Follow:
kids, samenwerking

De leukste betaalbare cadeautjes voor het rapport!

Dit is de tijd van het jaar dat de eindrapporten van de kinderen weer mee naar huis komen. Iets wat ik mij als kind nog kan herinneren was de euforie om je rapport aan je ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes te laten zien. Trots dat je was op je mooie rapport! Het is niet altijd leuk om (alleen maar) geld te geven. Een leuk cadeautje (eventueel met wat euro’s erbij) geeft toch een stuk leuker! Hier wat leuke tips voor kleine betaalbare cadeautjes voor verschillende leeftijden.

Voor de tieners!

Bij ons in huis is Fenna die elk moment haar rapportcijfers binnen kan krijgen. Bij haar hangt het er nog een beetje om of ze overgaat naar de 4e. Het thuisonderwijs is voor haar echt funest geweest helaas. We hopen dat de leerkrachten zien hoe ze inzet heeft getoond de laatste weken en dat ze de wil heeft ervoor te vechten. Hoe de bal ook gaat rollen, we zijn trots op haar en ze verdient een “beloning” voor haar rapport.

Een leuk sieraad is bij Fenna (en heel veel andere tieners) een schot in de roos! En een leuk sieraad is tegenwoordig helemaal niet meer zo duur. En het is ook een item met een persoonlijke touch 😉

Happy sokken

Wil je een envelopje geven maar vind je het een beetje ’te kaal’ om te geven? Iets wat tieners ook leuk vinden zijn happy sokken. Vrolijke, grappige sokken die gezien mogen worden! Dit is voor zowel jongens als meisjes leuk. Ik zie in de winkel geregeld tieners met van die heerlijk vrolijke sokken onder hun broek.

Happy sokken zijn er in diverse maten, kleuren en printjes. Ik vind ze stiekem zelf ook helemaal geweldig! Je wordt er ook helemaal happy van toch?

Plus, iets waar ik happy sokken heel dankbaar voor ben, het sorteren van de sokken in de was wordt op deze manier zoveel makkelijker! Al die witte en zwarte effen sokken in de was maken mij lichtelijk depressief. Geef mij maar een mand vol happy sokken, dan wordt het sorteren van de was een feestje!

Een boek

Ik blijf het proberen, de jeugd moet meer lezen! Gelukkig zie ik bij mij in de winkel al een mooie verschuiving met dank aan TikTok! Nu zul je denken, TikTok? Klopt! Er is een hele beweging gaande op TikTok wat ook wel BookTok genoemd wordt. Wij merken in de winkel meteen wanneer er een bepaald boek op dit grote medium gehyped wordt. Het gaat hierbij wel bijna altijd om Engelse Young Adult boeken, en laat dat nou net de doelgroep zijn die we willen bereiken. Hieronder de titels die op dit moment helemaal ‘hot’ zijn en soms wel 6 a 7 keer per dag verkocht worden.

They both die at the end – Adam Silvera

The song of Achilles

Red, White and Royal Blue

Nog meer Booktok tips nodig? Check Goodreads voor fijne leestips!

Een bioscoopbon

De jeugd heeft wat schade in te halen wat uitgaan en uitjes betreft. Iets waar mijn beide tieners enorm naar uitkeken was een avondje bioscoop. Ze zijn al met elkaar geweest, Fenna met haar vriendje en een nieuw avondje bios is alweer in de planning. Elke tiener zal een bioscoopbon waarderen als rapport-cadeau! Even een avondje ontspannen in de bios is ook welverdiend na een heel schooljaar 😉

Voor de jongere kids!

Spelletjes/zomerboek!

Ook jongere kinderen vinden geld natuurlijk spannend om te krijgen voor hun rapport. Maar ik snap dat het leuker is om te geven met een klein cadeautje erbij. De boekhandels en supermarkten liggen nu volop leuke spelletjes en zomerboeken! Ideaal om in de vakantie mee aan de slag te gaan én leuk qua prijs om eventueel bij een paar euro te stoppen.

Bij ons vroeger thuis was het vaste prik. Na het rapport kregen we nét voor de vakantie altijd een doeboek. Ik vond dat als kind zalig. Allemaal leuke spelletjes, strips en kleurplaten. Ik was er dagen zoet mee.

Pokémon kaartjes

Hier zijn de Pokémon kaarten nog steeds mega populair (vooral onder de jongens). Zo’n pakjes wordt door Thomas met veel spanning en precisie uitgepakt en bekeken. Vriendjes onderling ruilen en spelen er spelletjes mee. Zo’n pakje is een ideaal cadeautje om voor het rapport te geven.

Toiletartikelen

Voor meisjes is dit meestal een leuk cadeautje. Zeker net voor de vakantie! Het is toch heerlijk om voor je vakantie je spulletjes in te gaan pakken? Dan wil je dat natuurlijk in een leuke toilettas doen! Mini douchegel en shampoo erin, lekker luchtje…. Een heel leuk cadeau om te geven; een mooie gevulde toilettas!  (tip voor de opa’s en oma’s: stop er meteen een leuke kaart bij met een uitnodiging om te komen logeren ;-))

Eentje die geldt voor alle leeftijden 😉

Kiezen wat ze die avond mogen eten!! Fenna (die tijdens het typen van deze blog heeft gehoord dat ze over is!!) heeft gekozen om vanavond sushi te bestellen. En ja, als ouders die heel blij zijn met het mooie nieuws, wil je daar natuurlijk gehoor aan geven. Wanneer Thomas mag kiezen wat we gaan eten is het vaak de Mac (en daar ben ik stiekem ook altijd wel blij mee ;-)). Dus wil je je kind extra blij maken na het showen van hun rapport? Laat ze het avondeten kiezen 😉 (en dan heb je zelf wellicht ook een avondje vrij in de keuken)

Ik hoop dat er een heleboel mooie rapporten ontvangen zijn bij iedereen!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge