Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #45

Mijn verjaardag, lunchen bij het strand en verder met mijn ontspullen/minimaliseren. Deze week was ik best druk! Ik ga het weer vertellen en laten zien 🙂

Maandag

Ik was maandag zó druk dat ik gewoon geen enkele foto heb gemaakt! Alle kids bleven thuis. De meiden waren zó moe van het kamp dat die echt nog een dag nodig hadden om bij te komen. Thomas had door de warmte ook niet al te best geslapen, dus die liet ik ook thuis.

Ik deed mijn boodschappen met een scherp budget en vond dat ik het echt goed had gedaan! Ook zette ik weer een hoop spullen op marktplaats. Het gaat zó goed en dat stimuleert enorm. Binnenkort een update!

Dinsdag

Alle kids weer naar school, heerlijk. Zo kon ik vandaag een hoop werk verzetten. Ik moest wel rond lunchtijd op en neer om met Thomas naar logopedie te gaan.

Thomas oefende nog even in de wachtkamer. 😉

Uit school brachten ze de bestelformulieren van de nieuwe schoolfoto’s mee. Wat een leuke weer!

In de avond ging Andries met de meiden naar de looptraining en maakte ik het eten. ( hmmmm hartige taarten van Sonja Bakker ).

Woensdag

Wat was het warm! Ondanks de warmte ben ik toch flink door het huis gegaan. Mijn stapel spullen die op Marktplaats staat groeit flink. Gelukkig kan ik ook bijna elke dag pakketjes wegbrengen. Ik ontving nog een leuk pakketje van Koopmans

Super handig! Voor iemand met een weekbudget zijn dit natuurlijk hele fijne pakketjes!!

In de middag liepen we krantjes en Andries ging met Amy naar de selectietraining. Ik ging met Thomas naar judo. Na judo fietsten we snel naar huis omdat er een pakketje zou worden opgehaald. Ik raakte leuk aan de praat met de koopster, over budget/sparen/zuinig aan doen. Erg leuk!! Inspirerend zulke spontane gesprekken.

Donderdag

Amy stortte gisteravond even in. Het drukke weekend met weinig slaap, drukte van school en sporten heeft haar even uitgeput. Amy huilt niet snel, maar ze was even helemaal van de kaart. Ik besloot dat het voor haar even goed was 2 dagen bij te komen. Dus ik had Amy gezellig thuis. Ze rustte lekker uit, begon alvast aan wat huiswerk voor haar proefwerkperiode binnenkort.

Ik ruimde de lade onderin mijn kledingkast uit. ( ik had eigenlijk een voor-foto moeten maken, maar dat ben ik vergeten ).

Ik deed ook nog wat boodschappen ( minimaal qua budget, trots op mijzelf! ). En besloot een ‘weekend-box’ te maken. Hierin komen dingen als chips en luxe koeken ( in kleine hoeveelheden per keer ), en die zijn alleen voor het weekend. Doordeweeks is er gewoon te eten, maar dan in de vorm van biscuitjes, fruit, ontbijtkoek, eierkoeken etc.

Er was geen hockey, dus een avondje lekker buizen. Heerlijk!

Vrijdag

Vandaag kwamen er veel mensen aan de deur spullen halen. Ik verdiende gewoon dit op 1 dag!

Ik bracht het meteen naar de bank om te storten op de klusrekening. Voelt zo goed!! Ik zette nog meer items op marktplaats vandaag en gooide ook weer veel spullen weg. Ik verbaas mij nog steeds hoeveel zooi een mens kan hebben haha.

Ook kwam er weer een winactie online:

In de avond ging ik even langs bij mijn vader en bonusmoeder. Even gezellig.

Zaterdag

Ik ben jarig!! Yay!! 38 jaar alweer. Die 40 komt toch wel erg dichtbij, iieeekkk. Vandaag gingen we gezellig mijn verjaardag vieren. Ik mocht lekker uitslapen. Om 9 uur ging ik naar beneden en werd ik toegezongen door Andries en de kids, zo lief!

Ik kreeg een paar cadeautjes: een bon om 1 Pax kastdeur te kopen, een lege grote fotolijst waar een mooie gezinsfoto in gaat komen en van Fenna kreeg ik een nieuw kasboekje en setje pennen. Amy had als cadeautje dat ze mij zou gaan opmaken en mijn nagels zou gaan lakken. Super lief!

In de ochtend kwamen mijn vader, bonusmoeder, broer ( die ook jarig is op dezelfde dag en 35 is geworden ), zijn lieve vriendin Jess en mijn andere broer Tim. Super gezellig! Ik kreeg van Jess nog super lekkere cupcakes! Mjammie!!

Ik deed dit jaar heel lowbudget, de meiden hadden cakes gebakken van pakken die ik nog had staan van Thomas’ verjaardag. Dat scheelde een hoop in mijn budget! Ik heb deze week maar 88,60 uitgegeven! Toen ik mijn budget stelde naar 150 euro per week hield ik weleens wat over, maar nooit zoveel! I’m proud!!

In de middag kwamen Andries’ zusje met gezin en Andries’ ouders nog gezellig langs. Ik voelde mij echt jarig!

In de avond gingen we met het gezin nog een ijsje halen. Níet bij de ijssalon die je op de foto ziet, maar bij Fanielje in Leidschendam ( die zit ernaast ). Super lekker ijsje en een mooie afsluiter van een prachtige verjaardag! En morgen weer een geweldige dag, ik ben gezegend.

Zondag

In de ochtend gingen we met elkaar naar de kerk en uit de kerk brachten we Thomas bij mijn vader. We gingen in de middag namelijk voor de verjaardag van mijn broer en mij uitgebreid lunchen in Scheveningen. Thomas zou daar al snel genoeg van hebben, die kon dus beter naar andere opa en oma. ( en die gingen naar boerderij Geertje, dus hij had de middag van zijn leven! ).

We aten gezellig bij strandtent Waterreus. Mijn moeder, stiefvader, zusje, broer en vriendin, jongere broer, oom en tante en kids én mijn oma waren er. Zo ontzettend gezellig! Ook heel zo fijn dat mijn oma erbij was, met haar 95 jaar is ze nog helemaal bij de tijd!

Naast het heerlijke eten kreeg ik ook hele fijne cadeautjes! Ikea bonnen en centjes!! Ik heb uitgerekend dat ik met al mijn verjaardagsgeld alle 6 de Pax Kastdeuren kan kopen!!! Eindelijk na ruim een jaar deuren voor mijn kledingkast, zo blij!

Zalig voorgerecht, mjammie!

 

Hoofdgerecht, ook al zo lekker.

Niet mijn toetje, maar die van mij zusje. Stiekem baal ik dat ik deze niet heb genomen 😉

Het was zo ontzettend gezellig met elkaar. Veel gelachen, goede gesprekken en gewoon genieten.

Mijn oma koos een kinderijsje, hahaha. Zo schattig!

En nog even een foto van moeders met de 4 kids, rijkdom!

We hebben allemaal ontzettend genoten. Dank je wel mam en pap voor het heerlijke eten!

In de avond reed ik Amy nog naar een avond in de kerk voor tieners en rommelde ik nog wat spullen bij elkaar voor Marktplaats. Ook was ik stomverbaasd dat mijn artikel van gisteren ( Update Minimalisme, No Buy en Sparen ) qua cijfers de pan uit rezen!! Mijn recordaantal bezoekers. Blijkbaar ben ik niet de enige die druk bezig is met deze onderwerpen, haha.

Dit was mijn week en ik ben heel benieuwd wat jullie allemaal voor leuks hebben gedaan afgelopen week!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply chucky1012

  Leuke en gezellige week hadden jullie.
  Sneu voor je dochter dat ze zo moe was.
  Goed om dan eens flink uit te rusten……
  Schoolfoto’s van je eigen kinderen zijn altijd leuk om te zien hoe ze in een jaar zoveel veranderen…..

  Xoxo

  juni 5, 2017 at 07:12
 • Reply marije

  Nog gefeliciteerd!
  Goed dat je zo aan het ontspullen bent. Ik ga regelmatig een dagje op de Ijhallen staan om spullen kwijt te raken. Echt ideaal!
  marije onlangs geplaatst…Mind Your Monday: #insidemybonesMy Profile

  juni 5, 2017 at 07:54
 • Reply Janny

  Wat een leuke week..
  Is het een idee om een linkje te plaatsen naar je marktplaats account? Zitten misschien voor de lezers nog wel wat leuke dingen bij..

  juni 5, 2017 at 09:50
 • Reply Lieke van Veen

  Nog gefelicteerd met je verjaardag. Dat uiteten ziet er super gezellig uit. Die foto van je oma is echt schattig!

  juni 5, 2017 at 19:05
 • Reply Mariska

  Dat is fijn als je dat geld voor je ziet en van je spullen af bent 🙂 Heb ik ook wel eens gedaan. Eens in de tijd hou ik een opruiming 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #5 verhuisd en rustiger aanMy Profile

  juni 5, 2017 at 20:44
 • Reply Jessica J.

  Happy belated birthday! Supertoffe foto van jullie allemaal samen op je verjaardag!
  Oh, leuk dat het ontspullen én verdienen zo goed gaat! Ik moet ook nodig dingen online beginnen zetten. Ik heb zoveel spullen die gewoon maar stof staan te vergaren…
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #56 • Ridders, speciaalbieren en meelwormen eten?!My Profile

  juni 6, 2017 at 16:30
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge