vel, maar mijn Tante Betsy jurkjes liefde helpt me wel daarbij en geeft me vrolijkheid. Morgen bloed prikken want ik wil wel uitsluiten dat het geen lichamelijke oorzaak heeft (overgang enzo).
  Je jurkjes staan je trouwens prachtig! Zo leuk om deze liefde te mogen delen. Dikke knuffels van mij!
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…Getting ready for IrelandMy Profile

  april 10, 2017 at 14:31
 • Reply chucky1012

  Gecondoleerd met het overlijden van je opa.
  Héél erg veel sterkte….

  april 10, 2017 at 15:58
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge