Follow:
interieur, lifestyle, samenwerking

Zo verwerk je kunst in jouw interieur

Kunst is en blijft een zeer breed begrip. Onder het algemeen denken we aan kunst bij producten die zijn ontstaan door creatieve menselijke uitingen. Dit kan echter per persoon en situatie verschillend zijn. Waar de één een origineel relatiegeschenk als kunstwerk binnen het interieur plaatst, zal de ander een simpel gebruiksvoorwerp als kunst beschouwen. Een tekening van de kinderen, een oud erfstuk… alles kan onder kunst vallen. Daarom is het zo belangrijk om te bepalen wat kunst voor jou betekent. Welk kunstwerk het best bij jou past. En natuurlijk ook hoe je deze kunstwerken binnen het interieur kunt verwerken. Met de volgende tips word jij een échte kunstkenner en maak je iedereen jaloers met jouw fantastische kunstcollectie.

Less is more

Veel mensen geloven dat het formaat en de hoeveelheid telt bij kunst. Niets is echter minder waar. Kleine beeldjes kunnen net zulke eyecatchers zijn als een gigantisch schilderij aan de muur. In sommige gevallen geldt zelfs: less is more. Wanneer je je gehele woning volledig omtovert in een kunstgalerij, zal het effect veel minder groots zijn dan wanneer je slechts één bijzondere eyecatcher in je interieur plaatst. Het is belangrijk om te doseren. Op die manier trek je juist meer de aandacht en ligt de focus veel meer op dat ene speciale werkje.

Houd rekening met de beschikbare ruimte

Wees je er ook van bewust dat grote kunstwerken niet alleen heel mooi zijn, maar soms ook onpraktisch kunnen zijn. Want waar laat je dat grote sculptuur? Of die ene reusachtige schilderij? Daarom moet je altijd meten vóórdat je kunst koopt. Op die manier weet je precies wat je wel of juist niet kwijt kunt in de ruimte. Meten is weten!

Kijk niet alleen naar de resterende beschikbare ruimte, maar ook naar de wijze waarop deze nu ingedeeld is. Welke kleuren worden er gebruikt? Welke meubels staan er? Het kunstwerk hoort het interieur te complimenteren, te versterken. Ook de grootte van de ruimte speelt hier een belangrijke rol in. Een relatief kleine woonkamer ziet er al snel te druk uit wanneer je een groot kunstwerk aan de muur hangt.

Pak iedere ruimte aan

Bij het verwerken van kunst binnen het interieur, denken mensen al snel aan de woonkamer of de eetkamer. Kunst in de slaapkamer, badkamer en keuken wordt veel minder vaak gezien. Maar waarom? Ook deze ruimtes verdienen de nodige aandacht. Een kunstwerk hier en daar kan wonderen doen. En ja, ook in het toilet. Mooie kunstwerken kunnen hier juist een mooi doel hebben. En een fijn idee dat jij ongegeneerd kan genieten van deze kunstwerken terwijl je in een fijne afgesloten ruimte aanwezig bent. Ook wat om iets voor te zeggen!

Werk vanuit de kleuren in het kunstwerk

Het is nóg leuker om vanuit het kunstwerk zelf te werken. Zoek dus niet naar een manier om dit kunstwerk in de ruimte te verwerken, maar pas de ruimte zelf hier op aan. Werk bijvoorbeeld vanuit de kleuren in het kunstwerk. Kies één sprekende kleur die je direct opvalt en gebruik deze om door te

laten stromen in de ruimte. Bijvoorbeeld in het gebruik van accessoires. Op die manier creëer je een mooi, samenhangend geheel.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge