Follow:
boeken

Mooie nieuwe Limited Editions om bij te watertanden!

Steeds meer uitgeverijen doen er alles aan om boeken er prachtig uit te laten zien. En dat snap ik maar al te goed! Als je in een boekhandel werkt zie je dat er een grote groep lezers naar deze prachtige edities worden toegetrokken. Het oog wil ook wat zullen we maar zeggen. Dit soort Limited Editions worden verzamelobjecten. Dat mooie exemplaar wil je ook in je boekenkast laten shinen! De afgelopen periode kwamen er weer een aantal mooie Limited Editions uit. Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Leigh Bardugo – Duivelsvlucht

Ik ben zo blij dat de Nederlandse editie van dit tweede deel in de serie niet die lelijke dode haas op de voorkant heeft. Dit exemplaar is echt vele malen mooier. Naast de veel mooiere kaft heeft deze editie deckled edges. Dit houdt in dat de pagina’s niet allemaal op dezelfde breedte zijn gesneden. Het geeft een beetje een “oude” look aan het boek. Ik vind het prachtig!

De Limited Editions zijn tijdelijk verkijgbaar, dus bestel snel je editie van Duivelsvlucht!

A.G. Slatter – Het lied van de zee

Lang geleden floreerde Miren O’Malleys familie dankzij een deal die ze hadden gesloten met de Meermensen: veiligheid voor hun schepen op zee in ruil voor een bijna onbetaalbare prijs. Die belofte hebben ze echter al vele jaren niet kunnen waarmaken. Mirens oma is vastbesloten om de gloriedagen die zij zich nog kan herinneren terug te laten keren, zelfs als dat betekent dat ze Miren haar vrijheid moet ontnemen. Haar oma leert haar dat de O’Malleys een machtige familie horen te zijn die zich houdt aan de eeuwenoude traditie die hen al generatieslang ondersteunt:

Eén kind is voor de familie.

Eén kind is voor de kerk.

En één kind is voor de zee.

Dit boek kende ik nog niet, evenals de auteur. Ik vind het dus heel gaaf dat de Boekerij (de uitgeverij die in mijn ogen de meest mooie Limited Editions maakt) een voor mij onbekende titel in een speciale editie uitbrengt. Dit boek heeft prachtige sprayed edges, en ik kan je alvast verklappen dat de hardcover onder de dustjacket prachtig is! Maar dat laat ik als een verrassing voor jullie.

Bestel je limited edition van dit prachtige boek hier.

Jill Mansell – Het zonnetje in huis

Heb je zin in een luchtig zomers boek? Dan is de nieuwe Jill Mansell wellicht iets voor jou. Dit boek heeft geweldig vrolijke sprayed edges.

Jill Mansell, daar word je vrolijk van! Wanneer Lou de aantrekkelijke oudere broer van haar vriend Sammy tegenkomt, krijgt ze het meteen warm. Hij ziet haar alleen niet staan, toch? In een prachtige uitvoering met kleurig bedrukte zijkanten.

Het zonnetje in huis van Jill Mansell zit vol verrassingen. Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Heel leuk dat een paperback variant van een nieuwe romance ook de aandacht van de limited editions-hype krijgt. Het zorgt ervoor dat het boek toch echt veel meer opvalt in de winkel.

Zin in de nieuwe Mansell? Hier kan je hem bestellen.

Sarah Sprinz – Dunbridge Academy 1

Als Emma aan haar avontuur op de Schotse kostschool Dunbridge Academy begint, heeft ze maar één doel. Tussen die eeuwenoude muren hebben haar ouders elkaar ooit ontmoet en nu hoopt Emma er antwoord te vinden op de vraag waarom haar vader jaren geleden spoorloos uit haar leven is verdwenen. Haar avontuur neemt plotseling een andere wending als ze tegen de knappe Henry op botst. Hij heeft hulp nodig met trainen voor het rugbyteam en laat Emma nou net goed zijn in hardlopen. Maar dan neemt hij haar mee op een nachtelijke wandeling door de keldergangen naar de oude bibliotheek en komt er een andere kant van de academie naar boven. Een kant waar intrige en macht de boventoon voeren. In hoeverre heeft dit met haar ouders te maken? Kan Emma het hoofd koel houden in deze slangenkuil?

Wie houdt er niet van een goede Dark Academia? De synopsis van dit boek klinkt veelbelovend in ieder geval. Ook een titel die voor mij nog onbekend was. Dit boek heeft mooie sprayed edges en een brief van de auteur voor de lezer binnenin. Een prachtig boek om aan je collectie toe te voegen! Hier kan je hem vinden.

Danielle L. Jensen – De koningin van verraad

Dit boek heeft in mijn ogen de mooiste sprayed edges van deze blogpost. Wow! Ik vind dit echt zo’n mooi exemplaar. Een kunstobject an sich.

Dit is een tweede deel in een serie!

Als alles wat Lara liefheeft wordt bedreigd moet ze beslissen voor wie – en wat – ze vecht: voor haar koninkrijk, voor haar man of voor zichzelf?

Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangen genomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter.

Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het Koninkrijk der Bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.

Voor dit boek zou ik er snel bij zijn om deze prachtige limited editie op te kop te tikken. Want ik denk dat deze heel hard zal gaan. Je kan hem hier bestellen.

Veel leesplezier!

Liefs Hilde

** Deze blog bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge