Follow:
boeken

Showstealer – Hayley Barker (kan spoilers bevatten voor deel 1)

showstealer

Please, laat dit niet al het laatste boek zijn…..Ik wist dat het een tweeluik zou worden. Na Showstopper had ik alleen nog iets om naar uit te kijken, nu is het klaar. Al had ik nadat ik het boek dicht sloeg tóch een sprankeltje hoop dat er wellicht nog een derde deel zou kunnen komen… En die hoop hou ik gewoon, want deze boeken zijn echt super!

Achterflaptekst Showstealer

Hoshiko en Ben zijn gevlucht uit het gevaarlijkste circus van Engeland waar minderheden moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De moeder van Ben, tevens machtig minister in een dubieuze regering, is echter vastbesloten hen op te sporen en wraak te nemen. Wanneer Ben in het nauw wordt gedreven, ziet hij maar één uitweg: zichzelf opofferen om zo zijn dappere Hoshiko te redden. Opeens is hij zelf de sterattractie in de dodelijkste show aller tijden…

showstealer

Samenvatting

Ook in dit tweede deel lees je weer vanuit de personages van Ben en Hoshiko apart. Op deze manier leer je beide personages heel goed kennen. Hun gedachtes, hun gevoelens (ook voor elkaar), hun angsten. Hierdoor ontstaan goed uitgewerkte personages en krijg je een echte band met ze.

Ben, Greta, Hoshiko en Jack zijn inmiddels een jaar voortvluchtig. Ze leven een onrustig bestaan omdat telkens de mogelijkheid opduikt dat ze betrapt worden en hun vrijheid kwijt zijn. Abrupt komt een einde aan hun viertal als Ben wordt opgepakt en wordt weggenomen, terug naar zijn moeder. Voor Hoshiko, Greta en Jack nu de taak uit de handen te blijven van het leger. Met een grote beloning voor de persoon die de verblijfplaats van het drietal verraad is dit een lastige taak. Ze komen terecht in een sloppenwijk, maar of ze daar ook daadwerkelijk veilig zijn…

Net als in het eerdere deel uit de serie staat voor Barker de rassenscheiding en het bijbehorende machtsmisbruik centraal. Een thema wat als een rode draad door de boeken loopt.

Ben, die zijn moeder niet vergeeft en daarmee zijn “doodvonnis” tekent komt in het circus terecht. Hij zal nu de topattractie van de avond worden. Hoshiko wil koste wat kost het circus neerhalen, en Ben redden. Zal dit een tweede keer lukken?

showstealer

“Dit verhaal, met een gruwelijk circus als attractie voor jong en oud, blijft boeien vanaf de eerste zin.”

Informatie

Showstealer – Hayley Barker

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 416 pagina’s

ISBN: 9789026143816

Prijs: €18,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge