Follow:
kids, lifestyle, samenwerking

Tips voor een gezellige kinderkamer

Sebra

Door alle plannen voor verbouwingen en veranderingen in huis begin ik ook met een kritisch oog naar de slaapkamers te kijken. Het is natuurlijk fijn als dadelijk alles naar ons zin is hier in huis. Soms kan een kleine verandering al een heel ander gevoel aan een kamer geven. Amy en Fenna hebben al een eigen stijl en regelen het meeste wel zelf, maar in Thomas’ kamer kan ik zelf nog wat invloed uitoefenen gelukkig. Veel online speuren naar tips en tricks en je komt al een heel eind qua inspiratie!

Een mooi kleed

Ik ben gek op kleden! Het geeft zoveel sfeer aan een ruimte en kinderen vinden het vaak ook fijn om op een kleed te spelen. Thomas heeft laminaat op zijn kamer, en een kleed maakt zijn kamer gezellig. Hij speelt er vaak op met autootjes en zijn Playmobil. Waarschijnlijk ook omdat het toch zachter zit. 😉

Sfeervolle muurkastjes

Sebra

Thomas is altijd erg trots op bepaald nieuw speelgoed. Hij wil dat dan graag uitstallen. De rest van al het speelgoed gaat netjes in bakken zodat zijn kamer altijd opgeruimd is. Sebra Kindermeubels heeft hele leuke muurkastjes die je kan stapelen of aan de muur kan bevestigen. Ontzettend stijlvol en leuk om wat spulletjes op te zetten als ware eyecatchers!

Rondslingerend speelgoed in manden

Een troep in een slaapkamer maakt de slaapkamer niet gezellig. Daarom zijn bakken/manden onmisbaar in een kinderkamer. In een hoekje kan je 2-3 manden groeperen met daarin al het losse speelgoed. Voor je kind ook heel makkelijk om het opruimen bij te houden en het staat nog eens gezellig ook in zo’n leuke mand!

Muurstickers

Ook leuk in een kinderkamer is een leuke decoratie op de muur. Muurstickers zijn daarvoor uitermate geschikt! Je kan het zo persoonlijk maken als je zelf wilt!

 

 

Verlichting

sebra

Een kamer is niet af als er geen goede verlichting is. Een simpel spotje is natuurlijk prima, maar een beetje creatief met lampen is nóg leuker! het idee van de lampen hierboven op de foto vond ik zo stoer! Nog nooit eerder gezien. Een groepje metalen hanglampen bij elkaar staat stijlvol en is net even anders dan dat je één lamp ophangt. Stoer!

Speelhoekje

sebra

Is de slaapkamer qua ruimte groot genoeg, dan is een speelhoekje een hele leuke en gezellige optie om te creëren. Je zal zien dat je kind dan ook veel vaker op zijn/haar kamertje zal gaan spelen. Een klein tafeltje met stoeltje nodigt natuurlijk uit om aan te gaan zitten. Een kleurplaat kleuren, een puzzel maken, alles gaat makkelijker aan een tafeltje! Een rustige uitstraling van materiaal zorgt ook voor een rustige sfeer in de slaapkamer. Deze set, Sebra Flip Flop kindertafel, is heel mooi van uitstraling. Geen schreeuwerige kleuren, maar mooi neutraal.

Wat vinden jullie van deze stijlen?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Zulke mooie kinderslaapkamers!

  januari 23, 2018 at 09:53
 • Reply Mooie muurstickers

  Mooie inspiratie post voor de kinderkamer.

  november 2, 2018 at 12:41
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge