Follow:
interieur, samenwerking

Onze grootste meubel miskoop ooit!

Ik denk dat iedereen wel eens een miskoop heeft begaan, ook op het gebied van interieur. Als ik goed nadenk kan ik er niet heel veel bedenken, maar met stip op één: ons bankstel! Wat waren we blij, eindelijk genoeg gespaard om een nieuw bankstel te kopen na jarenlang te hebben gedaan met tweedehands. We wilden graag een mooi bankstel, groot, een bankstel waar we lekker met het hele gezin op konden relaxen. De grootte is gelukt, maar dat is dan ook het enige…

Slechte kwaliteit

Wat we al na een tijdje merkten was het inzakken van de kussens. Kijk, dat je af en toe even je kussens moet opschudden is logisch, maar de vulling in zowel de rugkussens als de zitkussens is gewoon slecht. Je kan kloppen wat je wilt, maar je krijgt ze gewoon niet goed meer in model. We hebben de bank nu een paar jaar, maar ik ben hem inmiddels flink zat. Het staat gewoon altijd rommelig!

Je kan ook zien dat het lijkt alsof er teveel stof is in verhouding tot de vulling. Ook is de bank gigantisch statisch en hebben we geregeld schokjes. Nou is dit natuurlijk wel normaal met stof, maar vervelend is het wel.

Inspiratie voor een nieuwe bank

Wij hebben inmiddels voor heel veel dingen in huis een verlanglijst, nu nog de euro’s. Een nieuw bankstel is nog niet het allerhoogste op onze wishlist, maar dat er ooit een andere bank komt is één ding wat zeker is.

Als ik dus online aan het surfen ben voor inspiratie voor onze woonkamer pik ik ook altijd inspiratie voor banken mee. Hoe meer wij onze woning aanpakken en verfraaien, hoe meer ik mij erger aan die lelijke bank. En ik heb mijn oog laten vallen op een aantal van deze prachtige banken!

Kijk, deze bank ziet er strak uit! Geen gerimpelde ingezakte kussens. Ook vind ik het fijn dat ik onder de bank kan stofzuigen. Dat kan bij onze huidige bank ook niet en er komt ongemerkt toch een flinke berg stof onder. En even die bank verplaatsen om eronder te zuigen doe je ook niet zo snel, dat is een hels karwei.

Donkergrijs blijft mij toch ook trekken. En deze bank lijkt iets kleiner, wat ik op zich ook wel fijn zou vinden. Dan kan er namelijk nog een mooie fauteuil bij. (en die claim ik dan als vast zit plek!)

En zodra onze woonkamer dan helemaal op en top is, dan ga ik mijzelf ook eens richten op planten in huis. Die houden het bij mij nooit zo lang uit. Maar ooit ga ik groene vingers krijgen!

Zoals de twee banken hierboven op de afbeeldingen zou ik het graag willen. Strakke banken die niet rommelig ogen en geen doorgezakte kussens hebben. Absoluut iets wat er binnen 2 jaar gaat komen.

Ik ben benieuwd of jullie ook een grote miskoop hebben op het gebied van meubels of interieur. Vertel het me!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Mariëlle

  Daarom hebben wij ook een leren bank en ben ik ook alleen geïnteresseerd in leren hoekbanken (die er helaas niet heel veel zijn) Heb de ervaring dat stof snel lelijk wordt en gaat indeuken…en dat is zonde van je geld! Onze bank is inmiddels zo’n 15 jaar oud, dus wel een keer aan vervanging toe. Maar eerst gaan we onze voortuin aanpakken.

  februari 21, 2019 at 09:40
 • Reply Ellen Jacobs

  Vreselijk irritant zo’n bank. Wilde daarom ook geen losse kussens. Kocht een aantal jaar geleden een heerlijke stevige bank van in-house in Apeldoorn.blijft goed zitcomfort houden en prijs was naar verhouding. Benieuwd naar jullie kamer opknap blog. Mijn grootste miskoop? Ik denk mijn peperdure 3-wiel ligfiets die veel te zwaar was voor fijn gebruik en wat bij er op,fietsen te veel prikkels gaf.
  Met 1400 euro er op toe leggen weer verkocht. Dat was zonde geld

  februari 21, 2019 at 13:09
 • Reply Nienke

  Dit hadden wij met onze vorige bank ook. Zo zonde! Want het gaat echt om grote bedragen. Helaas is een dure per definitie ook niet meteen beter.

  februari 21, 2019 at 16:21
 • Reply Petra van Vliet

  Onder andere daarom houd ik van leren banken! Ook ivm de kattenharen
  Wij hebben al jaren een tweedehands leren (Ikea)bank, maar ik wil ook graag ooit een andere, maar eerst wordt ons huis geschilderd in het voorjaar, dat is echt harder nodig.

  Miskopen hebben we eigenlijk niet echt gehad, wel dat we een kastje in de praktijk toch minder handig vinden, maar dan ging ik op MP op zoek naar een andere

  Succes met alles Heidi!

  februari 21, 2019 at 17:49
 • Reply Jessica J.

  Wij hebben zo’n (nep)lederen hoekbank staan. De vulling is danig ingedeukt – het voelt alsof ik in een put zak als ik op ‘mijn’ plek ga zitten – en het materiaal begint los te kopen. Jammer …
  Jessica J. onlangs geplaatst…Deze goede gewoonten krijg ik mezelf maar niet aangeleerdMy Profile

  februari 22, 2019 at 14:36
 • Reply Maaike

  Oh wat naar lijkt me dat. Als je zo lang naar iets uitkijkt en dat het zo tegenvalt. Zelf heb ik dat gelukkig niet. Al vind ik de meubeltjes die 100 jaar oud zijn en mijn oma al van haar moeder heeft gekregen wel zó veel mooier dan mijn nieuw gekochte meubels. Ik heb nu twee stukken van mijn oma in huis staan. Maar ik weet zeker dat er nooit 1 van haar meubels weg gaat.

  februari 22, 2019 at 20:26
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge