Follow:
beauty, gezondheid, lifestyle, samenwerking

Zo val je gezond af

Wil je graag een paar kilo’s afvallen? Maar wil je dit wel op een gezonde manier doen? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je hoe je gezonder kunt leven.

Begin met kleine stappen

De eerste belangrijke tip is om kleine stappen te maken naar een gezond voedingspatroon. Ja, een crashdieet werkt inderdaad een stuk sneller. Als je gezond wilt afvallen werkt dit echter niet. Je leert hierdoor namelijk geen nieuw voedingspatroon aan. Hierdoor is de kans bijna 100% dat je na je crashdieet ook weer terugvalt in je oude voedingspatroon. Voordat je het weet zitten dan de verloren kilo’s er weer aan. Zet daarom liever kleine stappen. Zo kun je langzaam wennen aan een nieuw voedingspatroon. Een kleine stap kan bijvoorbeeld zijn om een stuk fruit per dag te eten als je normaal zelden fruit eet. Een andere goede eerste stap is het verkleinen van je porties.

Meten is weten

Je weet pas of je bent afgevallen als je het meet. De simpelste manier om het te meten is met een normale weegschaal. Dit is wel meteen een minder betrouwbare methode. Als je bijvoorbeeld nog niet naar het toilet bent geweest of net hebt gegeten kan het getal op de weegschaal (veel) hoger zijn. Een oplossing hiervoor is om altijd op ongeveer hetzelfde moment op de weegschaal te staan, zoals in de ochtend nadat je naar het toilet bent geweest. Weeg je daarnaast niet te vaak! Je kunt namelijk wisselingen hebben in je gewicht, zelfs als je altijd op hetzelfde moment op de weegschaal staat. Als je ongesteld bent of als het warm weer is, kan je bijvoorbeeld meer vocht vasthouden. Hierdoor is het getal op je weegschaal hoger. Een keer per week op de weegschaal staan is dus voldoende. Wil je een meer betrouwbare manier van je progressie bijhouden uitproberen? Dan kan je bijvoorbeeld een weegschaal met een vetpercentagemeter gebruiken. Hierdoor kun je het ook zien als je spiermassa bent aangekomen, maar wel vetmassa bent verloren. Op een normale weegschaal zie je dan geen verschil in je gewicht. Dit kan demotiverend werken. Door foto’s van jezelf te maken kun je dit verschil wel beter zien. Naast het meten van je gewicht is het ook slim om in het begin je eten te wegen. Zo krijg je beter inzicht in je porties. Vooral voor granen is dit verstandig. Een klein beetje extra granen kan namelijk ervoor zorgen dat je flink wat meer calorieën binnenkrijgt.

Daarnaast helpt het erg om vooral zelfgemaakte maaltijden te eten. Heb je een hekel aan koken? Begin dan met mealpreppen. Om gemotiveerd te blijven kan het helpen om jezelf iets cadeaus te geven als je je doel hebt behaald. Geef jezelf bijvoorbeeld mooie lingerie of een bikini cadeau.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge