Follow:
schoonmaaktips

Schoonmaaktips met azijn!

Ik heb inmiddels al een aantal schoonmaakblogs geschreven. Ik heb namelijk wel een aantal favoriete schoonmaakproducten die ik erg prettig vind werken. Maar ik vind het ook fijn als ik sommige schoonmaakklusjes kan doen met een budget product of een product wat heel erg veelzijdig is. En dan heb ik het natuurlijk over azijn! Azijn is voor zoveel huishoudelijke klusjes te gebruiken, daar sta je soms helemaal niet bij stil. En laat het ook nog eens een heel voordelig product zijn! In deze blog dus wat tips wat je met azijn allemaal kan aanpakken in huis.

Doucheputje ontstoppen

Dit is bij ons eens in de maand wel een klusje wat gedaan moet worden. Voorheen gooide ik er flink prijzig spul in wanneer alleen gekookt water niets meer deed. Maar dat kan dus ook veel voordeliger!

Gooi een bekertje soda in het putje, daaroverheen kokend hete natuurazijn en laat dit oplossen. Daarna nog een keer kokend heet water en voilà!

Waterkoker ontkalken

Al vind ik de geur van azijn niet prettig, het werkt wel super om je waterkoker te ontkalken. Met witte natuurazijn of schoonmaakazijn (zónder parfum/geur!) verdund met water kan je prima de kalkaanslag verwijderen. Ik laat het persoonlijk het liefst een nacht weken in deze samenstelling en maak het in de ochtend dan schoon. Wil je het liever sneller schoon krijgen dan kan je ook de waterkoker aanzetten met de azijn en water. Omdat het kan gaan schuimen niet de maximale hoeveelheid water in de waterkoker doen. Soms moet je de behandeling even herhalen.

Een frisse was

Nare zweetgeurtjes en deodorantvlekken kunnen prima verholpen worden door azijn toe te voegen aan je wasprogramma. Bij deodorantvlekken kan je de vlekken eerst even insprayen met natuurazijn en even laten weten voordat je de kledingstukken op je normale wasprogramma laat draaien. Azijn maakt de was ook schoner, het ontkalkt de machine en de was wordt lekker zacht. In het bakje van je voorwasprogramma kan je de azijn toevoegen. Op deze manier heb je altijd een extra frisse en schone was!

Azijn als glansspoelmiddel

Een goedkoper en natuurlijker product gebruiken voor je vaatwasser? Witte natuurazijn werkt super als glansspoelmiddel! De kans is groot dat je je vaat er misschien nog wel schoner en mooier uit vindt zien dan met een duurder en chemisch product.

Conclusie

Met azijn kan je ontzettend veel huishoudelijke klusjes volbrengen. Het is goedkoop en ook nog eens veel beter voor het milieu. Wil je weten wat je nog meer kan doen met azijn? Kijk dan op azijn.nl voor nog veel meer handige tips.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge