Follow:
beauty

Natuurlijke deodorant van Wat Sop! Beter dan chemische deo’s!

Al jaren is in de media te lezen dat veel (bekende) deodorants niet goed voor je lichaam zijn. Aluminium, parabenen en siliconen zijn chemische ingrediënten die in heel veel deodorants worden gebruikt. En wanneer je beseft dat ongeveer 60% van die stoffen door je lichaam worden opgenomen kan je natuurlijk veel beter kiezen voor een natuurlijke deodorant. Dus in deze blog vertel ik over mijn ervaring met de natuurlijke deodorant van Wat Sop.

Wat Sop

Alleen de naam van dit mooie merk vind ik al geweldig. Ik kwam dit merk tegen op Instagram toen ik aan het speuren wat naar natuurlijke zepen en andere producten. De naam en uitstraling sprak mij meteen aan. Een merk met humor, ik hou ervan!

De buren en vriendinnen Ilse en Rienke zijn dit mooie merk begonnen nadat ze een cursus zeep maken hadden gedaan. En het is niet bij zeep gebleven! Wanneer je in hun webshop aan het speuren bent zie je nog veel meer mooie natuurlijke producten. En wanneer je producten met namen als ‘kop sop’ (shampoo), snottersop en stoppelsop (scheerzeep) voorbij ziet komen, brengt dat een lach op mijn gezicht. Ik hou ervan!

Alle producten van Wat Sop zijn 100% natuurlijk. Sinds ik zelf steeds meer bezig ben met bewuster leven, minder plastic en duurzaamheid, ben ik strenger voor mezelf met wat ik koop. Mijn voorraad producten die niet goed zijn voor mijzelf en milieu is flink aan het slinken, en dat wil ik vervangen voor zoveel mogelijk natuurlijke producten. Het liefst 100& natuurlijk. Wat Sop voldoet daarin perfect aan mijn eisen.

Naast dat de producten 100% natuurlijk zijn de zepen ook vegan. En ook wordt er geen plastic of palmolie gebruikt in de producten en tijdens het verzenden. Fantastisch! Ook vind ik het persoonlijk ook leuk om kleine ondernemingen te promoten/steunen. Ik hoop dat Wat Sop in de toekomst het assortiment nog meer gaat uitbreiden 😉

Wat Sop Deodorant

Deze deodorant bevat geen chemische rommel, maar bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en ruikt heerlijk naar de etherische geuren van eucalyptus, citroen en citroengras.

Als je online zoekt op de nadelige effecten van chemische deodorant schrik je. Waarom heb ik dat niet eerder geweten? Ik wil mijn lichaam niet meer “beschadigen” door het gebruik van chemische deodorants. Voor mij daarom een geschenk uit de hemel dat ik deze deo van Wat Sop ontving. De geur is heerlijk fris en de deo is makkelijk in gebruik. Oke, het is even wennen om met je vingers deodorant te smeren, maar dat is puur gewenning.

Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig, ongeveer de grootte van een doperwt. Het product is dus ook heel duurzaam en zuinig in gebruik. Met een deodorant spray gebruik je al vaker veel teveel toch?

Ingrediënten: sheaboter, arrowroot, magnesiumhydroxide, etherische olie citroen, citroengras, eucalyptus

INCI: butyrospermum parkii butter, zea mays starch, natrium bicarbonaat, citrus limon peel oil, cymbopogon schoenanthus extract, citral, eucalyptus globulus leaf oil, limonene, geraniol, linalool

Uit ervaring weet ik dat je de hele dag fris blijft ruiken met de mooie deo van Wat Sop. En het idee dat je geen chemische rommel op je lichaam smeert/sprayt is voor mij de grootste winst. Ook mijn dochter Amy is het gaan gebruiken en is ook heel enthousiast!

De deodorant komt in een schattig blikje met een inhoud van 50 gram. Je kan de deo hier bestellen voor 5,95 (aanbieding! Normaal 6,50)

Ik heb nog een aantal andere producten ontvangen van Wat Sop. Hier komen binnenkort artikelen over.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Fenna Janbroers

  Oeh! dat zou ik ook willen proberen

  september 23, 2023 at 17:50
 • Reply Saar

  Lijkt mij heerlijk! Ik wil ook van die chemische bende af.

  september 24, 2023 at 17:45
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge