Follow:
boeken

Joël Dicker – Het mysterie van kamer 622

Dikke pillen kunnen soms een beetje overweldigend zijn. Als ik mijn TBR samenstel voor de nieuwe maand vind ik het lastig om een aantal dikke boeken te selecteren. Meestal stel ik die ook telkens uit om te gaan lezen. Maar waarom? Soms leest een dik boek nog sneller dan een dunner boek! Zo ook het laatste boek van Joël Dicker. Een flinke pil van maar liefst 575 pagina’s, maar ik vloog er doorheen. Dat lag natuurlijk ook aan het feit dat dit boek gewoon ontzettend goed is 😉

Synopsis ‘Het mysterie van kamer 622’

Aan het begin van de zomer van 2018 brengt een schrijver zijn vakantie door in het Palace de Verbier in de Zwitsere Alpen. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621 bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

Met de precisie van een Zwitsere meester-horlogemaker neemt Joël Dicker ons in deze duivelse en adembenemende roman mee naar het hart van zijn geboorteland en naar een moordzaak waarbij een liefdesdriehoek, machtsspelletjes, verraad en jaloezie een cruciale rol spelen.

Leuk om te weten

Ik heb nu al een zwak voor Joël Dicker. Na een keer een foto op mijn Instagram te hebben geplaatst van zijn boek nam hij de moeite deze te liken en een berichtje te plaatsen…. 😉

Samenvatting

Hou je van verhalen waarin personages niet blijken te zijn wie je dacht dat ze waren? Dan is dit een boek voor jou! Een boek vol verhaallijnen, interessante personages en een plottwist die je zó zal verbazen dat het een soort ‘mindblowing’ effect geeft. En die plottwists zijn niet alleen aan het einde van het boek, het boek zit er vol mee! Vanaf het begin pakt dit verhaal je en laat het je niet meer los.

Joël Dicker neemt ons mee naar Zwitserland, waar hij het verhaal vertelt over bankiers en het gevecht om succes binnen het familiebedrijf van Ebezner Bank. Joël eert zijn editor Bernard de Fallois die heel veel voor hem betekende. Hij besluit naar het hotel te gaan waar de Fallois graag kwam, the Palace de Verbier, om even bij te tanken. Lekker afgelegen in de bergen, schrijven en rusten. Wanneer hij daar de rare telling in de kamernummers ontdekt ontstaat er een verhaal over de historie rondom dit mysterie.

Joël vertelt het verhaal over een doorsnee bankier, Macaire Ebezner. Macaire zou de opvolger van zijn vader zijn om de bank over te nemen ware het niet dat zijn vader, vlak voor zijn dood, de regels heeft aangepast. En of dat al niet genoeg tegenslag is voor Macaire blijkt zijn lieftallige vrouw ook nog eens een affaire te hebben met Macaire’s grootste rivaal Lev Levovitch. Ook is er een verhaallijn over Tornogol, een Russische rijke zakenman die veel geld kan inbrengen bij de Ebezner bank.

Al snel lopen de verhaallijnen in elkaar over en wordt al snel duidelijk dat Macaire steeds dieper lijkt te zinken. Je weet als lezer dat er een moord is gepleegd in kamer 622, maar wie het slachtoffer is blijft heel lang onduidelijk. Dicker weet zoveel lijntjes uit te gooien dat je als lezer alleen maar kan gissen naar wat er gebeurd is. En ik kan je vertellen, je zit er hoogstwaarschijnlijk toch naast…..

Informatie

Het mysterie van kamer 622 – Joël Dicker

Uitgeverij De Bezige Bij

Paperback, 576 pagina’s

ISBN: 9789403110318

Prijs: €24,99

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij oa Paagman.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen via mijn werk **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge