Follow:
budget, lifestyle, samenwerking

Ik moet weer gaan budgetteren!

Hebben jullie dat ook weleens? Dat er van alles tegelijk kapot gaat en de rekeningen maar door die brievenbus blijven stromen? Nou, wij op dit moment wel! Heb ik in oktober nog lekker wat klussen in huis kunnen doen, word ik daarna afgestraft met een kapotter droger en een kapotte ketel. En de periode waarin dit dan gebeurt valt dan lekker samen met de verjaardagen van de twee oudste en de feestmaand. Tja, pech! Maar het zet mij wel weer even met beide benen op de grond. Ik heb eerder veel resultaat behaald met budgetteren, er werd toen flink gespaard en bespaard, dat moet ik nu weer gaan doen!

Spaarrekening

Laten we het erop houden dat de spaarrekening er leuker uit heeft gezien. Andries is natuurlijk ook op een prijzige 5 weekse cursus geweest en we hebben dingen in huis aangepakt. Niet wetende dat er daarna van alles kapot zou gaan. Gelukkig hebben wij een lieve familie en zijn er dingen geregeld, maar er moet weer een buffer komen op de spaarrekening! Mijn doel is dus nu (ik zeg ‘mijn’ omdat ik meer van de financiĆ«n ben in huis) om elke maand weer een vast bedrag op de spaarrekening te boeken en daar niet meer aan te komen! Zodat we weer een buffer opbouwen voor onverwachte zaken als kapotte ketels. šŸ˜‰

Mobiele telefoons

Gelukkig heeft bijna iedereen in ons gezin een nog goed werkende mobiel. Die van Amy hebben wij begin dit jaar vervangen middels een refurbished manier. En Andries en ik hebben beide eentje met een abonnement afgesloten. Fenna heeft de meest verouderde mobiel en die begint nu kuren te vertonen. Tja, shit happens!

Nou ben ik een beetje aan het vogelen wat we daarmee kunnen. Mijn abonnement loopt eind dit jaar af, maar mijn mobiel is nog prima. Ik zou dus zelf een nieuw abonnement kunnen afsluiten met daarbij een mobiel die Fenna dan neemt. Bijvoorbeeld een iPhone Xs, aangezien die pubers van tegenwoordig alleen maar een iPhone willen šŸ˜‰ Een andere mogelijkheid is dat ik een nieuwe telefoon bij een nieuw abonnement neem en dat we mijn huidige mobiel, en die van Fenna, verkopen en daarvoor een “nieuwe” refurbished iPhone kopen. En als ik dan toch zou mogen kiezen ga ik voor een Samsung S10 aangezien Samsung mij altijd prima bevalt. Nou is de afdeling ‘mobiele telefoons en abonnementen’ meer van Andries, dus ik laat hem de beslissing nemen.

Verkopen

Op de Ć©Ć©n of andere manier word ik in wat krappere tijden altijd heel inventief. Ik ga door het huis om spullen te verzamelen die ik op Marktplaats kan verkopen en ik struin voor de cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst het hele internet af om de mooiste deals te scoren. Vooral het verkopen van spullen levert vaak net die extra euro’s op om te spenderen aan cadeautjes. Het is even wat werk om alles op de foto en op Marktplaats te zetten, maar het loont! En het ruimt ook lekker op šŸ˜‰

Boodschappen

Hier heb ik de vorige keer dat ik streng aan het budgetteren ging heel veel geld bespaard. Ik lette heel erg goed op aanbiedingen en haalde niet teveel onnodige spullen. Ik wil het deze keer niet zo heel extreem doen als de vorige keer, maar wel weer flink de aanbiedingen in de gaten houden en weer iets strenger voor mijzelf zijn met het avondeten (niet te vaak te makkelijk en meestal dus ook de duurdere optie kiezen).

Ook heb ik de Scoupy app weer op mijn mobiel gezet. Hier kan je vaak toch leuke deals mee scoren of gratis producten krijgen. Dat zijn dingen die toch ook weer schelen in de portemonnee! Ik vind het altijd een sport en een uitdaging om op deze manier te besparen.

werken

Nu de kinderen wat groter zijn ben ik zoetjes aan weer aan het rondkijken of er wellicht voor mij een leuke parttime baan is. Er is een klein kansje dat ik iets heb gevonden bij mijn zusjes werk (bibliotheek) wat voor mij qua uren en werktijden perfect zou aansluiten. Een extra inkomen scheelt natuurlijk ontzettend veel! Dit is allemaal nog erg pril, maar wellicht dat ik over een tijdje kan melden dat ik een leuke baan heb gevonden! Fingers crossed!

Doel

Voor mij is het belangrijk om met doelen te werken. Ik maak weer een mooi budget-schema voor mijzelf zodat ik elke maand weet wat ik kwijt ben en wat ik opzij moet zetten op de spaarrekening. Een doel stellen voor mijzelf wat ik bijvoorbeeld volgend jaar rond deze periode op de spaarrekening wil hebben geeft mij extra motivatie om eraan te werken. En ik weet dat ik het kan!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge