Follow:
lifestyle

Update Budget/minimalisme/no buy deel 3

Mijn vorige budget update is alweer bijna 2 weken geleden en omdat ik zoveel positieve reacties kreeg leek het mij handig weer even een update te geven. Hoe gaat het met de No Buy? Lukt het sparen voor mijn doelen een beetje? En gaan de marktplaats verkopen nog steeds goed? Ik ga het weer allemaal delen met jullie!

No Buy

Met de no buy periode die ik nu ruim 3 weken al volhoud gaat het super goed! Waarschijnlijk ook door het tegelijkertijd aanpakken van ontspullen heb ik ook totaal geen behoefte om überhaupt iets te kopen! Ik wil juist spullen wegdoen, ruimte en rust creëren, waarom zou ik dan weer spullen in huis willen halen?

Afbeeldingsresultaat voor the body shop virgin mojito shower gel

Ik heb 1 moeilijk momentje gehad. Ik had al een 5 euro tegoed gespaard op mijn The Body Shop klantenkaart en doordat ik in juni jarig ben kreeg ik daar nog eens 5 euro bij. 10 Euro gratis! Op zich vond ik dat als ik niets hoefde toe te leggen ik voor die 10 euro best iets van de zomercollectie mocht uitzoeken. ( dat stemmetje in mijn hoofd praatte het eigenlijk goed haha ). Ik besloot wel dat ik niet in de winkel wilde gaan neuzen, dan zou ik veel te veel in de verleiding komen om extra spullen te gaan kopen, dus online. Maar wat is nou de grap? Je moet minimaal 1 euro besteden om wat te kunnen bestellen. Dus ik zou dan toch, naast mijn 10 euro cadeautegoed, 1 euro moeten uitgeven! En dat mag dus niet tijdens mijn no buy!! Ik heb wel tig keer mijn mandje gevuld en weer geleegd. Ik kón het niet maar wilde zo graag!

Wat heb ik uiteindelijk gedaan om mijzelf rust te geven? Ik heb de 10 euro gedoneerd via de website van The Body Shop ( dat kan met je cadeaubonnen ). Dus de 10 euro is naar een goed doel, en ik kan het nu laten rusten. Ik heb namelijk nog minstens 50 showergels en 40 body butters op voorraad, dus nodig heb ik het ook niet echt 😉

Afstrepen wishlist!

Ik heb op de koelkast een lijstje met wat kleinere klusjes/aankopen voor in huis. Zo willen wij shutters bij de ramen voor, een andere stoel in de zitkamer en zo hebben wij nog wat uitgaven om wat in ons huis te veranderen. Zo hadden wij ook al ruim een jaar gave Pax kledingkasten, maar zonder deuren! ( daar hadden we destijds het geld niet meer voor ). In het afgelopen jaar had ik allang die deuren kunnen hebben als ik mijn geld niet aan onzinnige dingen had uitgegeven. Maar ja, dat draai je niet meer terug. Voor mijn verjaardag besloot ik alleen maar geld of Ikea cadeaukaarten te vragen, ik wilde die deuren nou weleens. Het gaf namelijk zoveel onrust om vanuit je bed die open kasten te zien. En jippie, ik ben zo verwend voor mijn verjaardag dat we die klus eindelijk hebben kunnen afstrepen! En ik ben er nog elke dag gelukkig mee, veel gelukkiger dan dat ik zoveelste lipstick of oogschaduw palette had gevraagd. 😉

knoppen zitten er inmiddels ook op trouwens

Boodschappen budget

In mijn vorige post schreef ik al dat ik mijn wekelijkse budget van 150 euro had verlaagd naar 100 euro. Omdat ik daarmee al 50 euro extra kon sparen bleef ik die kick voelen om het nóg lager te gaan doen. Vorige week haalde ik de 84 euro en kon ik 16 euro in het potje stoppen voor ons doel om met het gezin uit eten te gaan. Super fijn natuurlijk! Maar zou ik het ook voor 80 euro per week kunnen? Dan zou ik natuurlijk minder overhouden wekelijks voor het potje van ons uitje, dat zou wel zonde zijn. Ik ga het dus deze week al met 80 euro proberen, maar stop dan als beloning wel 10 euro extra in het potje. Dat maakt dan 90 euro samen, tóch weer 10 euro extra voor de spaarrekening! ( van 150 naar 90 euro! waarvan 10 euro in het uitjes-potje )

Mijn uit-eten-leuke-dingen-doen-potje!

Door zo’n leuk doel te creëren stimuleert het enorm om zuinig te doen met de boodschappen. Ik pluis nog steeds de folders uit, en op Facebook zie ik veel goedkope recepten en tips voorbij komen. Zo zag ik een aantal geld-terug acties waar ik dankbaar gebruik van maakte ( probeerlenor.nl en via de app Scoupy ). Ik ben voorlopig voorzien met wasmiddel!

Goedkope recepten haal ik vaak van de blog van aad-actief. Zij leeft met een weekbudget van 50 euro, dus voor veel gerechten tips kan ik zeker op haar blog terecht! Zo maakte ik al een aantal hartige taarten nav haar blog. Ideaal!

Marktplaats

Ik heb inmiddels al heel wat euro’s door marktplaats kunnen sparen. Ik merk dat het de ene week wat harder gaat dan de andere, maar elke week haal ik zeker nog inkomsten uit mijn marktplaats verkopen. Ik geef toe, het is een hoop werk, maar het loont! Ook plaats ik deze spullen op 2 a 3 Facebook groepen in de regio waar je spullen mag verkopen. Vooral mijn boeken doen het daar goed. Zo had ik pas op een vrijdag 7 kopende “klanten” die langs de deur kwamen! Die dag verdiende ik 150 euro! ( zat ook wel een horloge bij wat veel opbracht ). Elke dag probeer ik nog spullen op marktplaats te zetten, er ligt echt nog zoveel in huis. Alle eurootjes helpen toch?!

Zegeltjes

Het gaat niet hard, maar ik spaar bij 2 supermarkten ook zegeltjes. Het is bewezen dat je hier meer winst uithaalt dan rente bij de bank! Ik doe wekelijks wel een aantal boodschappen bij deze supermarkten, maar niet zo heel veel. Maar ook hier vind ik, alle kleine beetjes helpen toch? De spaarkaarten van de Jumbo kan je per vel inleveren ( en het maakt niet uit in opbrengst of je het boekje in 1 keer doet of per bladzijde ). Ik heb nu 7 vellen vol, deze ga ik binnenkort inleveren en stop ik in het uit-eten-potje. Toch weer een leuk bedrag van 18,20 erbij!

Ik moet wel bekennen dat ik al een aantal keren vergeten ben de zegeltjes te vragen bij het afrekenen. Ik moet dat dus nog even in mijn systeem krijgen.

Hockey rekening

Met 3 gezinsleden op hockey hebben wij in de maanden September/Oktober een grote kostenpost aan de contributie. Dat hakt er altijd lekker in…Nou hadden we daar natuurlijk al flink wat jaren een oplossing voor moeten bedenken, maar ja, nooit gedaan natuurlijk. Met als gevolg dat die maanden, met daarna de verjaardag van beide dochters en de feestdagen, nooit een vetpot waren en veel stress gaf. Ik heb dus onlangs nóg een spaarrekening geopend naast de bufferrekening en de klusrekening; de hockeycontributie rekening! Ik heb voor nu niet echt een vast bedrag wat ik daar op stort. Ik ga denk ik voor 100 euro per maand nu even, en af en toe een extraatje van bijvoorbeeld een marktplaats verkoop, aangezien de contributie al over 3-4 maanden betaald moet worden. Daarna ga ik uitrekenen hoeveel wij per maand moeten sparen om het hele bedrag te kunnen sparen in een jaar, dan gaan we dat vanaf dan ook meteen invoeren. Geen paniek meer rond die periode dus! 😉

Minimalisme

Ik heb deze docu op Netflix nu al 2 x gekeken. Wát een inspiratie! Als je deze docu ziet, en je bent al bezig met ontspullen/minimalisme kan ik je verzekeren dat je extra gemotiveerd wordt. In deze docu komt ook heel goed naar voren hoe wij door bijvoorbeeld de media gepusht worden om maar te kopen. We móeten de nieuwste gadgets, de mooiste huizen en de duurste auto’s om erbij te horen. Tenminste zo ga je denken. Echt een geweldige docu!

Inmiddels heb ik ook weer ontzettend veel spullen weggegooid, verkocht en ook weggegeven. Maar nog ligt mijn huis vol! Man, wat een karwei!! Maar ik ga door, want tóch zie ik op sommige plekken rust ontstaan. Overzicht en rust. Maar ik ben er nog lang niet hoor, er kan nog een heleboel weg! ( maar mijn container zit telkens zo snel vol 😉 )

Cijfertjes

Uiteraard heb ik nog een update van de spaardoelen. Ik blijf liever op inkomsten van salaris etc privé. Ook omdat mijn man dat waarschijnlijk niet op prijs zou stellen. Maar de cijfertjes van mijn spaardoelen, die wil ik best delen! In mijn vorige blog op 4 juni stond de teller van de klusrekening op 573,30. Dit is inmiddels: 822,80!!! In nog geen 2 weken 249,50 erbij! Door spullen te verkopen en te bezuinigen op boodschappen.

De bufferrekening spek ik eigenlijk alleen maandelijks met een vast bedrag, en af en toe iets wat ik bezuinig op de boodschappen. Deze stond op 4 juni op 508,92 en nu op 533,92. 25 Euro van de bezuiniging op de boodschappen heb ik daar naar gestort. Deze rekening groeit iets minder hard dan de klusrekening, maar dat is logisch, ik wil die badkamer zo snel mogelijk gedaan hebben. ;-), Op de hockeycontributie rekening staat nu 40 euro en in mijn uitjes-potje zit iets meer dan 50 euro.

Ik ben zo ontzettend trots op het feit dat ik nu zo’n kick krijg uit het sparen ipv het kopen. Ik kan je ook verzekeren dat het een betere kick geeft, en vooral een kick die veel langer aanhoudt dan de kick die je tijdelijk hebt bij het kopen van iets. I promise!

7 simple ways to embrace minimalism and de-clutter your life — Rachel Gadiel:

Het klinkt misschien zweverig, maar ik voel mij veel gelukkiger door mijn nieuwe levensstijl. En dat stroomt door in het gezin. Blij zijn met de kleine dingen en genieten van elkaar en niet van materialistische zaken. Natuurlijk word ik nog steeds blij als ik een nieuw Tante Betsy jurkje met de post krijg, maar het is niet meer een ‘verslaving’ dat ik het persé moet hebben, en daar zit nu het verschil in. Heb ik het nodig? Dan ga ik eens rondkijken of ik het ga kopen. Heb ik het niet nodig? Dan koop ik het niet.

Ik ben heel benieuwd of jullie spaardoelen hebben. Of veranderingen in jullie koopgedrag. Let me know!

Liefs Hilde

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

23 Comments

 • Reply Manouk

  Wij hebben nog niet echt spaardoelen maar proberen wel zoveel mogelijk te sparen. Elk begin van de maand gaat er een bedrag naar de spaarrekening van onze dochter, de auto (afschrijving), de onvoorziene kosten en de bufferrekening. Alles wat er aan het eind van de maand overblijft gaat naar de “extra” spaarrekening waar ik luiers, hebbedingen, uitjes en etcetera van betaal.

  juni 13, 2017 at 11:18
  • Reply hillybillybeauty

   Toch prima spaardoelen hoor! Onvoorziene kosten vind ik nu ook minder erg door het opbouwen van de buffer rekening. Geeft in ieder geval niet zo’n stress meer. Goed bezig!

   juni 13, 2017 at 20:03
 • Reply Mariëlle

  Wat goed van je Hilde! Wij doen dit al jaren zo. De boekjes van de jumbo lever ik per 5 in (10 was teveel voor de kassa) en die gaan naar ons vakantiegeldpotje. Voor de komende vakantie hebben we namelijk heel veel zakgeld nodig en alle beetjes helpen daarbij natuurlijk. Ook van de optredens die Tom geregeld heeft gaat een deel in dit potje. En wij hebben een potje met mooie herinneringen. Bij 10 herinneringen komt er weer geld in ons uit eten potje. Aan het eind van het jaar gaan we dan uit eten en kijken dan samen naar alle mooie herinneringen die in het potje gedaan zijn. En dan komen daar soms heel verrassende dingen uit! Zo leuk om samen te delen! En het ontspullen werkt ook rustgevend in je hoofd. Immers, als je huis vol staat, is je hoofd dat ook. Leuk dat je ons een kijkje geeft van hoe jij dit aanpakt.
  Liefs,
  Mariëlle

  juni 13, 2017 at 11:19
  • Reply hillybillybeauty

   Super om die boekjes voor vakanties te gebruiken inderdaad. Bij mij gaat het niet zo hard, omdat ik natuurlijk verspreid de boodschappen doe, maar om het te gebruiken voor iets leuks vind ik al extra leuk. Het is toch een leuk extraatje inderdaad. Dat van die herinneringen klinkt ook als een top idee!

   juni 13, 2017 at 20:05
 • Reply Janine

  Leuk je verhaal weer te lezen. Ik leef al jaren heel bewust, maar ook in mijn leven is ooit een omslagpunt geweest en daardoor zijn veel dingen heel herkenbaar. Ik lees dat je verschillende spaarrekeningen hebt geopend voor aparte spaardoelen. Wij hebben ING en die hebben een handige app waarbij je tientallen spaardoelen onder elkaar kunt zetten. Maandelijks wordt automatisch het door ons vastgestelde bedrag in de potjes gestort. Uiteraard kun je ook handmatig toevoegen of terugstorten. Wij hebben zodoende voor alle vaste lasten potjes. Misschien ook handig voor jullie? Alle jaarlijkse rekeningen zijn door 12 gedeeld waardoor alles altijd betaald kan worden. Van de eigen bijdrage ziekenfonds/tandarts tot onderhoud/vervanging van de CV en van Gemeentebelasting tot onderhoud/afschrijving van de auto’s. Een heerlijk gevoel.
  Eens per jaar loop ik alle kasten in huis langs. Als spullen een jaar lang niet gebruikt zijn, gaan ze weg. Ik kan daardoor echt zeggen dat ik niets teveel meer heb. Ik koop 1 geurtje en als die bijna op is, is het tijd om een nieuwe te halen. Ik ga ook nooit zomaar winkelen, ik ga daarheen als ik iets nodig heb. Ik voel me fijn bij deze levensstijl, het geeft me rust en een tevreden gevoel. Natuurlijk hebben we wensen, daar sparen we rustig voor en zodra het kan kopen we het. En dat geeft een enorm voldaan gevoel. Je Paxkasten zijn mooi, die heb ik ook;-) Veel succes verder!

  juni 13, 2017 at 11:48
  • Reply hillybillybeauty

   Ik heb bij de abn van die potjes/rekeningen. Heel handig om het te verdelen dan op 1 grote hoop, geeft mij beter inzicht in ieder geval. En inderdaad de rust die met deze levenstijl hand in hand gaat is het allerbeste!

   juni 13, 2017 at 20:09
 • Reply Misha

  Hoi! Goed bezig! Zeker ook wat de verschillende rekeningen betreft! Een hele fijne bank hiervoor is Bunq. Hier kan je tot maximaal 10 rekeningen openen. Ik doe het ook met een aparte rekening voor boodschappen, tanken, auto onderhoud etc. Ideaal!!

  juni 13, 2017 at 11:48
  • Reply hillybillybeauty

   Wij hebben het bij de abn, heel overzichtelijk al die aparte rekeningen. Had ik veel eerder moeten doen, haha.

   juni 13, 2017 at 20:10
 • Reply chucky1012

  Hoi….
  Jij bent heel goed bezig!
  Knapvan jou om voor een groot gezin voor weinig geld boodschappen te kunnen doen.
  Zulke mooie doelen heb je.
  Ga zo door…..

  Xoxo

  juni 13, 2017 at 13:08
  • Reply hillybillybeauty

   Dank je wel!

   juni 13, 2017 at 20:10
 • Reply Marije

  Goed bezig! Ik spaar al jaren koopzegels of punten. Geleerd van mijn oma. Ieder vol boekje geeft zoveel voldoening
  Marije onlangs geplaatst…Inner Soul Tuesday: Plus een Beetje self-care challengeMy Profile

  juni 13, 2017 at 13:11
  • Reply hillybillybeauty

   Ja is toch op dat moment even een lekker extra zakcentje! Mijn moeder deed het vroeger ook kan ik mij herinneren, maar ik pak het nu pas echt op. Beter laat dan nooit 😉

   juni 13, 2017 at 20:11
 • Reply Annette

  Zegels sparen doe ik inderdaad al heel wat jaren gelijk sinds ik op mezelf woon. Dat is een makkelijke manier van sparen en ongemerkt loopt het hard op en inderdaad goede rente die je bij de bank niet (meer) krijgt.

  juni 13, 2017 at 13:54
 • Reply Daantje

  Bedankt voor je blogs, het inspireert mij ook weer om door te gaan.

  juni 13, 2017 at 14:43
  • Reply hillybillybeauty

   Graag gedaan!

   juni 13, 2017 at 20:12
 • Reply Dorien

  Ik vind ’t best moeilijk om voor 80 euro boodschappen te doen. Doe je meerdere keren per week boodschappen of alles in eens en wat zit er zoal in je karretje? Ik ben benieuwd wat ik “fout” doe want we zijn hier zelfs met 2 personen minder dan bij jou. Ik koop geen luxe producten, maar let wel op e-nrs bijvoorbeeld. Ik ga de docu eens bekijken, bedankt voor de tip en inspiratie.

  juni 13, 2017 at 16:18
  • Reply hillybillybeauty

   Ik doe op maandag de boodschappen bij de AH en de Dirk. Bij de AH vaak aanbiedingen en bij de Dirk de vaste dingen en aanbiedingen. Meestal heb ik dan al voor zeker 5 dagen avondeten in huis. Op woensdag ga ik vaak nog naar de Hoogvliet en de Aldi. Bij de Hoogvliet haal ik dan evt de aanbiedingen die daar dan ingaan die ik graag wil hebben, en bij de Aldi nog wat dingetjes die ik evt nodig heb. En ik ben heel streng geworden, geen kasten vol met eten, de koelkast is ook niet meer bomvol en dat scheelt écht een boel!

   juni 13, 2017 at 20:15
   • Reply Dorien

    Bedankt , ik ga er ook nog eens goed naar kijken. En dan een week boodschappenlijst maken per winkel met enkel de hoognodige boodschappen.

    juni 13, 2017 at 20:59
 • Reply Maria Louisa

  Leuk om te lezen Hilde, goed bezig.
  Ken je het boekje Opgeruimd van Marie Kondo?
  Zeker een inspiratie hiervoor.

  juni 13, 2017 at 19:51
  • Reply hillybillybeauty

   Nee die ken ik niet! Ga ik onthouden, ik mag namelijk niks kopen nu, dus ook geen boekjes, haha.

   juni 13, 2017 at 20:16
 • Reply Astrid

  Wat super Hilde, echt goede resultaten en kan me helemaal voorstellen dat het je een goed gevoel geeft. Die kastdeuren zijn zoveel meer waard dan allerlei prullaria. Ik heb toevallig dit weekend ook weer eens kritisch gekeken naar onze uitgaven en inkomsten, want wij willen een nieuwe koelkast en daar moeten we ook voor sparen 🙂
  Astrid onlangs geplaatst…Spam je blog #5My Profile

  juni 13, 2017 at 21:29
 • Reply Jessica J.

  Heerlijk inspirerend artikel, dit! Ik heb niet echt een spaardoel, maar m’n vriend en ik zetten wel ieder € 50 per maand opzij die we dan gaan gebruiken voor een grote reis. Zo hebben we onze reis naar Amerika ook deels kunnen financieren. 🙂
  Ontspullen moet ik dríngend doen, maar ik moet de stap nog zetten om er effectief mee te begínnen. Dan is waarschijnlijk het hek van de dam en kan ik niet meer stoppen, haha.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #57 • Warpigs, theesnuffelen en dagje Vlaams-BrabantMy Profile

  juni 14, 2017 at 10:14
 • Reply Kim

  Super leuk dat je dit met ons deelt! Ik probeer ook zo minimalistisch mogelijk te leven en vergeet bij te houden hoeveel ik spaar. Denk dat het echt motiverend helpt om het in kaart te brengen. Ik ga dit ook eens delen met anderen. Wie weet bespaar ik dan nog meer centjes 🙂
  Kim onlangs geplaatst…What did I learn from living more minimal?My Profile

  juni 16, 2017 at 08:52
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge