Follow:
boeken, kids

Laat ze niet verdwijnen – Chelsea Clinton & Gianna Marino

laat ze niet verdwijnen

Een prachtig prentenboek vind ik altijd een feestje om in te kijken. Al zijn Amy, Fenna en Thomas inmiddels op een leeftijd dat ik niet meer voorlees uit een prentenboek, ik kan er zelf nog altijd van genieten. Dit nieuwe boek is ook nog eens héél belangrijk! Want in dit boek staan tips om kinderen al van jongs af aan dingen te leren om ervoor te zorgen dat bepaalde bedreigde diersoorten niet uitsterven.

Synopsis ‘Laat ze niet verdwijnen’

laat ze niet verdwijnen

Wist jij dat de blauwe vinvis het grootste dier op aarde is? Of dat je aan de manen van een leeuw kunt zien hoe oud hij is?

De wereld wordt bevolkt door miljoenen diersoorten, allemaal uniek en bijzonder. Chelsea Clinton neemt jonge lezers mee op safari. Ontdek hoe 12 diersoorten leven: de stoere neushoorn, de panda die altijd trek heeft, de orang-oetan die van boom naar boom zwaait…

En lees wat hen bedreigt. Gelukkig kunnen wij daar zelf iets tegen doen. Dit boek geeft tips. Want we willen dat er voor alle dieren ook in de toekomst nog een plekje op onze aarde is!

Met warme tekeningen van moederdier en baby in hun natuurlijke omgeveing van Gianna Marino.

Samen kunnen we deze dieren redden!

laat ze niet verdwijnen

Inhoud

Dit prachtig vormgegeven boek zal door alle kinderen omarmd worden. Er staan prachtige tekeningen in van de 12 dieren die in gevaar zijn.

Wanneer je het boek openslaat zie je een prachtige blauwe landkaart waar de 12 soorten dieren die in dit boek worden beschreven in het zwart staan afgebeeld. Precies op de plek waar ze leven. Heel handig voor kinderen om precies te zien waar deze dieren voor komen. Op de volgende pagina staat een handig lijstje met de woorden: Niet kwetsbaar, Bijna kwetsbaar, Kwetsbaar, Bedreigd, Ernstig bedreigd, Uitgestorven in het wil, Uitgestorven. Bij elk staat een omschrijving zodat kinderen precies weten hoe het met het dier ervoor staat. Er staat namelijk een tabel bij elk dier wat in het boek voorkomt met één van deze ‘statussen’ erbij. laat ze niet verdwijnen

Elk dier heeft een prachtige spread in het boek. De pagina’s zijn volledig in kleur met prachtige illustraties. Er staat een stuk tekst bij om voor te lezen of zelf te lezen. Hierin staat een kort stukje over het dier, wat ze uniek maakt, hoe ze leven….een beetje een kennismaking met het desbetreffende dier. Ook worden bij alle dieren de volgende vragen gesteld en beantwoord:

  • Waar wonen ze?
  • Hoe bedreigd zijn ze?
  • Waardoor komt dat?

Op deze manier leren kinderen heel veel over elk dier!

laat ze niet verdwijnen

Op één van de laatste pagina’s kunnen kinderen leren waardoor dieren bedreigd worden. Door kinderen te leren hoe dit komt zullen ze hier heel bewust over na gaan denken. Ook staan er tips in wat kinderen zelf kunnen doen om te willen helpen. Kinderen houden vaak van actie ondernemen, dus op deze manier kan je ze flink enthousiasmeren!

Tips als:

  • Recyclen
  • Gooi geen afval op straat of in de zee
  • Plant bomen in je buurt
  • etc etc

Ook staan er nationale feestdagen in vermeld. Heel veel waarvan ik niet eens het bestaan wist! Zo is het onlangs Wereld Otterdag geweest! Wist jij vast ook niet hè?

Conclusie

Dit boek is een prachtig prentenboek vol informatie over de meest uiteenlopende dieren. De illustraties maken dit boek extra mooi, je kijkt je ogen uit. Dit boek is bijvoorbeeld ontzettend leuk om cadeau te geven! Wij hebben het boek inmiddels gelezen en geven het weer door aan een nichtje van ons. Op dit manier kunnen we de goede tips mooi doorgeven.

Informatie

Laat ze niet verdwijnen: 12 dieren in gevaar op onze aarde – Chelsea Clinton & Gianna Marino

Uitgeverij Leopold

Hardcover, 40 pagina’s

ISBN: 9789025878801

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge