Follow:
lifestyle

Update Minimalisme, No Buy en Sparen!

Onlangs schreef ik een uitgebreide post over hoe ik mijn leefwijze ging omgooien. Ik besefte mij opeens dat het op deze manier niet verder moest gaan en mijn man en ik radicaal moesten gaan veranderen in onze financiële leefwijze. Ook nam ik mij voor te gaan ontspullen en een No Buy periode te gaan houden. Hoe staat het ervoor?

Doordat ik minimalistischer wil gaan leven ben ik begonnen met flink ontspullen. Heel veel kon gewoon direct de prullenbak in omdat het simpelweg kapot was! ( nooit gedacht dat ik zoveel kapotte spullen in huis bewaarde ). Al het andere ben ik dagelijks op marktplaats gaan zetten. Ok, deze spullen staan nog wel allemaal onder Thomas’ zijn bed, en zijn nog niet het huis uit, maar dat heeft even tijd nodig natuurlijk.

Update opbrengst Marktplaats spullen in 2 weken: 590 euro!!

Ja, jullie lezen het goed! Bijna 600 euro verdient door puur spullen op marktplaats te zetten die ik tóch niet nodig heb. Hierdoor is onze klusrekening al aardig gespekt, en staat de teller nu op 573,30. Sommige artikelen werden aan de deur opgehaald, dat geld ging in een pot. Hieruit betalen wij de looptraining van de meiden elke week. Daar hoeven we dus niet meer voor te pinnen!

Ik ga nog flink door met marktplaats aangezien er nog genoeg in huis zwerft wat weg kan. Alles wat na een aantal weken niet verkocht is gaat overigens weg ( voedselbank, kringloop oid ).

Boodschappen

Ik gaf mijzelf vanaf ongeveer februari al een weekbudget. Daarvoor pinde ik gewoon alle boodschappen constant en had ik dus totaal geen overzicht. Mijn budget was eerst 150 euro per week. Dit haalde ik altijd wel, maar hield niet heel veel over. Ik kocht nog steeds veel te veel snaaiwerk etc.

Vanaf nu heb ik een budget van 100 euro per week. De 50 euro per week die ik nu dus al bespaar splits ik, 25 euro gaat wekelijks extra naar de klusrekening en 25 euro naar de bufferrekening ( deze staat nu op 508,92 ). Door veel bewuster boodschappen te doen lukte het mij afgelopen week, waarbij we zelfs mijn verjaardag vierde!, om maar 88,60 uit te geven!

Hoe doe ik dat?

Ik koop nu voor Amy en Fenna elke maandag 1 chocoladereep. Hier moeten ze de hele week mee doen op het gebied van snoep. Als ze trek hebben kunnen ze dus hun reep pakken, óf gewoon fruit/sultana/ontbijtkoek etc. Fenna had haar reep in 1 dag op, Amy heeft het helemaal verdeeld over de week. Zo leren ze minder te snoepen en te doen met wat ze hebben. ( én het is gewoon veel gezonder! ).

Ook hebben wij nu een bak voor het weekend. Hierin zit wat chips en er zal af en toe 1 pak luxe koeken in komen. Dan hebben we op zaterdagavond en zondagmiddag iets extra’s. Doordeweeks is het dus gewoon afgelopen met roze koeken en chips!! Dit scheelt behoorlijk in de kosten heb ik al gemerkt. 😉

Folders

Op zondagavond spit ik de supermarkt folders uit. Ik maak een heel weekmenu en haal alleen wat echt nodig is. Op maandag ga ik meestal naar de Dirk en AH en op woensdag de Aldi en Hoogvliet. ( beide supermarkten liggen bij elkaar ). Ik laat mij in de supermarkt niet verleiden door koopjes etc. Ik haal alleen wat op het lijstje staat! Ook betaal ik contant uit mijn boodschappengeld portemonnee. Zo weet ik dat ik ook niet meer kan uitgeven!

Omdat ik elke zondag het overgebleven geld in een potje doe, waar we uiteindelijk als gezin iets leuks mee gaan doen, stimuleert het enorm om überhaupt over te houden van die 100 euro! Ik wil dolgraag met het gezin na Amy haar proefwerkweek eind juni gezellig uit eten bij een All You Can Eat restaurant ( waar ze waarschijnlijk los gaan op het toetjes buffet! haha ). Dat is dus mijn doel om te halen! Doelen stellen helpt je enorm om zuinig te gaan leven!!

No Buy Maand(en)

Sinds half mei heb ik een No Buy periode. Mijn doel is om zeker 2 maanden niks te kopen ( afgezien van boodschappen natuurlijk ). Tot nu toe gaat het super! Ik heb geen behoefte om te winkelen ( zowel online als in het centrum ). Door te ontspullen zie ik ook hoeveel ik eigenlijk heb! Ik kom ook dingen tegen waarvan ik het bestaan niet eens meer wist. En al het geld wat ik hiermee bespaar kan mooi naar de spaarrekeningen.

Ook heb ik een No Buy periode voor de duur van een jaar ( loopt af op mijn verjaardag: 3 juni 2018 ). Een jaar geen make-up kopen! Ik merk dat ik toch vaak dezelfde oogschaduw pak, en ik heb ook genoeg om een jaar mee vooruit te kunnen. Dus dit ga ik een jaar volhouden!

Inspiratie

Door de Facebookgroep en het bijpassende blog meer geld minder stress krijg ik zoveel inspiratie! Dit geeft je ook écht een soort boost om door te gaan met bezuinigen. Hier staan heel veel tips om zuinig te leven en heb je een vraag op dit gebied kan je die ook stellen.

Ik kijk dagelijks op de Facebookgroep en doe er veel inspiratie van op. Dit geeft mij elke dag weer een boost op zuinig te leven.

Soms voel ik mij een soort Dagobert Duck, als ik weer eens begin over het zuinig leven binnen het gezin. Maar ik merk wel dat het nodig is. Wij hebben altijd ruim geleefd en alles kon altijd maar, en nu is dat klaar. Tuurlijk doen wij ook leuke dingen! Gisteren, op mijn verjaardag, hebben wij in de avond lekker een italiaans ijsje gehaald ( we hadden nog 2 kortingsbonnen ). Daar genieten we nu extra van, omdat het nu speciaal is en niet meer ‘gewoon’. Ik denk ook dat de kids weer meer waardering krijgen voor dit soort dingen, en niet alles meer als gewoon gaan zien.

Conclusie

Ik voel mijzelf al zoveel “lichter” door deze nieuwe manier van leven. Ik zie de spaarrekeningen groeien, mijn huis wordt rustiger door alle spullen die het huis verlaten én ik merk ook dat het zoveel rust geeft op financieel vlak! Komt er nu onverwacht een rekening binnen? We hebben al een buffertje! Alleen dit al geeft rust, zoveel rust!! Hier had ik veel eerder aan moeten beginnen…..

Uiteraard volgt er binnenkort weer een update!

Hebben jullie veranderingen doorgevoerd die jullie goed helpen?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

30 Comments

 • Reply Eva

  Wat ben je goed bezig!! Top dat je in korte tijd al zoveel hebt kunnen sparen!!

  juni 4, 2017 at 15:11
  • Reply hillybillybeauty

   Ja, daar stond ik ook echt van te kijken! Nooit geweten dat ik zoveel geld eigenlijk zo weg kan leggen om te sparen ( doet mij ook beseffen hoeveel er voorheen doorheen ging 😉 )

   juni 4, 2017 at 20:04
 • Reply Linda

  Ik vind het zo leuk om hierover te lezen! Ik ben sinds een aantal jaar ook veel spullen aan het weg doen en doordat je minder hebt hoef je ook minder schoon te maken! Dat scheelt ook al veel in tijd! Je huis ziet er continue netjes uit en niet alleen op zaterdag middag wanneer je net klaar bent met schoonmaken 😉 Ik kijk ook veel youtube video’s over minimalisme, ik ben verre van een minimalist, zou het ook nooit kunnen maar er zitten hele simpele bruikbare tips tussen! Ook over het niet kopen van spullen maar bepaalde spullen hergebruiken. ZO slim af en toe! En hoe minder je hebt, hoe creatiever je word, is ook leuk natuurlijk!

  juni 4, 2017 at 17:48
  • Reply hillybillybeauty

   Dat minder hoeven schoonmaken is absoluut een geweldige bijkomstigheid! hihi

   juni 4, 2017 at 20:05
 • Reply Annette

  Goed bezig hoor.

  juni 4, 2017 at 18:16
  • Reply hillybillybeauty

   thanks!

   juni 4, 2017 at 20:05
 • Reply Janny

  Jullie zijn goed bezig met z’n allen.
  Wat een goede opbrengst van Marktplaats in maar 2 weken tijd. Heb je daar de gouden tip voor?

  juni 4, 2017 at 19:06
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Heel knap van je hoor…van jullie :). Petje af!
  Ik moet wel ook nodig gaan ontspullen, heb nog twee kledingkasten vol kleding die ik niet meer draag. Daarnaast hebben we een zolder vol spullen die er grotendeels maar staan te staan…we krijgen binnenkort een nieuw dak (vd bouwvereniging) dus dat zal toch echt moeten gaan gebeuren. Alleen zat ik al meer als een jaar niet lekker in mijn vel en kwam maar tot niks. Deze vakantie heeft me enorm goed gedaan en ik hoop dat ik nu wel de energie kan opbrengen om dagelijks wat op te ruimen en spullen op marktplaats kan zetten.
  Vooralsnog bestaat dat opruimen uit spullen van de vakantie weer op hun plaats te zetten ;). Ik ga mijn best doen! Succes lieverd! Dikke knuffels!
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…Tante Betsy items for saleMy Profile

  juni 4, 2017 at 19:14
  • Reply hillybillybeauty

   je kan het hoor meid! Al doe je elke dag maar bijvoorbeeld 1 ding op marktplaats en 1 ding in de prullenbak. Moet je eens kijken wat je in een week wegwerkt! Kleine stapjes beginnen, op een gegeven moment gaat het vanzelf.

   juni 4, 2017 at 20:06
 • Reply Jelka

  Hoe plaats je je spullen op marktplaats? Met een vraagprijs of vrij bieden? Losse items of pakketjes? Hoog of laag geprijsd?
  Ik heb al een aantal keer geprobeerd om spullen via marktplaats te verkopen, maar bij mij blijft vaak het grootste deel onverkocht. Echt mooie spullen hoor, geen troep!
  Ik ben dan uren bezig alles er op te zetten, foto’s maken, mailen met potentiële kopers. Om dan aan het eind van de rit maar een paar tientjes over te houden…
  Heb je tips??

  juni 4, 2017 at 19:24
  • Reply hillybillybeauty

   Eigenlijk alles wat jij opnoemt. Sommige items doe ik heel goedkoop ( bijvoorbeeld wat in een pakket verstuurd moet worden ) en dan hoop ik dat mensen er nog iets bijnemen om de verzendkosten te drukken. Ook plaats ik veel van die spullen ook op Facebook regio verkoopgroepen. Maar ik heb ook tegenslagen van mensen die bieden en niet reageren, of niet op komen dagen. Ik denk dat de afgelopen weken ik gewoon ontzettend mazzel had 🙂

   juni 4, 2017 at 20:08
 • Reply Jelka van Nunen

  Misschien moet ik het dan ook gewoon nog eens proberen, en hopen dat het een mazzelperiode is waarvan ik kan mee-profiteren! Dankjewel voor je reactie.

  juni 4, 2017 at 20:16
 • Reply Roelien

  Wow, respect! Het lijkt mij fantastisch om gemotiveerd te blijven om te ontspullen. Gaat bij mij meestal met van die schoonmaakwoedes hihihi, zoals de voorjaarsschoonmaak en vervolgens haak ik dan weer even af. Welke fb site houdt jou gestimuleerd?
  Groetjes

  juni 4, 2017 at 20:33
  • Reply hillybillybeauty

   Meerdere eigenlijk: Meer geld minder stress, low budget koken, minimaliseren kun je leren….ook veel blogs waar ik langskom via Google. Ik slurp alle informatie op

   juni 4, 2017 at 20:36
 • Reply Bea

  Dat doe je goed zeg! Ik heb een no buy periode vanaf januari; geen make up, geen verzorgingsproducten etc, ook omdat ik nog zoveel voorraad heb. Het gaat mij goed af, wordt zelfs beetje een sport, maar toch zal ik blij zijn als het december is en ik lekker weer naar de DM mag in Duitsland 😉

  juni 4, 2017 at 22:22
 • Reply Maxime

  Ik vind dit zo interessant om te lezen! Wat ben je goed bezig zeg. Mede door jouw artikel ben ik mijn losse geld in een potje gaan doen haha. Ik wil deze week mijn spullen gaan uitzoeken en op Marktplaats etc gaan zetten.

  juni 4, 2017 at 22:50
 • Reply Jolanda

  Wat ontzettend goed zeg. Werkt ook heel inspirerend!! Denk dat ik ook maar eens marktplaats ga doen
  Jolanda onlangs geplaatst…Lippies by Sonja: NYC CityProof Twistable 5HR Intense Lip ColorMy Profile

  juni 4, 2017 at 22:57
 • Reply chucky1012

  Leuk en zerr handige tips!
  Zovvel kan er bespaard worden……

  Xoco

  juni 5, 2017 at 07:19
 • Reply Biny

  Goed bezig lieverd! X

  juni 5, 2017 at 08:50
 • Reply Yvonne

  Wat goed zeg! Ik zou ook goed met minder kunnen doen, maar mijn vriend moet ik nog zover zien te krijgen. Hij is nogal een gewoonte-dier en betaalt graag voor gemak. Gesneden fruit in bakjes, broodje kopen in plaats van ze van te voren smeren, kleine flesjes drinken…(hij is de hele dag onderweg). Zooo duur! Daar zeg ik geregeld wat van maar dat vindt meneer dan niet leuk. 😉 Hij vindt dat hij er recht op heeft omdat hij hard werkt. Tja. Maar een vast bedrag per week aan de boodschappen zou al veel schelen! Contant geld geeft inderdaad meer overzicht. Tel jij daar eigenlijk ook maandverband, tampons e.d. bij op? En wasmiddelen? Of is het sec eten? Wat makeup betreft hoef ik eigenlijk ook niets meer te kopen. Alleen datgene wat echt op is (poeder bijv.). Vind het sowieso leuk om goedkoop inkopen te doen; zeker als het gaat om bijv. handzeep of (af)wasmiddel. Dan neem ik gewoon B-merken. Nu mijn vriend nog…;)

  juni 5, 2017 at 09:46
 • Reply Astrid

  Wat super Hilde dat je het no-buy nu wel volhoudt. En inderdaad een goede boodschap ook naar je kinderen toe, je hebt niet veel nodig! Plus minder snaaien kan nooit kwaad 😉 Wij zijn sinds kort weer over gegaan naar hello fresh, daardoor koop ik minder boodschappen en alles in de koelkast gaat helemaal op. Dat vind ik altijd heel fijn. (En het eten is echt lekker en gezond!)
  Astrid onlangs geplaatst…5 WordPress plugins die ik niet meer wil missenMy Profile

  juni 5, 2017 at 09:51
 • Reply Inge

  Fijn om elkaar te inspireren!
  Ik heb vorige wk met een paar vriendinnen kleding geruild. Vreselijke lol gehad en n paar leuke nieuwe kledingstukken eraan over gehouden en n opgeruimdere kast.

  juni 5, 2017 at 10:59
 • Reply Femke

  Ik vind het knap hoor. Hoewel ik het niet doe, zou ik dit ook wel kunnen. Voorheen pinde ik ook geld en gaf ik mezelf een budget voor het doen van boodschappen. Ik merkte toen wel dat wij ons veel beter aan onszelf opgelegde budget konden houden, dus ik snap het wel :-)! Ga zo door!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Delilah Colour Intense Cream LipstickMy Profile

  juni 5, 2017 at 12:23
 • Reply EstherK

  Wat ben jij goed bezig zeg! Respect!

  juni 5, 2017 at 17:49
 • Reply Sharon

  Hilde, wat stoer en inspirerend dit alles. Ik heb noodgedwongen moeten downsizen qua uitgaven. In het begin voelde ik me super zielig. Toen werd het een sport. Nu voel ik me rijk, ik waardeer en zie wat ik heb. D extraatjes zoals een bakkie buiten de deur geven me nu zo’n luxe gevoel. Way to go girl!!!
  J iefs, Sharon

  juni 5, 2017 at 22:26
 • Reply Nienke

  Wat schrijf jij inspirerend zeg, ik volg je sinds een tijdje en vind je blogs over de geweldige jurkjes zo leuk om te lezen!
  Maar deze heb ik ook vol enthousiasme gelezen en inspireerd mij ook om weer eens door de kasten te gaan en te kijken of we alles wel echt nodig hebben..
  Bedankt!

  Lieve groetjes,
  Nienke

  juni 6, 2017 at 10:32
 • Reply Beciowa

  Wat dacht je van internet, telefonie, televisie en energie in 1 pakket? Bij NLE is dat mogelijk en zit je goed want die werken via het KPN netwerk. Dan kun je nog verzekeringen vergelijken en besparen op je telefoonabonnement? Mensen betalen een fortuin per jaar en de meeste hebben niet eens in de gaten dat er weer verhogingen voor de deur staan.

  juni 7, 2017 at 23:20
  • Reply hillybillybeauty

   Dat hebben we allemaal al doorgespit en aangepast. Scheelde een hoop!

   juni 8, 2017 at 09:09
 • Reply Nicolette

  Wat goed van je! 🙂
  Ik ben ook aan het ontspullen, dingen weggeven, verkopen.
  Ook ben ik kleding aan het verkopen. Door de leuke zomercollectie van Tante Betsy begint mijn kast nu helemaal uit te puilen, dus moet nu echt gaan opruimen! 😉
  Dus heb mezelf nu ook een koopstop opgelegd!
  Eerst weer wat verkopen en dan misschien nog iets leuks uitzoeken in de sale.

  juni 9, 2017 at 23:50
 • Reply Jessica J.

  Goed bezig! Inspirerend artikel, dit! Ik ga binnenkort ook ontspullen, want ik heb zoveel dingen in huis die ik niet gebruik…
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #57 • Warpigs, theesnuffelen en dagje Vlaams-BrabantMy Profile

  juni 12, 2017 at 12:34
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge