Follow:
lifestyle, samenwerking

Onze tuin aanpakken voor het voorjaar!

De sneeuw ligt nog op de straten, maar ik ben in mijn hoofd alweer bezig met het voorjaar. Afgelopen week heeft Andries in huis een aantal kleine klusjes gedaan op de slaapkamers van de meiden, en daardoor kom ik helemaal in de stemming om ons huis en de tuin aan te pakken. Niet zozeer hele grote klussen allemaal, maar wel klussen om nóg meer voldoening uit dit huis te halen. Ook al wil Andries het liefst morgen verhuizen, het kan gewoon nog niet. Dus wat kan je dan beter doen dan je huis en tuin wat opknappen en daarmee je woonplezier vergroten?!

Schutting

Onze tuin is, toen wij dit huis 14 jaar geleden kochten, aangepakt. Sindsdien is er hooguit een likje verf en een pot met planten aan te pas gekomen. De tuin zou dus eigenlijk wel een kleine makeover kunnen gebruiken. De schutting is na al die jaren wel aan vervanging toe. Katten uit de wijk hebben hun sporen achtergelaten (dat raster bovenop hebben wij destijds aangebracht omdat katten uit de buurt onze tuin als kattenbak gebruikten), en door het weer is het hout ook gaan uitzetten en krimpen in de loop der jaren.

Ook merk je dat je met een houten schutting toch te maken krijgt met onderhoud. De kleuren veranderen door het weer en dat geeft niet zo’n mooi gezicht. Mijn voorkeur zou uitgaan naar een composiet schutting. Deze heeft namelijk heel veel voordelen:

Veilig en kindvriendelijk (geen splinters)
Duurzaam, ecologisch en recyclebaar
Onderhoudsarm en kleurbehoud
Lange levensduur
Eenvoudige montage
Betaalbaar

En naast deze voordelen is het gewoon ontzettend mooi en strak!

composiet schutting

Als je alleen al de schutting aanpakt geeft dat al een prachtig nieuw gezicht!

Planten en bloemen

Wij hebben geen grote tuin, maar een paar potten met mooie bloemen en/of planten zet ik meestal wel neer. Zo aan het begin van het voorjaar komt mijn moeder vaak een dagje en dan gaan we gezellig naar het tuincentrum om wat te halen. Zij heeft veel meer verstand van de soorten planten en bloemen dan ik, dus haar hulp kan ik altijd heel goed gebruiken. Ik ben dol op Hortensia’s, dus die gaan er dit jaar denk ik wel weer komen.

Probleem fietsen

Onze schuur is eigenlijk helemaal niet praktisch. Hij staat in een hoek, maar je kan er amper 2 fietsen in kwijt. Met een gezin met 5 personen, en dus 5 fietsen, niet handig! Andries en ik hebben het er al eens over gehad dat als we de schutting gaan vervangen, we de schuur afbreken. We willen dan een soort overkapping maken om de fietsen onder te zetten, en een tuinkast voor het gereedschap en de paar spullen die in de schuur liggen. Om de fietsen dan een beetje uit het zicht te houden kunnen we kiezen om een composiet tuinscherm te plaatsen dat een soort scheiding creëert tussen de fietsen en het gezellige zitje. Als we dat in dezelfde kleur doen als de schutting wordt het een mooi geheel.

Zo hebben we dus hele leuke plannen voor de tuin. We moeten even kijken of het dit jaar te realiseren is, of dat we dit verschuiven naar volgend jaar en eerst de vloer in de woonkamer aanpakken. In ieder geval zijn er weer genoeg plannetjes en stimuleert mij dat ook weer om lekker te sparen hiervoor. Maar alleen al van het maken van de plannen en ideetjes opdoen word ik al vrolijk! 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge