Follow:
lifestyle, schoonmaaktips

Mijn Zoflora verliefdheid ** Zoflora hacks!

zoflora

Via mijn moeder ben ik aan mijn “Zoflora verslaving” gekomen. Zij kocht al eens een flesje in Engeland en gebruikte het al geruime tijd. Een product wat wij, naar mijn weten, niet in Nederland verkopen. Zoflora is in Engeland een hype onder de mannen en vrouwen die graag schoonmaken. Als je op Instagram #zoflora of #lovezoflora intoetst krijg je honderden posts met dit zalige product. Maar wat is er dan zo geweldig aan? Wat kan je er allemaal mee doen? In deze blog vertel ik jullie daar ruimschoots over. En ook een paar adresjes hoe je er vanuit Nederland aan kan komen 😉

Zoflora Concentrated Desinfectant

zoflora

Inmiddels heb ik al een kleine voorraad verzameld van deze heerlijke producten. In Engeland betaal je er gemiddeld 1 pond voor per verpakking, dus het is ook nog eens heel erg voordelig! Wanneer je Zoflora gebruikt blijf je dit heel lang ruiken in je huis. Dat was al het eerste voordeel waardoor ik zo enthousiast raakte en meerder geuren wilde verzamelen.

Er zijn geuren die vast in het assortiment zitten en tijdelijke Limited Editions. Deze zijn natuurlijk erg gewild onder de fans! Ik ben blij dat ik in Bath een aantal van de Limited Editions Kerstgeuren kon scoren!

Zoflora hacks – Zoflora tips

zoflora

Wat kan je allemaal met Zoflora doen? En wat is het eigenlijk precies? Dat wilde ik ook weten toen ik van mijn moeder mijn eerste flesje ontving.

Wat is Zoflora precies?

Zoflora is een geconcentreerd product wat 99,9% van de bacteriën en virussen doodt in het huishouden. Bacteriën en virussen die ervoor kunnen zorgen dat je ziek wordt laat je met Zoflora verdwijnen. Ook helpt Zoflora vieze en nare geurtjes uit je huis verdwijnen. Geuren van het koken, huisdieren, vocht….Zoflora geeft het huis een heerlijke subtiele geur. Zoflora zorgt voor een heerlijke frisheid in je huis gedurende de hele dag!

zoflora

Zoflora hacks/tips

Je moet Zoflora verdunnen met water aangezien het zeer geconcentreerd is. Je kan dit in een sopje doen bijvoorbeeld, maar ik maak ook altijd een sprayflacon met Zoflora. Deze staat standaard op mijn aanrecht. Je kan dus best een tijdje doen met één flesje. En dat voor maar 1 pond! (of als je het moet bestellen een paar euro). Ik spray het vaak rechtstreeks op een fijne microvezeldoek en neem alles af.

 • Elke avond vul ik mijn gootsteen met heet water en gooi daar een dopje Zoflora in. Hierin laat ik dan mijn afwasborstel en een vaatdoekje weken. Op deze manier worden de borstel en het doekje ontsmet en heb ik ’s ochtends een heerlijk geurende keuken!
 • zoflora
 • zoflora
 • Pak een stuk keukenrol en doe daar een beetje Zoflora op (puur). Haal dit over je radiatoren heen. Je maakt niet alleen je radiatoren schoon, maar als je de kachel aanzet verspreid de geur van Zoflora door de warmte door je hele huis! Zalig!
 • Ook sporters in huis die scheenbeschermers dragen? Die dingen kunnen stinken! Ik spray geregeld een beetje Zoflora op de scheenbeschermers om ze wat frisser te laten ruiken.
 • zoflora
 • De vloeren in je huis zijn dragers van bacteriën en vuil. Als ik mijn vloeren dweil doe ik dat met een allesreiniger, maar daarna ga ik er nog met een sopje Zoflora overheen. Dit om echt de bacteriën weg te krijgen.
 • Heb je een prullenbak die stinkt? Doe wat pure Zoflora op een stuk keukenrol en doe dit in de nieuwe zak. Zo ruikt je afval ook niet zo erg.
 • Deurklinken worden vaak vergeten om schoon te maken. Juist deurklinken zijn een bron van bacteriën. Elke dag even wat Zoflora sprayen op een schoonmaakdoek en de deurklinken afnemen. Meteen gedesinfecteerd!
 • zoflora
 • Elke dag neem ik mijn aanrecht af met een allesreiniger, maar daarna sluit ik af met Zoflora. Weg bacteriën!
 • Meubels, planken, tafels, alles kan en mag je afnemen met Zoflora (verdund). En denk ook aan de afstandsbediening! Ook zo’n gezellige bron van bacteriën.
 • Een paar keer in de week voor het slapen gaan gooi ik een dopje Zoflora in de wc. Zo kan het de hele nacht zijn werk doen en ruikt de wc in de ochtend weer lekker fris.
 • zoflora
 • Heeft je kindje een ongelukje in bed gehad ’s nachts? Als je het matras hebt gereinigd kan er toch nog een geurtje blijven hangen. Zoflora verdunt in de sprayflacon neemt die geurtjes weg.
 • Potjes, aankleedkussen, speelgoed…alles kan je desinfecteren met Zoflora
 • Draai jij je wasmachine ook weleens met een lege trommel met azijn of soda? Doe er een scheutje Zoflora bij en je wasmachine ruikt ook weer zalig.
 • Je wc borstel in een emmer met een sopje Zoflora, fantastisch!
 • De koelkast na het schoonmaken afnemen met Zoflora is ook een fijne tip.
 • etc etc

(Zoflora mag niet op een bewerkte houten vloer)

zoflora

Zoals je ziet is Zoflora een product wat je voor oneindig veel doeleinden in huis kan gebruiken. Maar wat ik helaas niet kan overbrengen is de geuren die het in je huis achterlaat. De frisse, fruitige of kruidige geuren die elk flesje bevat geeft zoveel frisheid wat ik bij nog geen enkel ander schoonmaak product in Nederland heb ervaren. Ja, die ruiken wel lekker, maar die geur is altijd heel snel weer verdwenen. Zoflora ruik je véél langer!

Hoe kom ik aan Zoflora?

In Engeland kan je in diverse winkels Zoflora vinden. De Asda, Tesco, B&M, Morrison’s etc. Maar ook vanaf je eigen huis kan je aan Zoflora komen. Mijn eerste eigen bestelling deed ik bij een Nederlandse webshop; Kelly’s Expat Shopping. Deze webshop heeft een prima service en ze heeft ook redelijk wat geuren op voorraad. Wil je de kerst/wintergeuren scoren? Dan heb je geluk. Er zijn ook Engelse webshops die er een aantal verkopen en naar Nederland versturen: Poundshop en Britsuperstore bijvoorbeeld.

Uiteindelijk hoop ik dat Zoflora ook in de Nederlandse winkels verkrijgbaar wordt. Het is gewoon een product waar heel veel mensen in Nederland plezier aan zouden beleven. Mensen, die net als ik, houden van een schoon huis wat ook nog eens lekker ruikt! (mijn moeder kreeg vandaag nog een compliment van een klusman die tapijt kwam leggen; “Wat ruikt het hier lekker!” – Yup, Zoflora!)

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Yvet

  Ik volg mrshinchhome op instagram, zij ademt bijna Zoflora. Zij gebruikt het ook overal. Leuk item en laten we met z’n alle heel hard hopen dat ze het snel hier verkopen (voor een normale prijs)

  november 26, 2019 at 10:15
 • Reply Willeke

  Ook een Nederlandse Hincher hier. Op zoek naar Zoflora

  maart 24, 2020 at 10:34
  • Reply hillybillybeauty

   Er zijn sites die het hebben. Kelly’s expatshop sowieso.

   maart 24, 2020 at 10:51
 • Reply Louise

  Super bedankt voor je post! Gelijk een aardige voorraad bij poundshop besteld; al zolang op zoek in Nederland voor ‘normale’ prijzen, made my day!❤️

  september 2, 2020 at 12:17
  • Reply hillybillybeauty

   Oh leuk! Welke heb je besteld?

   september 2, 2020 at 12:19
   • Reply Louise

    Hi! Beter gevraagd: wat niet!:) De anti-petodour in Green valley, Twilight garden, Lemon zing, Honeysuckle jasmin, lavender escape, midnight blooms, bouquet, springtime bluebell woods maar ook gelijk wat andere spullen zoals the pink stuff, astonish cleaners, mr sheen, carpet fresh etc. Jammer dat ze de peony blush niet hadden, maar geloof dat ik de winter wel doorkom zo

    september 2, 2020 at 12:40
    • Reply hillybillybeauty

     Oh heerlijk! De carpet fresh is ook geweldig!

     september 2, 2020 at 12:54
 • Reply Marjan

  Dankjewel voor je tips. Maar ik heb een probleempje. Er wordt bij Poundshop gezegd dat ze niet kunnen leveren op mijn adres. Ik heb ook het adres van mijn broer geprobeerd maar dat lukt ook niet. Heb je een idee hoe dat kan?

  januari 20, 2021 at 13:49
  • Reply hillybillybeauty

   Hoi Marjan, ik schreef deze blog voor de Brexit. Ik gok dat dat de oorzaak is waarom er (wellicht tijdelijk) niet naar Nederland verzonden wordt. Er zit in Nederland ook nog een winkel die Zoflora verkoopt, dus wellicht heb je daar kans op succes? Groetjes Hilde

   januari 20, 2021 at 13:54
 • Reply Marjan

  Iedereen moet wel weten dat er douanekosten overheen komen.Ik heb 7 flesjes besteld a € 44.95 maar tot mijn grote schrik moest ik € 22,95 invoerrechten betalen.

  februari 1, 2021 at 10:31
  • Reply hillybillybeauty

   In de tijd dat ik dit artikel schreef was daar nog geen sprake van natuurlijk. Dit is iets wat door de Brexit gekomen is helaas.

   februari 1, 2021 at 13:03

  Leave a Reply

  CommentLuv badge