Follow:
lifestyle, samenwerking

Succes voor het grijpen met Business Management Consultancy

Minder stress, meer succes: a dream come true

Ben je als ondernemer op zoek naar een succesformule? Eentje die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt? Niet meer 24/7 met je business bezig bent? Én die het mogelijk maakt om vaker aan je zaak dan in je zaak te werken? Dan is het tijd voor een goede dosis Business Management Consultancy. Krijg structuur voor groei met de juiste handvatten. Het BSP-model.

Structuur voor groei met BSP

BSP staat voor Brains, Social effectiveness en Power. Een kleine toelichting bij het BSP-model:

  • Brains staat voor het bij de les zijn. Ben je op de hoogte van alle ontwikkelingen in je vakgebied? Weet je wat er speelt in je organisatie? Kortweg: heb je je hoofd waar het moet zijn?
  • Social effectiveness slaat op het relaxed omgaan met anderen. Verkrijg je genoeg sociaal contact, zowel op het werk als erbuiten?
  • Power gaat over productiviteit. Krijg je dingen gedaan? Voer je de taken uit, die je moet uitvoeren?

Ole van der Straaten bedacht dit model. Zijn ervaringen als Chairman van het lokale Unileverbedrijf in de Filipijnen waren zijn inspiratiebron.

Toepassing BSP

Neem de drie pijlers samen en beoordeel ze met een 0, + of ++. De pijlers moeten met elkaar in balans zijn. Je neemt nooit juiste beslissingen als je geen balans krijgt tussen je omgang met anderen (S) en het dingen in beweging zetten (P). Kijk naar waar je energie van krijgt. Alleen maar werken, zonder een gezicht van een van je vrienden te zien? Waarschijnlijk niet. Een gebalanceerd leven is de sleutel tot je productiviteit. Zit je lekker in je vel, heb je balans tussen je S en je P, dan neem je betere besluiten en gaat alles je veel makkelijker af.

Het product van het BSP-model

Het product is natuurlijk inzicht. Sta even stil bij alles wat je doet en neem een meta-positie aan. Kijk van bovenaf naar je eigen leven. Is alles wel in balans? Zit je met je hoofd wel op de juiste plek (B plus)? Onderhoud je wel goede sociale contacten (S plus)? Krijg je wel genoeg gedaan (P plus)? Er is een keerzijde aan het BSP-model. Je kan ook aan de negatieve zijde van BSP zitten. Het is dan aan jou om er actief iets aan te doen. Check of je arelaxed omgaat met anderen, dan zit je in de S min. Als je niks gedaan krijgt, dan zit je in de P min. Op het moment dat je in de S min of P min zit, neem je geforceerde beslissingen en zit je automatisch in B min. De truc van het BSP-model is om wanneer je in de S min zit, gas te geven op P plus. Als je in de P min zit, geef je gas op de S plus. Klinkt tegennatuurlijk, maar werkt verbluffend goed. De B plus volgt vanzelf.

Groei van je business

Je neemt als het ware een vogelvluchtperspectief aan. Niet alleen met betrekking tot je eigen leven, maar met name in verhouding tot je zaak. Het gaat erom dat je een BSP structuur aanbrengt in je onderneming. Want ook je onderneming heeft een B (je Flight Deck), een S (je Keuken) en een P (je Restaurant). Je Flight Deck neemt als bestuursorgaan de beslissingen. Je Keuken is de uitvoerende kracht: zij zorgen ervoor dat bedrijfsprocessen goed worden uitgevoerd. Het restaurant is hoe deze processen op de voorgrond treden en leiden tot succes. Deze structuur zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent en ruimte kan gaan maken voor groei van je business.

Steek tijd in jezelf en je krijgt er energie in het kwadraat voor terug. Ole van der Straaten vond de energie om een nieuw bedrijf te starten. Hij adviseert ondernemers over hoe ze hun business het beste in dienen te richten. Door structurering behaal je betere resultaten, met minder moeite. Zo leid je een minder stressvol leven en houd je meer tijd over voor de dingen die jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld meer aan teambuilding doen? Hecht je waarde aan het kennisniveau van je personeel? Nu heb je daar eindelijk tijd en ruimte voor. Richt je pijlen op de juiste doelen, schieten is het anders niet waard.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Interessant en leerzaam.

    december 23, 2018 at 20:37
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge