Follow:
boeken

Boekenreview: Spiegel – Cara Delevingne

Een boek met een knallende cover, dat is het boek Spiegel zeker. Het boek is geschreven door model/actrice Cara Delevingne (samen met auteur Rowan Coleman) wat mij toch extra nieuwsgierig maakte. Want kunnen personen die van origine geen auteur zijn dan ook opeens een boek schrijven? (hebben sommige mensen dan ook werkelijk alles mee?! ;-)). De recensies voor dit boek zijn erg wisselend, en ik snap wel een beetje waarom. Ik zal het in dit artikel uitgebreid uitleggen.

Cara Delevingne

Afbeeldingsresultaat voor cara delevingne

De Engelse Cara (1992) is een beroemd model en actrice. Ze heeft ontzettend veel fans over de hele wereld en haar Social Media kanalen ontploffen bijna van de hoeveelheid volgers. ‘Spiegel’ is haar debuut en zeker voor fans van bijvoorbeeld ’13 reasons why…’ een aanrader.

Samenvatting

Het boek gaat over een aantal tieners die door een schoolproject samen in een band komen. Alle personages uit de band zijn karakters die worstelen met hun identiteit. Zo heb je Red (hoofdpersonage) die een aan alcohol verslaafde moeder heeft en een vader die amper thuis is. Leo heeft een broer die in de gevangenis zit en alleen een moeder thuis. Rose, die met haar rijke vader en prachtig huis, eigenlijk vanaf de buitenkant het perfecte leventje heeft, maar een emotioneel geheim met zich meedraagt. En als laatste Naomi….die bewusteloos en met zwaar letsel wordt gevonden in de Theems….

Het verhaal heeft als rode draad het mysterie rondom Naomi. Heeft ze een zelfmoordpoging gedaan? Red gelooft hier niets van en gaat op onderzoek uit met de overige bandleden. Hierbij wordt Red later ook geholpen door de zus van Naomi die een heleboel kennis heeft van  het internet. (hacken). Zal het de tieners lukken om het mysterie rond Naomi te ontrafelen? En misschien nog veel belangrijker, zal Naomi ooit weer uit haar coma raken?

Ik gok dat de personen die dit boek niet zo fantastisch vonden, en het geen best cijfer hebben gegeven, zich wellicht hebben gericht op het ’thriller’ aspect. Het verhaal over het ongeluk/de aanslag op Naomi, en het hele recherche werk daaromheen heeft natuurlijk veel weg van een thriller. Zelf ben ik ook gek op thrillers, en als je dit boek daarop een cijfer zou geven zou het in mijn geval ook niet erg hoog zijn. Voor mij was al zeer snel duidelijk hoe dát verhaal in elkaar stak.

Maar…..

De andere verhaallijn, die zich meer richt op de ontwikkeling van de personages, vond ik wél ontzettend interessant. De vriendschappen, persoonlijke worstelingen, opbloeiende liefdes (die niet altijd makkelijk zijn), verraad, het zat er allemaal in. En juist die onderwerpen vond ik zeer goed gebracht in dit boek. Dan werd eigenlijk het thriller aspect rondom Naomi meer bijzaak. En misschien was dat ook de bedoeling van Cara Delevingne?!

Coming-of-ageroman

Voor tieners is dit boek een absolute aanrader. Heel veel herkenbare aspecten vind je in dit boek terug. Ook wordt er in dit boek gebruik gemaakt van screenshots van Whats App berichtjes, Instagram posts en songteksten. Ontzettend modern en leuk bedacht! Veel thema’s die op dit moment spelen in de maatschappij en bij de jeugd komen aan bod en zijn zeer interessant om te lezen. Maar ook voor een volwassene (zoals ik) is het boek toch echt interessant om te lezen. In mijn geval, als moeder van al 2 pubers, kan ik ook nog een heleboel leren uit dit boek. (hoe kijken pubers tegen bepaalde dingen aan bijvoorbeeld) Mijn tienerjaren zijn al weer lang geleden, al kwamen er best momenten voor tijdens het lezen dat ik mij wel kon verplaatsen in een personage. De tienerjaren zijn dan ook best pittig!

Conclusie

Voor een debuut vind ik het toch een prima boek! Ik zie hier zelfs nog wel een serie of film over gemaakt worden ;-). Verwacht van het thriller aspect niet heel veel, maar geniet van de personages en hun ontwikkelingen in het boek. Dan word je echt wel beloond!

Van mij krijgt Spiegel dan ook 4 sterren!

Informatie

Spiegel – Cara Delevingne

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 351 pagina’s

ISBN: 978-94-027-0029-9

Prijs: 17.99

Oa verkrijgbaar bij de stenen boekenwinkels en Bol.com.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ter review ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Jessica J.

  Ik vind dat het best goed klinkt! Ik hou van zulke coming-of-age-verhalen. Fijn dat ze het zo modern aangepakt heeft, met die screenshots en dergelijke.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #87 • Nieuwe enkellaarsjes en plastieken hoofdkussen?!My Profile

  januari 23, 2018 at 16:22
 • Reply chucky1012

  Je hebt me nu wel heel erg nieuwsgierig gemaakt….
  Ben hier heel benieuwd naar.

  Xoxo

  januari 24, 2018 at 05:48
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge