Follow:
boeken, kids

Het kleine slechte boek – Magnus Myst

Een spannend, griezelig, stout en grappig boek voor kinderen die houden van interactief bezig zijn met een boek. Dit boek zorgt daar allemaal voor! Dit boek wil namelijk stout zijn, écht stout, en heeft daarvoor de hulp van de lezer nodig. Het boek praat als het ware tegen de lezer en geeft die opdrachten om uit te voeren. Zo zal er gelogen moeten worden, gevloekt (niets heftigs). Door deze interactie met de lezer zullen kinderen dit boek geweldig vinden. Een aanrader voor de jeugd!

Synopsis ‘Het kleine slechte boek’

Hé, jij daar! Ja, jij! Snel! Sla me open en begin gauw met lezen. Toe dan…!

Ik wil heel graag een boosaardig slecht boek worden. En jij kunt me helpen. Als proefkonijn, snap je? Maar let op: ik ben niet geschikt voor bange schijterds. Mijn raadsels en verhalen zijn echt gruwelijk. En als je niet uitkijkt, zit je voor altijd gevangen in mijn kerkers. Maar jij ziet er best dapper uit. Je durft me vast wel te lezen… Of niet soms?

Samenvatting

Een boek wat kinderen actief laat meedenken en doen, ik hou ervan! Boeken moeten tegenwoordig opboksen tegen al het ‘scherm-geweld’ en kinderen lezen steeds minder vaak. Gelukkig zijn er een heleboel schrijvers en uitgevers die ervoor zorgen dat lezen leuk blijft. Dit ‘super slechte boek‘ neemt kinderen meteen mee in een spannend verhaal vol uitdaging. Opdrachten, heen-en-weer bladeren en raadsels vliegen je om de oren en zullen kinderen flink blijven uitdagen, natuurlijk wel alleen dappere kinderen 😉

“Ben je te schijterig? Klap me dan maar weer snel dicht. Dat lijkt me voor jou de veiligste oplossing. (blz. 3)”

In het boek komen ook enkele griezelige verhalen voor. Geen enge griezelverhalen overigens, gewoon leuke verhalen die het boek nóg leuker maken! Om deze verhalen heen, de meeste tekst, is een gesprek van het boek met de lezer. De opdrachten moeten wel goed worden uitgevoerd, anders kom je in de kerkers en ben je genoodzaakt te stoppen met lezen (of je bladert terug en doet de test opnieuw ;-)) Goed je best doen dus!

Een extra leuke toevoeging is de ‘geest’ die in het boek vastzit. Deze probeert je stiekem juist van de bedoelingen van het slechte boek af te houden.

Hierdoor krijg je als kind dus constant te maken met tegenstellingen en keuzes. Ga ik liegen of spreek ik de waarheid? Kinderen blijven dus constant bezig met nadenken en hierdoor is het boek geen moment saai.

Voor kinderen is dit boek echt een aanrader. Door het vele heen en weer bladeren leest een kind ongemerkt meer dan hij of zij waarschijnlijk in een ‘normaal’ boek had gedaan. De vele leuke illustraties die het boek heeft geven dit boek nog veel meer klasse. Ik kan mij heel goed voorstellen dat dit boek wereldwijd razendpopulair is! De sticker op de cover zegt genoeg 😉

En nog extra leuk nieuws, er komt een deel 2! Wil je je kind dus extra stimuleren met lezen? Dan is dit boek een aanrader.

Informatie

Het kleine slechte boek – Magnus Myst

Uitgeverij Condor

Hardcover, 128 pagina’s

ISBN: 9789493189065

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman.

Pre-Order deel 2 nu alvast om de boekhandel te steunen en het boek als één van de eerste in huis te hebben: pre-order nu!

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge