Follow:
boeken, review

Summoner #1 De Nieuweling – Taran Matharu

De nieuweling

“Terwijl hij daar zo zat te piekeren, voelde hij het bewustzijn van de demon, net zo verward, bang en eenzaam als hijzelf. Hij stuurde een golf van troost naar hem toe en voelde hoe de demon eerst verstijfde en zich daarna ontspande. De angst en eenzaamheid hadden nu plaatsgemaakt voor simpele vermoeidheid en honger. Toen ging hem een licht op. Zó werkte het: de demon verstond niet zijn woorden, maar voelde zijn emoties!”

Heb je zin om helemaal in een nieuwe wereld vol mysterieuze wezens, magie en fantasie te duiken? Dan heb ik het antwoord: De Summoner serie!

Achterflap De Nieuweling

“Smidsleerling Fletcher ontdekt per ongeluk dat hij de zeldzame gave heeft om demonen te kunnen oproepen uit een andere wereld, hij is een summoner. Wanneer hij diezelfde nacht wordt beschuldigd van een misdaad, slaat hij op de vlucht. Samen met zijn demon Ignatius belandt hij op de Vocans Academie, waar alle jonge summoners uit het rijk hun talent zo goed mogelijk leren te gebruiken. Onder hen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaring hebben in het omgaan met hun demonen en die zich ver verheven voelen boven Fletcher en de andere burgers. Alleen de beste studenten mogen uiteindelijk als strijdmagiërs meevechten in de oorlog tegen de orks. Fletcher raakt verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een zetel in de Raad van de Koning. Het lot van het koninkrijk ligt in zijn handen.”

De nieuweling

Samenvatting

Al in mijn YouTube Wrap Up video laat ik weten ontzettend enthousiast te zijn over de Summoner serie. De wereld die wordt gecreëerd is om van te smullen. Taran Matharu weet op een prachtige wijze een wereld te schetsen vol fantasie, magie en mysterie waar je helemaal in kan wegdromen.

Voor Fletcher had ik al vrij snel een zwak. Een jongen zonder ouders, hard werkend en slim. Na een nare ervaring op het kerkhof in zijn dorp reist hij af naar een veiligere plek waar hij toevallig terecht komt op de Vocans Academie. Al snel merk je als lezer dat Fletcher een eerlijke en aardige jongen is. Hij neemt het op voor de kinderen die lager in de rangorde staan en probeert vriendschappen met deze te sluiten. Dwerg Othello en de elf Sylva raken bevriend met Fletcher en raken verzeild in een gevaarlijk machtsspel. Fletcher merkt al gauw dat niet iedereen zo weg is van hem…

Natuurlijk merk je dat er veel elementen uit de Summoner serie erg lijken op andere fantasy verhalen. Het feit dat Fletcher geen ouders heeft, vrienden heeft die niet bij de “pure edele” horen én een leraar heeft die het niet al te goed met hem voorheeft, lijkt natuurlijk erg op Harry Potter. De demonen in het verhaal, welke overigens fantastisch zijn beschreven en een heerlijke aanvulling op het verhaal zijn, lijken erg op Pokémon. En orks, dwergen en elfen zijn natuurlijk ook van de partij bij Lord of the Rings. Maar ondanks dat weet Taran Matharu al deze elementen toch weer bij elkaar te brengen in een gave nieuwe wereld waar je als liefhebber van Young Adult/Fantasy heel erg van zal genieten.

Taran Matharu heeft zo’n mooie gedetailleerde manier van schrijven dat je de academie, het dorpje Pelt waar Fletcher vandaan komt, als het ware voor je tot leven ziet komen. Als ik goed kon tekenen had ik het allemaal zo tot in detail kunnen uittekenen zoals de auteur het bedoeld zou hebben. De mooie vriendschappen die ontstaan in het verhaal zijn goed uitgediept en ook alle personages worden zo neergezet dat je niets anders wil dan verder lezen in deze serie.

De verhaallijnen zijn goed te volgen en de spanning wordt flink opgevoerd tot het einde. En  het einde zorgt ervoor dat je direct aan deel twee wil beginnen. Verder in deze wereld vol magie en fantasy!

De nieuweling

Conclusie

De Summoner serie is met dit eerste deel al meteen een topper voor mij. Ik waande mij werkelijk in de wereld van Fletcher en genoot er enorm van! Op een paar kleine kritiekpuntjes (de leeftijd van Fletcher, 15, was in sommige situaties misschien niet al te geloofwaardig. Als hij ietsje ouder was geweest had ik mij daar eerder in kunnen inleven) verdient dit boek 4,5 ster!

Informatie

Summoner #1 De Nieuweling – Taran Matharu

Uitgeverij Best of YA

Hardcover, 368 pagina’s

ISBN: 9789000355983

Prijs: 19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

** Dit artikel bevat aan affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge