Follow:
boeken, kids

Hoe werkt een vliegveld? – Clive Gifford & James Gulliver Hancock

hoe werkt een vliegveld

Wat kan je allemaal leren over het vliegveld? Enorm veel! In dit boek vol informatie kan je alles leren over het vliegveld. Ook over de dingen die je als reiziger anders nooit te zien krijgt. Hoe werkt de bagageband? Hoe komen de koffers in het vliegtuig? In dit boek wordt het allemaal uitgelegd!

Achterflaptekst ‘Hoe werkt een vliegveld?’

hoe werkt een vliegveld

Van de douane tot aan de verkeerstoren, van de incheckbalie tot de bagageband: in dit spectaculaire uitklapboek verken je elk hoekje van het vliegtuig. Achter de flapjes komt de luchthaven tot leven. Ga mee op ontdekkingstocht met Lonely Planet en ontdek het vliegveld zoals je het nog nooit eerder zag!

Samenvatting

hoe werkt een vliegveld

Qua informatie geeft dit boek heel veel. Op elke pagina staan illustraties en eindeloos veel stukjes tekst. Op het eerste oog komt het op mij erg druk over. Ik weet niet zo goed waar ik mijn aandacht op moet focussen op elke bladzijde. Voor mij had het iets minder druk qua tekst per pagina gemogen en wellicht een iets groter lettertype.

Als eerst gaf ik het boek aan Thomas om zelf in te kijken. Helaas boeide hem dat ongeveer een minuut of 2. Jammer! Hij is op zich dol op boeken, leest zelf al heel goed, maar op de één of andere manier werkte dat niet met dit boek. Toen besloot mijn man het te gaan voorlezen aan Thomas. Maar mijn man vond het, net als ik, zeer onoverzichtelijk en druk ogen. Zijn woorden waren letterlijk: “Ik vind dit niet prettig voorlezen, ik vind het erg onoverzichtelijk”.

hoe werkt een vliegveld

Op deze pagina is te zien wat ik bedoel met de hoeveelheid teksten in een zeer klein lettertype. Voor Thomas waren alleen de flapjes interessant, maar daar was hij al vrij snel mee klaar.

Helaas is dit boek voor Thomas geen succes gebleken. Hij heeft toch wat rustigere pagina’s nodig met wat grotere letters denk ik. Om het boek toch een mooi doel te geven heeft Thomas het meegenomen naar school. Daar mag het in de kast met boeken blijven en zal het vast door veel andere kinderen met plezier bekeken en gelezen worden. Daar twijfel ik niet aan.

hoe werkt een vliegveld

Conclusie

Wij vonden het (als gezin) jammer dat het boek erg onoverzichtelijk is. De pagina’s zijn té volgepropt met tekstjes en tekeningetjes en oogt daarom erg onrustig. De inhoud, informatie over het vliegveld, is volledig. Je leert erg veel over het vliegveld, dus daar schort het absoluut niet aan. Maar voor Thomas dus geen topper helaas.

Informatie

Hoe werkt een vliegtuig? – Clive Gifford & James Gulliver Hancock

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Hardcover, 48 pagina’s

ISBN: 9789000362455

Prijs: €17,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge