Follow:
boeken, review

Laatste leugen – Mary Kubica

laatste leugen

‘Het is een slechte man, papa. De slechte man zit achter ons aan!’

Als het buiten koud is en het regent vind ik niets heerlijker dan wegduiken in een thriller. Van uitgeverij HarperCollins heb ik een tijdje geleden deze thriller ontvangen en eind 2018 gelezen. De cover heeft in mijn ogen niet heel veel met het verhaal te maken, of ik moet de diepere betekenis niet zien, maar het is wél een pakkende cover. En het verhaal….man, je ergste nachtmerrie!

Achterflap ‘Laatste leugen’

“Clara’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing. Maisie overleeft het gelukkig, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had. Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies, maar Clara kan haar gevoelens niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze raakt er steeds meer van overtuigd dat Nicks dood niet zomaar een ongeluk was, en laat zich door niets en niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen. Maar soms kun je maar beter niet alles willen weten…”

laatste leugen

Samenvatting

Hoe vreselijk moet het zijn als je net bevallen bent en je krijgt te horen dat je man is overleden?! Vreselijk! Dit overkomt Clara, één van de hoofdpersonages. Ze is nog maar nét bevallen van haar zoontje Felix als Nick komt te overlijden. De periode daarna is voor Clara een hel. Ze slaapt amper, verwaarloost zichzelf en dan begint dochtertje Maisie ook nog eens verschrikkelijke nachtmerries te krijgen. De ingrediënten voor een zenuwinzinking. Clara raakt ook in een soort van manische depressie merk je al lezer. Ze bijt zich vast in haar theorie en zal koste wat kost haar gelijk halen.

Je leest afwisselend tussen de Clara van nu en de Nick van voor het ongeluk. Door deze afwisseling van personages krijg je steeds meer informatie. Voornamelijk het verhaal rondom Nick is interessant. Het perfecte leventje als tandarts blijkt toch niet zo perfect te zijn. Hij laat Clara in het ongewisse en stukje bij beetje krijgt Clara na de dood van Nick meer informatie tot haar beschikking.

Het verhaal is niet echt heel spannend. Ik heb geen enkel moment echt een ‘spanning’ gevoeld tijdens het lezen. Wél wilde ik weten hoe het verhaal zich zou ontwikkelen en het mysterie rond het ongeluk van Nick zich zou ontrafelen. Voor mij was de ontknoping van deze thriller wel een beetje een tegenvaller..

Voor Nick had ik als personage veel sympathie. Je merkt dat hij van het ene probleem in het andere terecht komt, maar doet veel van zijn (domme) beslissingen uit een goed hart. Hij heeft alleen erg veel pech. Met Clara had ik in het begin van het verhaal medeleven en snapte haar reactie op bepaalde situaties goed. Naarmate het verhaal vorderde begon ik mij wel wat meer te ergeren aan Clara. Ze gaat als een manisch persoon voor eigen rechter spelen, vaak ook met haar kinderen erbij, en niemand in haar omgeving lijkt deze manier van handelen alarmerend te vinden? Op een gegeven moment werd het voor mij dan ook iets ongeloofwaardig en vond ik haar handelen ten opzichte van de kinderen niet juist. (en ook het handelen van de politie op sommige momenten niet adequaat).

laatste leugen

Conclusie

‘Laatste leugen’ is een perfect boek voor tussendoor. Het leest vlot weg en heeft zeker interessante elementen in zich. Verwacht geen thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit, en verwacht ook zeker geen daverend plot. Maar een aantal uren even wegduiken in een boek kan met dit boek zeker!

Informatie

Laatste leugen – Mary Kubica

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 352 pagina’s

ISBN: 9789402701012

Prijs: 17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Miranda

    Deze gaat ook op mijn lijstje.

    januari 26, 2019 at 08:48
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge