Follow:
kids, lifestyle

Pijntjes voorkomen bij kinderen in de groei

foot logics

Vrijwel rond dezelfde leeftijd kregen Amy en Fenna last van ‘pijntjes’. Last van de achillespees, pijn in de knieën, bekende klachten bij kinderen in de groei. Vooral tijdens en na het sporten hadden ze last. Heel vervelend natuurlijk! Ze wilden beide lekker hockeyen en niet op de bank belanden omdat ze teveel pijn hadden. Daar moesten we wat aan doen!

foot logics

Al vrij snel besloten wij voor zooltjes te gaan. Via de fysiotherapie bleek bij Fenna, door haar snelle groei, het probleem te liggen bij verkorte achillespees. Oefeningen in combinatie met een zooltje die steun geeft zouden de klachten af moeten nemen. Bij Amy moet er een heel traject bij de fysiotherapeut afgenomen worden in combinatie met zooltjes. Extra steun in de schoen, vooral tijdens sporten, is ontzettend belangrijk!

Footlogics

foot logics

Footlogics is een merk dat zich specialiseert in het maken van inlegzooltjes. Met een fabriek in Spanje, waar ze al ruim 14 jaar mee samenwerken, zijn al ontzettend veel modellen gelanceerd. Zooltjes speciaal voor in pumps, een speciale sport-lijn, zooltjes voor kids, noem maar op!

Footlogics inlegzolen worden ontwikkeld volgens de meest recente orthopedische inzichten en principes. Zo verlichten ze pijn bij hielspoor, pijnlijke benen, rugpijn etc. En zeker bij pubers in de groei, die bij het sporten vaak pijnklachten hebben, helpen inlegzolen ontzettend goed.

foot logics

Eigenschappen Footlogics Comfort inlegzool

 • Ondersteunt het voetgewelf en de middenvoetsbeentjes
 • Antibacteriële vochtafdrijvende toplaag
 • Schokdemping onder de hiel en voorvoet (rode vlakken)
 • Hielkuip voor stabiliteit van de enkel

Mensen met een staand beroep zullen veel baat hebben bij het dragen van inlegzolen. De onderrug wordt vaak een plek waar mensen veel last zullen ervaren. Door extra steun vanuit de inlegzool zal je houding beter worden en pijnklachten zullen afnemen.

footlogics

De zooltjes worden geleverd met uitgebreide informatie. Je kan bij de inlegzool een klein randje afknippen aan de voorkant mocht de zool net iets te groot zijn. In de hockeyschoenen van de meiden kon ik de footlogics zooltjes makkelijk passend krijgen. Zowel Amy als Fenna voelden meteen verschil en vonden het prima lopen. Vooral Fenna heeft snel effect van de zooltjes. Door de kleine verhoging bij de hiel heeft haar achilleshiel minder spanning en zijn de pijnklachten weg. Bij Amy is de lage rugpijn inmiddels over. Haar knieklachten blijken heftiger te zijn en moet in combinatie met fysiotherapie verholpen worden. Maar de zooltjes dragen zeker bij aan minder klachten!

Naast de Comfort inlegzolen die ik heb ontvangen heeft Footlogics nog andere modellen.

Footlogics Kids

Footlogics

Footlogics Kids inlegzooltjes zijn speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen met schoenmaat 32-34. Ze ondersteunen de voetboog, corrigeren overpronatie en verlichten druk op de enkels.

Eigenschappen:

 • Diepe flexibele hielkuip en voetboog ondersteuning
 • Schokabsorptie onder de hiel
 • Vrolijke vochtafdrijvende toplaag

Footlogics High Heel Comfort

Eigenschappen:

 • Ondersteunt de voetholte en de bal van de voet
 • Ultradun en vrijwel onzichtbaar
 • Ronde adhesieven voorkomen dat de zool gaat glijden
 • Fluweelzachte toplaag

Footlogics Sports

Lekker door de week na het werk hardlopen, voetballen in het weekend of naar de sportschool. Dan zit je niet te wachten op voetklachten als hielspoor, peesplaatontsteking, shin splints (scheenbeenpijn) of een achillespeesblessure.

Eigenschappen:

 • Ondersteunt in de holte van de voet (arch-support) en onder de middenvoetsbeentjes (metatarsalen)
 • Toplaag van polyester voor vochtafdrijving
 • Schokabsorptie onder de hiel en voorvoet
 • Plastic shell voor stabiliteit

Al deze Footlogics Inlegzolen zijn makkelijk online te bestellen bij Footlogics. Footlogics heeft een snelle service en een 30-dagen-geld-terug-garantie. Zo kan je op je gemak een maand de zooltjes uitproberen. Loop dus niet langer door met klachten, maar probeer ze!

Bij Amy en Fenna hebben de inlegzooltjes ontzettend goed geholpen. Ze dragen ze nu ook vaak in hun dagelijkse schoenen. Zelf merk ik dat ik de laatste tijd bij lang staan (tijdens het winkelen met mijn kids bijvoorbeeld) last krijg van lage rugpijn. Ik ga dus zelf ook aan de inlegzooltjes. 😉

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Interessant!
  Zo belangrijk.

  mei 28, 2018 at 08:46
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge