Follow:
kids

tiptoi brengt leren tot leven

tiptoi

Toen ik tiptoi online voorbij zag komen wist ik meteen dat dit iets voor Thomas was. Thomas is verbaal nog niet zo heel sterk en zijn woordenschat is lager dan gemiddeld. De logopediste waar hij bij loopt zei dat het herhalen van woorden vooral erg belangrijk is. Tiptoi zal hem daar zeker bij helpen!

Tiptoi

tiptoi

“Het interactieve leersysteem voor boeken, spellen en puzzels. Tiptoi® is een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als het kind met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. De elektronische intelligentie biedt kinderen de mogelijkheid om boeken en spellen helemaal zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven.

tiptoi® motiveert tot spelen en leren!”

Van Ravensburger ontving ik de elektronische tiptoi pen en een boek over de boerderij. Er zijn heel veel sets en boeken verkrijgbaar, de keuze is top!

De pen werkt op batterijen. Met het snoertje kan je de audiobestanden downloaden van het internet op de pen/stift. Er zijn ook puzzels en spellen, speelfiguren en diverse boeken verkrijgbaar waar je de pen/stift bij kan gebruiken. Als Thomas wat meer diversiteit wil, kunnen we nog eens kijken wat we kunnen toevoegen. Het boek van de ridders leek hem ook heel gaaf!

Met de pen, die Thomas heel goed kan vasthouden, kan hij zelf in het boek diverse opdrachten uitvoeren. In het boek staan spelletjes, heel veel informatie over de boerderij en verhaaltjes.

tiptoi

In het boek staan rechtsonder diverse logo’s die je kind aan kan tippen. Met tiptoi® worden dieren en machines tot leven gewekt. In dit boek wemelt het van de geluiden, verhalen en spelletjes! Een boek vol geluiden over het leven op de boerderij.

Thomas heeft op deze manier al veel geleerd over de landbouwwerktuigen en dieren. Ook zitten er spelletjes bij waar herhaling heel veel voorkomt, dit is voor Thomas echt super! Herhaling zorgt er voor hem voor dat hij woorden in zijn “systeem” gaat krijgen. Elke dag doe ik met hem een bladzijde en hij vindt het nog leuk ook. Hierdoor wordt het leren van woorden spelenderwijs gebracht.

Meer Tiptoi

Thomas heeft al een verlanglijstje gemaakt voor de decembermaand. ;-). Ik ben zó blij dat hij op deze manier zijn woordenschat op een leuke manier kan uitbreiden. Door de diversiteit in het boek ( niet alleen maar lezen, maar ook spelletjes ) is hij er niet snel op uitgekeken.

tiptoi

tiptoi

tiptoi

Wil je je kind eens uitdagen met leuk elektronisch speelgoed? Tiptoi zal zeker in de smaak vallen! Je kan de producten van tiptoi vinden bij Bol.com en Intertoys.

Heb jij tiptoi al weleens gespot?

Liefs Hilde

** Ik heb deze producten ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Zeer interessant en zo leerzaam.
  Fijn als dit kinderen kan helpen met iets waar ze moeite mee hebben.

  Xoxo

  juni 13, 2017 at 07:30
 • Reply jolanda

  Mijn dochter (nu 7) heeft al een paar jaar zo’n tiptoi. Ze heeft er boeken (die over muziek en de atlas zijn hier favoriet) en spellen van. De spellen pakt ze bijna nooit, de “gewone” bordspellen vindt ze leuker. Oh en let op, in Duitsland hebben ze ook Tiptoi maar dat werkt niet met de Nederlandse software die je op de pen zet.

  juni 15, 2017 at 14:17
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge