Follow:
schoonmaaktips

ProWIN raamdoekenset; de simpelste manier om je ramen te zemen!

proWIN

(Deze blog is in 2019 al een keer online gekomen)

Sinds ik in het bezit ben van de raamdoekenset van ProWIN is het schoonmaken van de ramen en spiegels een fluitje van een cent. Geen sopjes maken met brandspiritus, geen gedoe met een trekker, zeem etc. Gewoon de doeken en water en je bent klaar! Ik had nooit gedacht dat je met een doek en alleen water je ramen zó makkelijk schoon kon krijgen!

ProWIN WINDOW doek

proWIN

De groene WINDOW doek van ProWIN is een doek die je lichtvochtig maakt met water en daarna meteen kan gebruiken. Door de vezels van de doek kan je het glas (ook van je bril!) heel makkelijk streeploos schoonmaken. Toen mijn vriendin deze set door mij liet testen afgelopen zomer heb ik het meteen gekocht. Geen gezeul met emmers en sop, gewoon even de doek onder de kraan, een paar keer dubbelvouwen en aan de slag. (afmeting 32 cm x 64 cm)

ProWIN WONDER polijst & glans doek

De blauwe polijst doek hou je droog en gebruik je na de WINDOW doek. Als je ruiten na de WINDOW doek niet heel nat meer zijn gebruik je de WONDER doek om het glas mooi te laten glanzen. Op deze manier heb je super makkelijk je ramen weer prachtig glanzend schoon! (afmeting 40 cm x 45 cm)

Er zijn meerdere merken met raamdoekensets verkrijgbaar. Zelf ken ik alleen die van ProWIN, maar mocht je eerst iets goedkopers willen proberen is deze set wellicht een optie. Gebruik de doeken dan ook uitsluitend voor ramen, glas of spiegels. Voor vloeren en andere grote oppervlakten kan je beter gebruik maken van een stoomreiniger.

In gebruik

Uiteraard is het beste om de doeken zelf eens te gebruiken om te zien hoe makkelijk het gaat. Dit kan als je iemand in je omgeving hebt die de doeken in huis heeft, of als je een party organiseert van ProWIN. Maar om jullie toch even te laten zien hoe makkelijk het gaat heb ik wat stap-voor-stap foto’s gemaakt.

proWIN proWIN

Ik heb de spiegel vandaag onder handen genomen. Deze had al een laagje stof verzamelt en ik heb hem nog even extra vuil gemaakt met een lekkere vette lippenbalsem. (bij gebrek aan vieze klevigere kinderhandjes…;-) Daar zijn deze doeken eigenlijk ook onmisbaar bij)

proWIN

Ik heb mijn WINDOW doek onder de kraan vochtig gemaakt en gevouwen. Je gaat daarna de spiegel poetsen zoals je normaal met een doek over een oppervlak zou gaan. Je hoeft niet te boenen, gewoon poetsen.

proWIN

Dit is het resultaat alleen ná het gebruik van de WINDOW doek. Deze foto is niet rechtstreeks naar de kast toe gemaakt, maar via de spiegel! Weg alle stof en vettige lippenbalsem ;-). En zoals jullie zien, geen strepen.

proWIN

Daarna nog even met de WONDER doek over de spiegel heen om hem extra te laten glanzen. En hoppa, mijn ramen/spiegel schoonmaakklusje is klaar! Dit scheelt zoveel tijd en energie!

Er zijn ProWIN fans die de doeken al meer dan 10 jaar gebruiken. De doeken gaan dus ook ontzettend lang mee. Was de doeken in een waszakje om ze nog langer mooi en pluisvrij te houden en je kan er de komende jaren mee doen.

Prijs en verkrijgbaarheid

proWIN

De beide doeken zijn als set verkrijgbaar voor €44,90. Voor meer informatie over het verkrijgen van de doeken kan je mij een berichtje sturen.

Voor dupes van proWIN kan je bij het blauwe mannetje terecht. Of deze net zo goed zijn als proWIN zelf weet ik niet uit ervaring. Maar voor wie liever niet te diep in de buidel tast is dat wellicht een optie.

Op Facebook zie ik in groepen over schoonmaaktips ed vaak de vraag over ramen zemen voorbij komen. Heel veel reacties hierop wijzen vaak op het gebruik van raamdoeken. Er zijn dus vele fans van deze manier van ramen zemen. En ik ben er absoluut één van!

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge