Follow:
reizen

Mijn liefde voor Engeland

Als kind ging ik met mijn ouders, broers en zusje altijd naar Engeland op vakantie. Minstens 2 keer per jaar vertrokken wij met de auto op de boot naar Engeland. Eén jaar zijn we “vreemd gegaan” en naar Duitsland op vakantie geweest, daar eindigde ik twee weken in het ziekenhuis dus dat was geen succes. Ik heb hele mooie herinneringen aan mijn vakanties in Engeland en een serieuze liefde opgebouwd.

De foto’s heb ik overigens van mijn moeders Facebook geplukt, die gaat nog steeds een paar keer per jaar naar Engeland toe. Bedankt mam!

De laatste keer dat ik mijn vakantie in Engeland heb doorgebracht is helaas al een tijdje geleden. Dat was in een herfstvakantie toen de meiden nog klein waren. We gingen toen met de hele familie naar een groot landhuis waar we al vaker onze zomervakantie hadden doorgebracht: The Dower House.

Als kind heb ik een prachtige vakantie in dit mooie huis doorgebracht. Mijn opa en oma waren ook mee. Dit huis heeft zoveel kamers dat we als kind eindeloos verstoppertje konden doen. Een prachtige tuin eromheen om heerlijk te spelen met mijn jongere broer. Onlangs is het nog ter sprake gekomen nóg eens naar dit huis toe te gaan. Mijn moeder is hier ook op vakantie geweest als 18 jarige, hoe bijzonder!

Als kind was ik al verliefd op de prachtige gebouwen die Engeland rijk is. Mooie uitgestrekte weilanden ( met heel veel schapen ), smalle bospaadjes en schattige dorpjes. Natuurlijk was ik ook weleens jaloers op klasgenootjes, zeker toen ik iets ouder werd, die poepiebruin terug kwamen van hun vakantie in Spanje of Griekenland. Maar ik denk dat ik als kind wel heel veel mooie plekjes in Engeland heb gezien die mij nog steeds bij zijn gebleven.

Mijn ouders waren ook gek op het bezoeken van begraafplaatsen. ( beetje morbide, I know. Ik heb dat overigens wel overgenomen 😉 ). Mijn jongere broer ging dan altijd op zoek naar “racegraven” ( don’t ask me ) en ik ging altijd alle stenen lezen op zoek naar hele oude graven van kinderen. Daar legde ik dan een bloemetje neer. En ja, sommige begraafplaatsen zijn zó oud, daar lopen de schapen gewoon tussendoor.

Wat mij ook zo verliefd maakt op Engeland zijn de schattige huisjes. Pittoresk, romantisch en sfeervol. We gingen vaak na het avondeten nog een stukje wandelen door het dorpje waar we op vakantie waren. Gezellig door de straatjes en bij de leuke huisjes naar binnen kijken. De mensen in Engeland zijn ook zeer vriendelijk, constant werden we dan begroet.

Kijk, ik klaag niet hoor, onze vakanties nu zijn ook leuk en gezellig, maar ik mis Engeland wel. Stiekem hoop ik dat we toch eens een zomervakantie in zo’n mooi landhuis zullen doorbrengen.

Zeker is wel dat ik binnen een aantal jaar naar Engeland zal gaan met Amy en Fenna. Ik heb hun beloofd mijn liefde voor dit land met hun te delen in de vorm van een moeder-dochter trip. We zullen dan met de ferry op vakantie naar Engeland gaan. Dat is al een belevenis op zich natuurlijk! We nemen de auto lekker mee ( nog even mij voorbereiden op het links rijden uiteraard ) en dan laat ik hun de mooiste plekjes van dit prachtige land te laten zien. Ik weet zeker dat ze er net zo verliefd op zullen worden als ik!

Zijn jullie al weleens in Engeland geweest?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply chucky1012

  Het is zo fijn om te zien waar jij altijd als kind op holiday geweest was.
  Prachtig huis waar jullie hadden gelogeerd.
  Ik was ooit in Engeland geweest maar dan in de city en het was een shopping trip 😉
  Ooit wil ik er nog eens terug.
  Markets en vintage shops bezoeken……

  Xoxo

  augustus 9, 2017 at 08:13
 • Reply Marietta de Groot

  Wat een heerlijk stukje om te lezen, om de vroege ochtend! Ik bekeek de foto’s, en genoot er echt van, toen bedacht ik me opeens dat ik die foto’s zelf gemaakt heb! Engeland zit echt in mijn hart, toen jullie klein waren hebben we er heerlijke vakanties gehad, en we hadden ook regelmatig drie weken prachtig weer, we beleefden dingen die je in andere landen niet meemaakt, dat maakt Engeland bijzonder, het is echt een eiland, alles gaat daar een beetje anders, en de natuur, de dorpjes, je waant je in een Anton Pieck wereld. Als je die trip met Amy en Fenna gaat maken..zal oma meegaan? Als gids? Maken we er een moeder/dochter/ kleindochters trip van. Ik vond je stukje heel erg leuk, en ik ben blij dat na al die vakanties in de UK er iets is gebleven..je liefde voor de schoonheid van Engeland.

  augustus 9, 2017 at 09:24
 • Reply Daphne Kegel-Zwart

  Die schapen op de begraafplaats, is dat in een dorpje vlakbij Chatsworth? De begraafplaats waar een Kennedy begraven ligt?
  Groetjes,
  Daphne

  augustus 9, 2017 at 12:16
  • Reply hillybillybeauty

   Hi! Kennedy ligt volgens mij in Amerika begraven 😉

   augustus 9, 2017 at 12:40
   • Reply Daphne Kegel-Zwart

    Grapjas Ik bedoelde niet John F. natuurlijk maar Kathleen Kennedy Cavendish 😉

    augustus 9, 2017 at 12:46
    • Reply hillybillybeauty

     hahaha, ik heb mijn moeder een app gestuurd, zijn haar foto’s. Zij zal wellicht nog wel weten waar het was 😉

     augustus 9, 2017 at 12:49
     • Daphne Kegel-Zwart

      Het zou wel idioot toevallig zijn… Zo klein is Engeland nou ook weer niet 🙂

      augustus 9, 2017 at 12:52
 • Reply Babs

  Onwijs leuk Engeland, wij zijn in Londen geweest maar ik wil zo graag nog een keer naar het
  “platteland”. Komt ook een beetje door alle Engelse series die wij volgen 🙂

  augustus 9, 2017 at 16:17
 • Reply Jouvence

  Ik ben nog nooit in Engeland geweest, maar zou er wel graag een keer heen willen. Mooie foto’s! xx

  augustus 9, 2017 at 20:34
 • Reply Blog & Beauty

  Ik heb altijd al een keertje naar Engeland willen gaan, vroeger had ik een keer kaartjes voor de Ferry, maar op het laatste moment had mijn vriendin afgezegd. Daarna is het er nooit meer van gekomen. Als ik jouw (moeders) foto’s zie dan lijkt het me daar prachtig. En zo’n landhuis, geweldig toch. Even een momentje ‘The house of Elliot’.

  augustus 10, 2017 at 13:31
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Wat een prachtig huis om in te verblijven en wat leuk dat tripje in de planning met the girls en zo te lezen wilt moeders/oma ook graag mee…gaat vast een feestje worden.
  Ik ben zelf al meerdere keren in Engeland geweest, vijf keer in Londen en zo’n 3 tot 4 keer nog een gewone vakantie in Engeland gehad. Die gewone vakanties hingen vaak wel samen met een classic mini meeting en op een van die bezoekjes deed ik ook samen met manlief Londen aan. Manlief is gek op rijden in Engeland, hij vind het echt een feestje om links te rijden en draait er zijn hand niet voor om. Ik geniet ook enorm van oude gebouwen, bijzondere dorpjes en stadjes. Maar ook van de natuur en ook ik ben gek op het bezoeken van begraafplaatsen (wel hele oude!). Ik geniet eigenlijk van de rust en de natuur op zo’n oude begraafplaats en ook van die bijzondere oude graven met engelen enzo. Love it!
  Hoop dat je snel een leuk potje bij elkaar spaart voor die bijzondere reis naar Engeland. Dikke knuffels!
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…Another Autumn Winter 2017 previewMy Profile

  augustus 11, 2017 at 12:32
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge