Follow:
Uncategorized

Leuke cadeaus voor de geslaagden!

Het is bij ons in huis nog even spannend. Afgelopen donderdag kreeg Fenna te horen dat ze (helaas) toch nog een herkansing moet doen om haar VMBO diploma te halen. Dit was natuurlijk geen leuk nieuws en Fenna was dan ook behoorlijk verdrietig. Nu, een paar dagen later, heeft ze het kunnen laten bezinken en is ze gemotiveerd om die twee tiende hoger te scoren met de herkansing. Ja, je leest het goed, het scheelde twee tiende! Maar ja, niets aan te doen en schouders eronder. Als ouder ben je natuurlijk ook al een beetje aan het nadenken geslagen wat je je kind cadeau kan geven. Want bij het behalen van een diploma hoort toch wel iets bijzonders!

Geld

Laat ik het eerste en meest simpele cadeau maar meteen noemen, geld. Soms is je kind aan het sparen voor iets groots. Een rijbewijs, een mooie reis of iets anders. Dan is je kind wellicht het meest blij met een leuk geldbedrag. Als ouder vind je dit misschien niet het meest leuke en originele cadeau, maar het kan soms wel het beste cadeau zijn om te geven. Zeker als je kind daardoor zijn of haar droom kan verwezelijken. Je kan geld natuurlijk wel altijd heel leuk verpakken. Denk aan een gave ballon met het geld erin!

Nieuwe telefoon

Een mooie nieuwe mobiele telefoon is hier in huis altijd een groot cadeau. Wij hebben de kinderen altijd wel de eerste paar jaar dat ze een mobiele telefoon gebruikte een tweedehands exemplaar of refurbished gegeven. Ze waren in het begin namelijk nog niet zo voorzichtig met die mobieltjes. Regelmatig was er weer een scherm kapot (ondanks een beschermlaagje). En natuurlijk kregen we altijd al snel te horen dat hun mobiel toch echt veel te oud was!

Voor een diploma halen vind ik dat een nieuwe mobiele telefoon een mooi cadeau zou zijn. Maar zomaar even zonder research een iPhone kopen doe ik ook niet zo snel. Mijn man en ik gaan wel altijd even goed rondkijken op internet voor mooie aanbiedingen omtrent telefoons en abonnementen. Zelf zit ik al jaren bij Tele2 en heb al regelmatig een nieuwe telefoon mogen uitzoeken. Zo heb ik ook eens een iPhone uitgezocht en die aan Amy gegeven en zelf mijn “oude” telefoon nog wat jaren gebruikt. Wat ik vooral belangrijk vind is dat je met een abonnement niet aan al te hoge maandelijkse kosten zit en wel genoeg bundel hebt. Vooral mijn pubers zijn veel mobiel en gebruiken veel MB’s per maand. Ik heb geen zin in extra onverwachte kosten omdat ze buiten hun bundel gaan (en daar zelf niet op letten). Uit ervaring weten wij dat dat niet heel fijn is. Bij Tele2 een iPhone kopen is een slimme keus, je hebt hele voordelige bundels en ook nog eens heel snel internet, iets waar je tiener je vast heel dankbaar voor zal zijn!

Weekendje weg

Door corona is het met Amy haar diploma allemaal een beetje in de soep gelopen, maar ik wil dus heel graag met beide dochters een weekendje weg voor het behalen van hun diploma. We hebben het al eens gehad over een weekendje weg met z’n drietjes, en dit zal in de toekomst ook echt wel een keer gaan gebeuren, maar voor de diploma’s doen we het even apart.

De bedoeling is om dat gezellig met z’n tweetjes naar een mooie stad in Nederland te gaan. Lekker samen de stad verkennen, heerlijk dineren en lekker genieten van een mooie hotelkamer. Misschien nog een bioscoopje en wat winkelen samen. Echt even samen genieten van de quality time samen. Dit kan dan ook leidden tot mooie gesprekken en herinneringen maken voor het leven. Zodra we weten of Fenna alsnog geslaagd is ga ik met beide dochters even een plannetje maken. Ik weet zeker dat een cadeau als dit een schot in de roos zal zijn!

Vlucht in een vliegtuigje

Dit vond ik zo’n origineel cadeau! Een collega van mij heeft zijn zoon een vliegles cadeau gegeven voor zijn slagen. Ik moest wel lachen toen hij zei dat hij alleen niet wist of zijn zoon hoogtevrees had. Dit is natuurlijk een super uniek cadeau wat ook nog eens een onvergetelijke ervaring geeft. Wie kan nou zeggen dat hij/zij een keer een vliegtuig heeft bestuurd! Nou, ik niet! Voor de durfals onder de kids is dit natuurlijk een geweldig en origineel cadeau om te geven.

Er zullen ook genoeg kinderen zijn die al een wishlist hebben doorgegeven met mogelijke cadeaus die ze wel heel graag zouden willen, maar iets origineels is natuurlijk ook altijd leuk. Ik hoop met heel mijn hart dat Fenna haar herkansing zo goed maakt dat ze met vlag en wimpel slaagt en wij over niet al te lange tijd kunnen genieten van een welverdiend weekendje weg. Fingers crossed….

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge