Follow:
boeken, kids

Weerwolfbommetje! – Paul van Loon

weerwolfbommetje

Wie kent de geweldige boeken van Dolfje Weerwolfje nou niet?! Thomas is helemaal gek op deze boeken en heeft de film ook al een aantal keren gezien. Dus elke keer als er een nieuw deel van Dolfje Weerwolfje verschijnt is Thomas er als de kippen bij. Dit boek is ook nog eens perfect om zelf te lezen door kinderen met AVI E4 niveau.

Synopsis ‘Weerwolfbommetje!’

Het is volle maan. Dolfje en Timmie gaan op vakantie met pa, ma en opa weerwolf. Noura is er niet bij. En Leo past niet in de auto met zijn grote lijf. Dolfje mist Noura heel erg. En Leo ook… GRRR. GRRR. Wat is dat rare geluid? En waarom knipoogt iedereen zoveel? Het wordt een heel andere vakantie dan Dolfje gedacht had…

weerwolfbommetje

Dit niet al te dikke boek staat weer bomvol leuke gekleurde illustraties. Op deze manier is het voor kinderen ook veel leuker om een boek zelf te lezen. Als er op pagina’s leuke afbeeldingen staan nodigt dit veel meer uit om lekker verder te lezen. Zeker in de leeftijd van 8-9 jaar.

De hoofdstukken zijn kort en ook de zinnen zijn expres kort gehouden. Hierdoor leest het voor een kind heel makkelijk en vlot. Thomas voelde zich ook heel trots dat hij wéér een boek helemaal zelf had uitgelezen 😉

Voor kinderen die Dolfje Weerwolfje al kennen zullen de karakters als een warm bad van herkenning aanvoelen. Ze weten welke personages grappig zijn, en dat Dolfje en Timmie waarschijnlijk weer spannende avonturen zullen gaan beleven. Maar ook kinderen die met dit boek hun eerste kennismaking hebben met Dolfje Weerwolfje is het boek heel goed zelf te lezen en te begrijpen.

Ook in dit deel is er weer een klein beetje spanning, maar op een niet bedreigende manier. Precies goed voor kinderen in de leeftijd vanaf een jaar of 7.

weerwolfbommetje

Weerwolfbommetje is een boek welke Thomas heeft verslonden. Af en toe riep hij mij om iets voor te lezen wat hij grappig vond of om een leuke afbeelding te laten zien. Thomas geeft dit boek dan ook 5 sterren!

weerwolfbommetje

Informatie

Weerwolfbommetje – Paul van Loon

Uitgeverij Leopold

Hardcover, 80 pagina’s

ISBN: 9789025877842

Prijs: €11,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge