Follow:
boeken, gezin, kids

Pippi Langkous is jarig! – Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

Ter ere van het 75-jarig bestaan van Pippi Langkous werkt Save the Children met The Astrid Lindgren Company aan de campagne ‘Pippi of Today’, waarin aandacht wordt gevraagd voor kinderen op de vlucht of met een vluchtachtergrond. Save the Children biedt medische zorg, gezonde voeding, onderwijs en een veilige plek. Onvoorwaardelijk. Uitgeverij Ploegsma steunt het werk van Save the Children en bracht dit ontzettend leuke boek uit. Een boek met een selectie van de bekendste verhalen van Pippi!

Synopsis ‘Pippi Langkous is jarig’

Pippi is het sterkste meisje van de wereld, en ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemáál alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader eens in de zoveel tijd langs om een nieuwe voorraad goudstukken te brengen. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste dingen. Ze speelt tikkertje met de politie, wordt dingenzoeker, vecht in het circus met de sterke man en vindt na lang zoeken een echte spunk. En ze viert haar verjaardag zoals alleen Pippi dat kan!

Samenvatting

Wie is er niet opgegroeid met Pippi Langkous? Een ieder die de verhalen kent zal dit boek dolgraag in huis willen hebben om weer aan de nieuwe generatie door te geven. Dit boek bevat 10 verhalen (hoofdstukken) die we waarschijnlijk allemaal wel kennen van tv of het boek. Heerlijk om voor te lezen of door kinderen zelf te laten lezen natuurlijk.

Het boek heeft ontzettende leuke illustraties die het boek een heel vrolijke uitstraling geven, een Pippi uitstraling!

Vooral het verhaal met het tikkertje met de politie is hier favoriet. Ik kan mij de televisie uitzending van deze aflevering nog tot in detail herinneren. Bij het herlezen hiervan speelde deze scène zich als het ware af voor mijn ogen. Heerlijk om dit weer te herleven!

Dit is een boek wat elk kind heerlijk zal vinden om te lezen. De ondeugende Pippi die de meest bizarre en hilarische avonturen beleeft is natuurlijk geweldig om te lezen.

Informatie

Pippi Langkous is jarig – Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 112 pagina’s

ISBN: 9789021680590

Prijs: €12,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge