Follow:
beauty, lifestyle

Mijn nieuwe levensstijl: plasticvrij douchen!

Soms moet je even met je neus op de feiten gedrukt worden om een aanpassing te maken in je levensstijl. En ik kan je verzekeren dat het daarna een soort sport wordt om dit vol te houden en door te voeren in je verdere levensstijl. Toen ik mij ging verdiepen in ontspullen, budgeteren en een milieuvriendelijkere levensstijl, besloot ik een aantal veranderingen in mijn leven door te voeren. En ik voel mij steeds prettiger in mijn nieuwe manier van leven. Er kan nog een hoop verbeterd worden, maar het begin is er!

Plastic soep

Natuurlijk heb ik in het verleden al weleens gehoord over plastic soep. Deed het mij toen wat? Jazeker! Maar blijkbaar niet genoeg om, behalve het aanschaffen van Doppers, mijn levensstijl flink te veranderen. Een paar maanden geleden begon ik mij meer bezig te houden met ontspullen. Toen kwam ik er achter hoeveel troep ik eigenlijk in huis heb. Spullen die ik in een opwelling kocht om vervolgens in een kast te laten belanden. Allemaal afval wat een aanslag op het milieu is. Ik begon documentaires te kijken en met collega’s praten over deze onderwerpen. Dat stimuleerde gigantisch! En toen kwam ik in aanraking met de zepen van Shampoobars.

Plastic vrij douchen

Mijn 3 kids en ik gebruikten flink wat flessen douchegel en shampoo per jaar. Vooral de 2 jongste gebruiken overvloedig douchegel. Soms vraag ik mij af of ze per douchebeurt niet een kwart aan douchegel gebruiken? Ik besloot rustig aan over te stappen op de heerlijke zepen van Shampoobars. Het idee dat het 100% plasticvrij is, duurzaam in gebruik (en daardoor ook budgetproof) en ook nog eens heerlijk ruikt maakt het gebruik van deze producten alleen maar tot een feestje.

Body en Shampoo Bar in één

Voor Thomas is het vooral belangrijk dat het makkelijk in gebruik is. Met een douchegel is het wel makkelijk, maar hij gebruikt dus structureel veel te veel product. Met een stuk zeep zal hij ontzettend lang doen, wat een plastic zal dat schelen!

Ik heb handige zakjes in de douche hangen waar de stukken zeep die op dat moment in gebruik zijn in hangen. Zo drogen ze makkelijk en blijven ze schoon.

Voor Thomas is het nu een washandje en een stuk zeep tijdens het douchen. En de geur van de 2-in-1 bar Watermeloen is zalig! Stiekem pik ik hem ook weleens. Hij kan hier ook zijn haren mee wassen. Het scheelt dus ook veel verpakkingen in je badkamer 😉

Een bar gaat ongeveer 80 wasbeurten mee. Dat is ruim 11 weken! Thomas deed met een fles douchegel meestal 2 weken (doucht elke dag). Deze heerlijke 2 in 1 watermeloen bar is 9,95 (maar er is een korting, lees maar verder!)

Hoe gebruik je een shampoo bar?

“Het gebruik van deze Bar is niet anders dan de reguliere Shampoo Bars en Body Bars van Shampoobars. Ook de kleintjes hebben binnen no-time door hoe het werkt. Het is een kwestie van de bar nat maken, tussen de handen wrijven en het schuim lekker op de huid en het haar smeren. Rechtsreeks met de Bar over haar en lichaam wrijven maakt het nog makkelijker. Een kind kan de was doen!”

(zelf gebruik ik ook een washandje of puffspons)

3-in-1 Bar Ocean

Oke, op de verpakking van de 3-in-1 Bar Ocean staat ‘Men’s favorite’, maar de geur van deze bar vind ik zelf ook verrukkelijk! Ik hou van kruidige geuren en dat heeft deze bar absoluut. Zoals al mooi staat omschreven op de website van Shampoobars, “alsof je een duik in de oceaan neemt”

Het fijne van deze bar is dat hij ook nog eens gebruikt kan worden op je gezicht. Dus je hebt zelfs geen facewash meer nodig. Ook dat scheelt weer plastic verpakkingen. Eigenlijk heb je geen excuus meer, iedereen moet overstappen op zeep 😉

Alle voordelen op een rij:

 • 100 % plasticvrij
 • natuurlijke ingrediënten
 • vrij van sulfaten
 • vegan & dierproefvrij
 • vervangt 3 flessen
 • gemaakt in Nederland

Shampoo bar

Het meest sceptisch was ik over een shampoobar. Het idee dat je met een stuk zeep je haar kan wassen vond ik best vreemd. Maar na het lezen van zoveel positieve reviews bij de shampoobar op de website werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Mijn haar werd al zo snel weer vet na het wassen met gewone shampoo. En al die negatieve verhalen over SLS en SLES maakte mijn keuze om over te stappen makkelijker. En natuurlijk met stip bovenaan: geen plastic!

De bar schuimt goed en geeft een heerlijke geur van citroen en sinaasappel af. Je haar en hoofdhuid heeft even een periode nodig om te “wennen” aan het gebruik van een shampoobar. Maar na een tijd gebruik zul je merken dat je haar minder snel vet wordt en veel meer glanst. Op deze manier kan je ook de periode tussen de wasbeurten een beetje uitstellen. Soms heb je aan 1x per week je haar wassen genoeg. En dat scheelt natuurlijk helemaal in je portemonnee.

Er is een groot assortiment aan shampoo bars. Voor elk haartype is er een bar. Ben je niet helemaal zeker welke bar het beste bij jou past? Je kan altijd advies vragen aan de mensen die werken bij Shampoobars. Ze helpen je vriendelijk en snel!

En dan nu……korting!

Zoals ik al eerder zei heb je eigenlijk geen excuus meer, begin ook met plasticvrij douchen! Op deze manier kan je toch een steentje bijdragen aan een beter en schoner milieu. Al dat plastic is gewoon funest voor de wereld.

Om je een beetje op weg te helpen mag ik 10% korting aanbieden op je bestelling bij Shampoobars. Gebruik kortingscode HILDE10 en je korting wordt verrekend. Er zijn nog veel meer producten te verkrijgen die beter zijn voor het milieu, dus profiteer van deze leuke korting!

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie ervaringen zijn met het gebruik van zeep/bar.

Liefs Hilde

** Ik heb de producten ontvangen om te testen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Amy Janbroers

  Super leuk!!

  augustus 30, 2023 at 17:49
 • Reply Lisanne

  Wat leuk en handig!! Fijn dat er ook zo veel variatie is in het assortiment – ga zeker gebruik maken van de kortingscode!

  augustus 30, 2023 at 20:09
 • Reply nicole orriens

  Ik heb een paar keer een shampoo bar geprobeerd maar bij mij is het niet zo’n succes helaas. Mijn haren ‘doen’ het er niet zo goed op, en het ding glibbert alle kanten op.

  september 1, 2023 at 10:36
 • Reply Mariëtta

  Je maakt me helemaal enthousiast Hilde.
  Leuk om te lezen hoe je die verandering zo langzaamaan in het gezin hebt gebracht. Laten we elkaar blijven stimuleren om verstandiger met onze aardbol om te gaan! Ik ben trots op je. ♥️

  september 14, 2023 at 22:29
  • Reply hillybillybeauty

   Ik vind het ook heel leuk dat jij enthousiast mee gaat doen! Vroeger gebruikte men ook alleen maar zeep, werkt prima. 😉

   september 15, 2023 at 09:52

  Leave a Reply

  CommentLuv badge