Follow:
lifestyle, samenwerking

Tips om voordelig cadeautjes in te slaan voor de decembermaand

De decembermaand is weer in aantocht en dat is bij ons altijd een maand met extra uitgaven. Sowieso zijn de laatste drie maanden van het jaar prijzig. Wij hebben dan veel verjaardagen, de contributie voor hockey van de 3 kids en Andries en dan nog Sinterklaas en Kerst. Dat is altijd een beetje passen en meten op financieel vlak. Daarom heb ik altijd een aantal “regeltjes” waar ik mij aan hou. En door die regeltjes kan ik toch vaak hele leuke cadeautjes in huis halen. Daarom hier wat tips om niet een maand op droog brood te zitten om al die cadeautjes te kopen. 😉

Vergelijk goed de prijzen!

Het loont absoluut om prijzen te vergelijken. Zeker met producten met een wat hogere aanschafwaarde. Denk aan stofzuigers, spelcomputers, telefoons etc. Stel je wil een keukenmachine kopen om cadeau te doen voor Kerst of voor een verjaardag, dan praat je over best een aardig bedrag. Wij hebben bijvoorbeeld onlangs een dure spelcomputer cadeau gedaan aan een zwager door met elkaar het bedrag bij elkaar te leggen. Dan is het toch fijn als je de goedkoopste prijs kan vinden. Een vergelijkingssite als Knibble is dan super handig. Dit is een onafhankelijke site waar je heel makkelijk de goedkoopste prijs kunt vinden per product.

Ook heeft Knibble heel handig de beknibbel-wekker: Zet een beknibbel-wekker op een product of productgroep en je ontvangt van Knibble een seintje als het product in de aanbieding is of het door jou ingestelde budget heeft bereikt. Super handig!

Om even online bij Knibble te neuzen kan je soms flink wat euro’s besparen op een mooi cadeau!

 

Spit alle reclamefolders door

Ik begin eigenlijk al na de zomervakantie extra alert te zijn op leuke aanbiedingen. Vooral de folder van het Kruidvat is een walhalla aan leuke goedkope cadeautjes. En het voordeel is dat het Kruidvat eigenlijk het hele jaar door leuk speelgoed in de aanbieding heeft. Ik heb voor Thomas bijvoorbeeld vorige maand al een gaaf Monopoly spel gekocht!

Zeker voor Thomas kan ik op deze manier al aardig wat leuke cadeautjes verzamelen. Wij hebben voor de kids een vast bedrag wat wij willen besteden aan de Sint (vaak met wat aanvulling van opa’s en oma’s). Met Kerst krijgen ze eigenlijk meestal 1 ding. De meiden een leuk sieraad bijvoorbeeld en Thomas een nieuwe lekkere warme onesie. Waarschijnlijk is dit het laatste jaar dat Thomas in de Sint gelooft, dus volgend jaar focussen wij ons waarschijnlijk meer op Kerst.

Doe eens mee aan een winactie

Er was een tijd dat ik ontzettend veel mee deed aan winacties. Dit kostte mij heel veel tijd, maar het leverde ook leuke cadeautjes op. Nu heb ik niet meer zo’n zin om daar uren aan te besteden, maar op Facebook kom ik nog vaak leuke winacties tegen. Zo heb ik er aan een paar meegedaan de afgelopen 2 maanden en toch 3 leuke dingen gewonnen! Zo ook een kinderboek, die gaat voor Thomas in de zak!

Wees zelf creatief!

Dit soort cadeautjes worden vaak onderschat. Vaak krijg je van de ontvanger ontzettend veel waardering voor je harde werk. Hoe leuk is het om met Kerst je familie heerlijke kerstkoekjes te geven? Je kan de koekjes (of cupcakes bijvoorbeeld) heel leuk versieren en in een leuk blikje of op een leuk schaaltje (lekker budget bij de Action) cadeau geven. Het maken van de koekjes kan al een hele happening zijn, doe dit bijvoorbeeld met je kinderen samen. Je kan dit heel budget doen en het zal absoluut gewaardeerd worden!

Lekkere recepten voor feestelijke baksel vind je veel online; ook gratis! 😉

Check Marktplaats of de Kringloop

Niet alles hoeft natuurlijk altijd nieuw gekocht te worden. Tweedehands is heel vaak nog prima van kwaliteit! (en ook nog eens beter voor het milieu en je portemonnee). Bijvoorbeeld spelletjes voor de Nintendo, X-box of Playstation zijn ideaal om tweedehands te kopen. Voor Thomas hebben wij al 2 spellen klaarliggen om op 5 december te geven. En dit kostte ons maar een paar euro. Toppie!

 

Soms een beetje brutaal zijn

Dit is wellicht een uitzondering op de regel in veel gevallen. Zo heb ik een vriendin met een drieling en is dus met de verjaardag van de kids en met de feestdagen extra veel geld kwijt. Zij moet alles driedubbel aanschaffen natuurlijk. De drieling wilde heel graag een bepaald soort step die per step meer dan 100 euro kosten. Tja, hoest dat maar eens even op! Mijn vriendin heeft daarom de leverancier een mailtje gestuurd, wie niet waagt… Maar dit klein beetje brutaal zijn heeft haar wel een leuke korting opgeleverd! Misschien ben jij ook wel van plan om een wat duurder product in meervoud aan te schaffen voor bijvoorbeeld Kerst? Misschien doet een mailtje naar de leverancier wonderen 😉

 

Met deze tips kan je misschien tóch een beetje besparen op de kosten tijdens de feestmaand. 😉

Heb jij nog tips die jij altijd toepast om de feestmaand voordelig door te komen?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Zeer handige tips.
  Ik begin altijd al nas de zomervakantie met het inslaan van kado’s voor de feestdagen want dan zijn er zoveel leuke en mooie spullen in de aanbieding….
  Ook scheelt het als je klantenkaarten hebt en spaar je voor kortingen, punten etc….

  Xoxo

  oktober 14, 2018 at 10:23
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge