Follow:
persoonlijk, samenwerking

Producten waar ik als blogger niet zonder kan

Inmiddels ben ik al bijna 4 jaar lang bijna dagelijks bezig met mijn blog. Wat begon als een hobby is toch uitgegroeid tot iets waar ik niet zonder meer kan. Mijn blog kost tijd, maar dat heb ik er voor over! Ik vind het heerlijk om mijn teksten te schrijven, creatief te zijn en onderwerpen te bedenken die ik op mijn blog voorbij kan laten komen. Maar wat zijn essentiële dingen voor mij geworden waar ik écht niet zonder kan met bloggen?

Computer/laptop

Toen ik mijn blog begon had ik een oude laptop tot mijn beschikking. Dit werkte voor een tijdje prima totdat deze wat kuren ging vertonen. Toen maakte ik een switch naar een oudere pc die hier in huis stond. Soms schreef ik mijn blogs boven aan Andries’ zijn (veel) snellere computer, maar mijn voorkeur is lekker werken aan mijn blog beneden in de woonkamer. Dus de oude, trage pc nam ik maar voor lief. Inmiddels hebben Amy en Fenna beide een Chromebook en die van Amy gaat niet mee naar school. Dus de oude computer is weg en ik werk nu overdag aan mijn blog op de Chromebook van Amy. Werkt prima!

Microsoft Office 2019

Een goed software pakket is eigenlijk ook onmisbaar voor een blogger. Inmiddels moet ik ook af en toe facturen maken en is het makkelijk als je de juiste programma’s tot je beschikking hebt. Het voordeel van een Microsoft Office 2019 pakket is dat iedereen hier in huis hier profijt van heeft. Zo moet Thomas dit jaar weer een spreekbeurt houden, dus een goedwerkende PowerPoint is dan nodig. Ook voor Amy en Fenna zijn Excel, Word en PowerPoint bijna dagelijks gebruik. Op de middelbare school moeten zij continue opdrachten maken en inleveren. De tijd van alleen maar schriften en werkboeken is voorbij 😉

En het voordeel is ook dat als je Microsoft Office 2019 via gamekeydiscounter aanschaft, je het pakket via een download direct kan installeren en gebruiken. Super handig!

Een goede camera

Hier heb ik in het begin toen mijn blog net online was meteen een flinke investering in gedaan. Je wil als blogger toch mooie foto’s kunnen maken! Nou moet ik zeggen dat in de loop der jaren je met een mobiele telefoon ook al een aardig eindje komt. Deze hebben vaak ook al geweldige camera’s. Heb je dus nog niet meteen de financiële middelen om een spiegelreflex camera aan te schaffen werk dan eerst met je telefoon. Door de foto’s een beetje te bewerken kom je wellicht al een heel eind.

Ideeën!

Mijn blog is begonnen als een beautyblog, maar al snel merkte ik dat ik een uitgebreider aanbod aan artikelen wilde hebben op mijn blog. Artikelen die ik leuk vond om te schrijven en die bij mij passen. Mijn niche (zoals dat mooi heet) is dus best uitgebreid. Dit kan voor het aantal volgers misschien wat negatief zijn omdat je je niet houdt bij één onderwerp. Maar mijn blog is een verlengstuk van mijzelf, en blijkbaar hou ik van diversiteit 😉

Wat bij mij altijd helpt is een schriftje met daarin ideeën die mij te binnen schieten om over te bloggen. Vooral in het begin is het soms moeilijk om genoeg blogs te kunnen schrijven om je blog mee te vullen. Wees creatief en origineel in het bedenken van artikelen. Je hebt niet altijd producten nodig om te reviewen om een goede blog te schrijven.

Social Media

Om je blog meer naamsbekendheid te geven is het verstandig om je blog ook te linken aan diverse Social Media kanalen. Op deze manier kan je je nieuwe blogpost ook delen op bijvoorbeeld Instagram en Facebook en komen er ook volgers via die kanalen naar je blog. Het is wat extra werk, maar het loont!

Hosting pakket

Mijn blog is begonnen op een gratis platform omdat ik eerst wilde kijken of ik het bloggen überhaupt wel zou volhouden. Al snel merkte ik dat ik het zo leuk vond en dat het gratis platform wat beperkingen had. Ik ben toen overgestapt naar SoHosted en heb daar een hosting pakket gekocht. Het fijne is dat je veel meer mogelijkheden hebt met een betaald platform. Ook heb ik weleens hulp nodig met plug-ins en dan kunnen zij mij ook helpen. Eén keer per jaar betaal je een bedrag en dan ben je voor de rest van het jaar weer volop aan het bloggen!

Heb jij ook een blog?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge