Follow:
beauty, samenwerking

Jezelf even een beauty “upgrade” geven zonder cosmetische ingrepen

Het is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de beauty industrie: botox, fillers, neptanden…. Open een app als Instagram en het is bijna de normaalste zaak van de wereld om aan dit soort cosmetische ingrepen te beginnen. Maar is dat wel de trend waar we naartoe willen? Dat we allemaal rimpelloos (expressieloos) zijn met volle lippen en een perfect gebit? Mag je niet meer een rimpeltje of een ietwat scheef gebit hebben? Moeten we allemaal perfect zijn? Ik probeer mijn pubers mee te geven dat het juist niet normaal is om botox te gebruiken wanneer een rimpeltje aan de horizon verschijnt. In deze blog wat tips om op een meer natuurlijkere manier (lees: geen naalden en heftige ingrepen) jezelf een beauty boost te geven.

Geen botox, gewoon natuurlijk

Ik kan mij niet voorstellen dat iedereen de expressieloze gezichten van personen die (veel) botox gebruiken écht mooi vinden? Natuurlijk heb ik ook weleens in de spiegel gekeken en een fronsrimpel proberen glad te strijken. Maar ik zal nooit naar zoiets als botox grijpen. Dan maar een rimpel erbij!

Maar wat ik wel probeer te doen is het uitstellen van de huidveroudering. Ik gebruik goede verzorgingsproducten, verwen mijzelf regelmatig met een uitgebreide gezichtsbehandeling, drink veel water, probeer meer fruit en groenten te eten. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat huidveroudering en vermoeidheid in het gezicht zullen vertragen. En vergeet de nachtrust niet! Een goede nachtrust laat je er in de ochtend sowieso al veel stralender uitzien.

Als je elke dag je huidverzorgingsroutine volgt (een serum is een must!) en af en toe je huid scrubben en verwennen met een masker, dan zal je echt niet zo snel naar de botox willen grijpen. Een natuurlijke uitstraling is toch veel mooier?

Gebit

Gelukkig waren er pas al berichten online waarin een bekende Nederlander aangaf spijt te hebben van het nemen van facings. Hij had zijn gezonde tanden laten afslijpen om neptanden te laten plaatsen. Een stralende glimlach nadien met super rechte, en vooral zeer witte, tanden. Zo perfect dat je meteen ziet dat het geen natuurlijk gebit is. Achteraf gezien heeft hij meer pijn en klachten dan ooit tevoren en is hij van mening dat hij dit nooit had moeten laten doen. Zijn gebit voor de hele verbouwing zag er ook prima uit!

Het idee dat je gezonde tanden laat afslijpen om een fake gebit te laten plaatsen is mij eigenlijk al een raadsel. Ik kan mij wel indenken dat je misschien wat wittere tanden zou willen. Jarenlang koffie en thee drinken (of roken) kan natuurlijk een flinke verkleuring geven. Zonder meteen je hele gebit te verbouwen kan je ervoor kiezen je tanden te bleken. Dit kan gewoon thuis met bijvoorbeeld een tandenbleekset van Fleeck. Dan hou je gewoon je eigen gebit, maar heb je toch een kleine ‘upgrade’. ;-). En een beugel op latere leeftijd is tegenwoordig ook geen schande meer. Dat is alsnog veel natuurlijker dan neptanden.

Wees tevreden en blijf jezelf

Ik snap dat het soms moeilijk is om niet te worden meegezogen in alle schoonheidsidealen die ons via de media worden voorgeschoteld. Alles kan ook tegenwoordig. Je kan alles laten liften, opvullen en recht laten trekken. Ik veroordeel ook niemand die toch de behoefte voelt om dit te doen. Maar neem geen overhaaste beslissingen. Denk goed na of je er wel echt blijer van zou worden. Soms is het belangrijker om eerst naar andere dingen te kijken waar de onzekerheid wellicht vandaan komt. Je zal zien dat je wellicht meer tevreden met jezelf bent dan je dacht. Je bent mooi zoals je bent!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge