Follow:
budget

Het is weer tijd voor een budget update!

Bron: Pixabay

Aangezien mijn update posts ontzettend goed ontvangen werden, én ik doorga met besparen, heb ik weer een update voor jullie. Deze keer ook wat lastige periodes waarin ik niet helemaal succesvol was. Maar we gaan positief verder!

Zomervakantie

Tja, dat mijn weekbudget van 80 euro aan boodschappen lastig zou worden in de vakantie wist ik wel. Maar de eerste weken gingen zó goed dat ik er stiekem wel in geloofde dat ik het zou halen. Nou mensen, failure! Afgelopen week zat ik er 30 euro overheen! 30 Euro!! Hoe dan?! Ik denk dat ik mij iets teveel heb laten verleiden door de wensen van de kids. Die had ik in eerste instantie al niet mee moeten nemen met boodschappen halen, maar soms kwam het niet anders uit. Ik ben er serieus een dag chagrijnig door geweest, dat ik het niet had volgehouden. Maar die kids eten de hele dag door in de vakantie, het is niet anders. Deze week zijn de oudste 2 weer een aantal dagen logeren en eten we qua avondeten even héél budget. Zo probeer ik het deze week weer recht te trekken. Ik zet mijn schouders er weer onder!

Bron: Pixabay

Marktplaats

Omdat het vakantie is heb ik ook niet de rust om mij op Marktplaats te storten. Af en toe zet ik er iets op, maar ik overspoel Marktplaats op dit moment niet. En ook daar baal ik stiekem een beetje van. Ik heb nog genoeg spullen om op Marktplaats te zetten en als ik mij even kwaad maak is dat in no time gebeurd. Ik heb daardoor de afgelopen periode ook niet veel Marktplaats inkomsten gehad. Een eurootje hier, een eurootje daar…maar niet om over naar huis te schrijven. Als de kids weer naar school zijn ga ik dit weer oppakken!

Link naar mijn Marktplaats is trouwens: mijn Marktplaats

Bron: Pixabay

Blog inkomsten

Hier heb ik gelukkig wél een hoop geluk mee de laatste tijd. Nog niet alle facturen die ik heb uitgestuurd zijn betaald, maar er komt nog een leuk bedrag aan “salaris” binnen. Al dit geld is meteen voor de badkamer-klus-rekening. Vooral via LinkPizza heb ik mooie samenwerkingen kunnen regelen. Binnenkort ga ik maar eens kijken of het verstandig is om mij in te schrijven bij de KVK. 😉

Badkamer plannen

Bron: Pixabay

Nu er een beetje een serieus bedrag op de klusrekening staat, begin ik stiekem steeds vaker plannetjes te maken voor de nieuwe badkamer. Ik houd acties in de gaten en kijk veel voor inspiratie. De planning is nu dat ik hoop dat de badkamer in de meivakantie volgend jaar kan verbouwd worden. Ik gok dat we dan genoeg geld hebben gespaard om de verbouwing te laten doen en het sanitair naar onze wens kunnen aanschaffen. Nog even doorbijten dus! ( oh en de klus daarna? Woonkamer laten stuken! ).

Cijfertjes

Bron: Pixabay

In mijn laatste update kon je al lezen dat ik flink vooruitgang heb geboekt de afgelopen periode. Al ben ik wel ietwat ongeduldig wat de klusrekening betreft, die wil ik zoveel mogelijk spekken ( en vooral zo snel mogelijk haha ).

Ik heb sinds het laatste salaris van mijn man dus niet heel veel kunnen sparen nog. Ik maak op de dag van de salarisstorting het grootste deel al meteen over naar alle spaarrekeningen. Marktplaatsverkopen en bloginkomsten die gedurende maand binnenkomen zorgen voor de extra spaarcenten in de maand. En ja, die zijn zoals je kon lezen nog niet echt binnen gekomen. Maar toch even een overzichtje:

Buffer: 909,10

Klusrekening: 2325,98

Hockeyrekening: 385.01

Uitjespot: 126,50

Vakantiepot: 95,00

Op mijn eigen rekening staat nog voldoende voor de boodschappen deze maand en mijn vaste lasten. Ook heb ik voor Amy nieuwe hockeyschoenen gekocht en de enveloppen voor kleding voor Fenna en Thomas gespekt. Eigenlijk gaat het dus prima! Ik hoop dat binnen de komende 3 weken er wat betalingen aan mij worden verricht van mijn blog zodat ik de klusrekening weer kan spekken, want ik wil die zien groeien de komende periode 😉

Tips & Trucs

Wat ga ik de komende periode aanpakken?

 • Geen boodschappen doen met de kids erbij en mij houden aan mijn lijstje
 • Strenger zijn thuis tegen Amy en Fenna wat tussendoortjes betreft
 • Marktplaats weer actief vullen met spullen
 • Actief bedrijven benaderen voor leuke samenwerkingen
 • Actief blijven op de Facebookgroep ‘Meer geld minder stress‘. Dit helpt mij om fanatiek bezig te blijven met bezuinigen.
 • Doelen blijven stellen. Ik heb vaste spaarbedragen ingesteld die ik wil sparen verdeelt over verschillende potjes. Door die doelen te blijven stellen krijg ik ook inspiratie om extra te bezuinigen op de vaste uitgaven. Zeker omdat je die doelen wil blijven halen!
 • Meer goedkope recepten proberen

Dit zijn de tips die ik de komende periode wil gaan naleven. Vooral ook de laatste is voor mij een uitdaging. Ik hou namelijk niet zo van koken, dus ben ik ook niet zo creatief op het gebied van koken. Ik wil mij er daarom weleens makkelijk vanaf maken en dat is niet altijd de goedkoopste oplossing. Door op het internet te speuren ga ik de komende periode op zoek naar lekkere goedkope recepten.

Als jullie nog tips hebben, let me know!

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Femke

  Ik vind dat je goed bezig bent… ohhh ik snap wel hoor dat je een dag chagerijnig was doordat je het weekbudget voor de boodschappen niet hebt gehaald. Zo te horen gaat je dat niet snel nog een keer gebeuren. Goed bezig hoor!
  Femke onlangs geplaatst…Oproep: Deelname ‘Mijn totaal niet realistische wishlist’!My Profile

  augustus 10, 2017 at 07:05
 • Reply chucky1012

  Je hebt het erg goed gedaan en petje af 😉
  Natuurlijk is het lastiger nu de kids holiday hebben.
  Zo een mooi en fijn vooruitzicht….

  Xoxo

  augustus 10, 2017 at 07:36
 • Reply Ilse

  80€ boodschappen voor 2 volwassen en 3 kinderen, hoe doe je dat in hemelsnaam???

  Ter vergelijking: hier 2 volwassen en 2 pubers (die de hele dag door eten) en daar reken ik 400€/week huishouden/eten voor, en dan doe ik echt niet gek (weinig frisdrank/alcohol, koek en snoep gelimiteerd,…).
  Woon wel in België, misschien dat eten hier duurder is of zo.

  Zou je eens een weekmenu met bijhorende kosten kunnen bloggen? Want ofwel is eten hier stervensduur vergeleken met NL ofwel doe ik iets verkeerd ofwel eten mijn man en kinderen 5 keer zoveel als die van jou 😉

  augustus 10, 2017 at 09:45
 • Reply Sjoukje - meergeldminderstress

  Dat gaat toch heel goed eigenlijk! Zulke weken hebben we allemaal wel, zolang je het daarna weer oppakt, is dat niet zo erg.
  Leuk ook dat onze Facebook-groep zo’n steun geeft!
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Hoe je kunt besparen door… op te ruimen – 5 voordelen!My Profile

  augustus 10, 2017 at 09:46
 • Reply Monique Dogger

  De kinderkleertjes kun je ook ruilen via http://www.krijgdkleertjes.nl

  augustus 10, 2017 at 10:24
 • Reply Maaike

  Dat weekmenu idee wat hier boven geopperd wordt lijkt mij ook wel wat. Ik zou dan wel willen weten wat jullie zoal eten. Ik geef in mijn eentje al snel 40 – 50 euro per week aan boodschappen uit. Ben gewoon nieuwsgierig!
  Maaike onlangs geplaatst…Catrice The Brown CollectionMy Profile

  augustus 10, 2017 at 11:50
  • Reply hillybillybeauty

   Wij eten niet elke avond vlees, dat scheelt al een boel. Ook maak ik vaak 1 keer per week een hele grote pan macaroni, daar eten we 2 avonden van. ( en is niet heel duur qua ingrediënten ). Ik haal zelden heel duur vlees, meestal iets met gehakt ( tartaar, gehaktballen etc ). Ook amper frisdrank door de weeks.

   augustus 10, 2017 at 19:54
 • Reply Petra

  Hoi,

  Leuk om je blog te lezen. Denk dat je aardig wat mensen inspireert. Wat betreft het overschrijden van het weekbudget….. gezien een hele zomervakantie vind ik het erg netjes hoor. Ben zelf juf en merk dat je dan gewoon makkelijker geld uitgeeft en vaker eet. Ik heb nu eindelijk tijd om eens rustig even te eten en te drinken 😉

  Binnenkort gaat alles weer zijn gangetje en dan gaat het vast beter. Wat reken jij ongeveer per persoon per avondmaaltijd?

  augustus 10, 2017 at 11:59
  • Reply hillybillybeauty

   Ik weet dat nooit zo goed. Ik reken 80 euro voor ons 5-en aan boodschappen per week. Eigenlijk nooit echt gekeken naar maaltijdkosten per persoon. Misschien heb ik ook wel te laag ingeschat met 2 pubers en een man die veel eet. Maar nu ze thuis zijn van school gaat het gewoon veel sneller. Ach, en anders moet ik het gewoon weer iets verhogen naar 90 euro oid. Is ook geen ramp. 😉

   augustus 10, 2017 at 19:52
 • Reply Marijke Goeman

  Ik vind het al lastig om in mijn eentje de 50 euro niet te overschrijden. Schrijf wel alles op tegenwoordig en je krijgt zoveel meer inzicht. Het zit hem in de kleine bedragen tussendoor. Heel sneeky. .

  augustus 10, 2017 at 23:00
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge