Follow:
kids, samenwerking

Hoe kies je de juiste trampoline onderdelen

Bij ons vorige huis hebben we jarenlang een trampoline in de tuin gehad. Door de trampoline was er eigenlijk helemaal geen ruimte meer over in het kleine postzegeltuintje. Maar omdat Amy en Fenna (mijn oudste 2) destijds heel veel plezier hadden met de trampoline besloten we hem toch maar te laten staan. Lekker springen en lol maken op zo’n trampoline vonden wij belangrijker dan de overgebleven ruimte in de tuin. Nu we zijn verhuisd, en een grotere tuin hebben, komt het aanschaffen van een trampoline wel weer eens bij mij op. Thomas zal daar ook heel veel plezier van kunnen hebben. Waar moet je allemaal op letten?

Aanschaf trampoline

Het eerste waar wij naar keken destijds was een trampoline met net. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Zeker wanneer er meerdere kinderen tegelijk op een trampoline aan het springen zijn kan het zo gebeuren dat er kinderen vanaf kukelen. Daar wilden wij niet aan denken dus kozen wij uit veiligheidsoverwegingen een trampoline met net. Ik zou deze keuze nu zeker weer maken. Een kind kan hard terecht komen wanneer het naast de trampoline valt. Ik moet er niet aan denken!

Een veiligheidsnet is makkelijk om je trampoline heen aan te brengen. Na een aantal jaar is het verstandig even te checken of het net nog wel de veiligheid biedt die het zou moeten bieden. Wellicht is het in de tussentijd aan vervanging toe. Ook moet je uiteraard zorgen voor de juiste afmeting die passend is bij de trampoline die je hebt. De maat wordt vaak aangegeven door de diameter van het net. Dit is de afstand van paal tot paal en moet overeenkomen met de trampoline maat, enkele centimeters maken hierbij geen verschil.

Welke vorm trampoline?

Ik wist dat er ronde en ovale trampolines op de markt voor consumenten waren. Maar er zijn dus ook rechthoekige varianten! En dat is bij een tuin zoals wij nu hebben eigenlijk veel beter. Op deze manier haal je het maximale uit je trampoline, maar neemt het minder ruimte in. Het is dus zeker belangrijk om je hierin te verdiepen. Wat past het beste bij de ruimte die jij tot je beschikking hebt? Rondom te trampoline wordt aangeraden ook zeker een halve meter vrij te houden, houdt hier rekening mee.

 

Veiligheid boven alles

Naast het kiezen voor een veiligheidsnet is het ook fijn als de springveren langs de rand goed bedekt zijn. De stalen veren zijn bij aanschaf van de trampoline al (vaak) afgedekt met een beschermhoes, maar check regelmatig of deze nog niet aan vervanging toe is.

Ik heb vroeger een keer een verhaal gehoord van een kind die met zijn voet tussen de veren kwam…..dat is geen pretje! (en ook erg gevaarlijk ;-))

Onderhoud

Is het qua weer niet meer echt de tijd van het jaar om gebruik te maken van de trampoline, zorg dan dat je hem afdekt met een beschermhoes. Hierdoor blijft je trampoline veel langer mooi en zorg je voor een langere levensduur van de trampoline. Een kleine moeite, maar met heel veel voordeel.

Een trampoline is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de tuinen van veel gezinnen. Ook ik had dit als kind echt geweldig gevonden! Ik ga het dus binnenkort maar weer eens in de groep gooien en kijken of er nog animo voor is bij ons in het gezin. Stiekem hoop ik van wel. Want je kind(eren) met rode wangen en een blij gezicht bezig te zien op een trampoline is toch goud waard?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge