Follow:
boeken

Welke boeken heb ik onlangs gelezen?

Het is alweer half februari en mijn aantal gelezen boeken voor dit jaar staat nu op 16. Daar ben ik best tevreden over. Door mijn deelname aan het Boek van de Maand team van Paagman lees ik sowieso elke maand een paar boeken die in het ‘literatuur’ genre passen. Daarnaast lees ik ook boeken die ik als leesexemplaar via mijn werk krijg en boeken die in mijn kast staan. Heel divers dus, en dat maakt het lezen ook zo leuk! In deze blog wat boeken die ik onlangs las en waar ik erg enthousiast over ben!

Nora schrijft haar eigen verhaal

Nora schrijft haar eigen verhaal

Nora Hamilton kent de formule van liefde als geen ander. Als scenarioschrijver van romantische films schudt ze die zo uit haar mouw. Maar als Nora’s man ineens vertrekt, besluit ze dit mislukte huwelijk in cash om te zetten en schrijft het beste (niet-romantische) script van haar leven. Tot haar verbazing wordt het opgepikt om een Hollywood-film van te maken, en zal het filmen ervan gaan plaatsvinden in haar eigen huis. Wanneer de onmogelijk knappe acteur Leo Vance haar ex gaat spelen, zal Nora’s leven nooit meer hetzelfde zijn.

Als de ochtend na alle opnames de crew vertrokken is, vindt Nora Leo op haar veranda met een halflege fles tequila en een voorstel. Duizend dollar per dag om een week langer te mogen blijven. Het geld kan Nora goed gebruiken, maar het is vooral de nood in zijn ogen die haar ja doet zeggen. Zeven dagen: ze kunnen in een oogwenk voorbij zijn of een eeuwigheid duren. Genoeg tijd om verliefd te worden. Genoeg tijd om je hart te breken…

Ik vond dit boek echt geweldig! Ik vind het heerlijk om soms even een luchtige romance te lezen tussen de literaire boeken. Maar niet alle romance boeken vind ik even leuk. Voor mij is het van belang dat de personages gelaagd zijn en dat er ook een daadwerkelijk geloofwaardig verhaal is. In dit boek is misschien het verhaal rondom de acteur niet helemaal geloofwaardig, maar de romance daarentegen wel. Ik herkende ook wat dingen in het leven van hoofdpersonage Nora, dat maakte het voor mij tot een nog pakkender verhaal. Ik kon dit boek niet wegleggen en genoot van elke minuut. Iets wat ik ook erg fijn vond, geen smut! Ik heb daar echt een hekel aan in boeken namelijk 😉

Blackwater 1 – De overstroming

Blackwater 1 - De overstroming

Ik lees heel veel thrillers, ben fan van Stephen King, maar de auteur Michael McDowell was mij onbekend. Deze, inmiddels overleden, auteur heeft dus blijkbaar talloze boeken geschreven in het thriller/horror genre. En wat ben ik blij dat ik hier nu een boek van heb gelezen! De overstroming is het eerste deel in een serie. Ik heb dit boek verslonden. De stijl deed mij aan Stephen King denken. Een goed verhaal, een onderliggend duister “iets” en opbouwende spanning. Ik kijk reikhalzend uit naar de volgende delen!

In De overstroming, deel 1 in de Blackwater-reeks, brengt een verwoestende ramp een mysterieuze vreemdeling naar een slaperig houthakkersstadje in Alabama. Met een voorwoord van Thomas Olde Heuvelt.

De overstroming, het eerste deel in de razend populaire Blackwater-serie van bestsellerauteur Michael McDowell, speelt zich af in het Alabama van 1919. De troebele, dreigende Blackwater-rivier zet het stadje Perdido onder water. Samen met de andere inwoners wordt de rijke familie Caskey, eigenaar van bossen en houtzagerijen, geconfronteerd met de kracht van de elementen. Maar dat is niet alles: de clan, geleid door de machtige matriarch Mary-Love en haar toegewijde zoon Oscar, krijgt te maken met een schokkende gebeurtenis. Dagen na de overstroming verschijnt plotseling Elinor, een vrouw met een mysterieus verleden en een duister plan: Mary-Love van de troon stoten als matriarch van de familie. Zal ze daarin slagen?

 

De Blackwater-serie van Michael McDowell is een tijdloze en spannende familiesaga die het unieke Southern gothic horrorgenre op fenomenale wijze in Nederland introduceert.

Een beetje geluk

Een beetje geluk

Corriere Della Sera Twintig jaar na een traumatische gebeurtenis keert een vrouw terug naar haar vaderland. De vrouw die terugkeert is anders: ze ziet er niet hetzelfde uit, haar stem is anders, ze heeft niet dezelfde naam. Zullen degenen die haar toen kenden, haar nu herkennen? Zal híj haar herkennen? Mary Lohan, Marilé Lauría of María Elena Pujol – wie ze is, wie ze was, wie ze ooit is geweest – keert terug naar de fraaie buitenwijk van Buenos Aires waar ze woonde en een gezin grootbracht. Tot ze besloot te vluchten. Ze begrijpt nog steeds niet helemaal waarom ze heeft ingestemd met een terugkeer naar het verleden dat ze zich had voorgenomen voor altijd te vergeten. Maar naarmate ze het begint te begrijpen, door verwachte ontmoetingen en onverwachte openbaringen, wordt haar ook duidelijk dat het leven soms lot noch toeval is: misschien is haar terugkeer niet meer dan een beetje geluk. Een beetje geluk is een scherpe, ontroerende roman waarin realiteit en intimiteit een strak net weven waarin het de lezer gevangen houdt. Van de auteur van Elena weet.

Dit boek lazen we als kandidaat voor Boek van de Maand. Ik vond dit echt een geweldig boek. Aangrijpend, emotioneel en een heel sterk verhaal. Dit is zo’n verhaal wat je echt een tijdje aan het denken zet en niet loslaat. Geen luchtig boek, maar absoluut een aanrader: Een beetje geluk van Claudia Pineiro.

Niks Nieuws

NIKS NIEUWS duurzame lifestyle boek

Dit boek las ik tussen de andere boeken door. Af en toe een hoofdstuk. Zo kon ik het boek echt helemaal letter voor letter tot me door laten dringen. Sinds ik meer bezig ben met bewuster leven en mij daar meer in wil verdiepen vind ik het fijn om mijn kennis hierover te vergroten. Dit boek is hierin mijn bijbel geworden. Het staat bomvol informatie, tips en voorbeelden om duurzamer te leven. Niet met een belerende vinger, maar als een handleiding voor je zelf. Prachtig vormgegeven met mooie foto’s en kwalitatief mooi gemaakt. Een dikke pil waaraan je kan zien dat de auteur Saskia Sampimon-Versneij heel veel tijd en liefde heeft gegeven. Als je duurzamer en bewuster wil leven is dit je boek! Hier kan je het bestellen.

Oog om oog

Een thriller van Arlidge is altijd goed. Ik vind hem echt een geweldig auteur. Deze standalone is lekker dik, zit goed in elkaar en heeft verrassende plottwists. De basis voor een geweldige thriller toch?

Zes criminelen in Engeland hebben anonimiteit verkregen. Door de ongelooflijke wreedheden uit hun verleden leek een nieuwe start en re-integratie onmogelijk, totdat de overheid besloot hen een tweede kans te geven: elk van hen kreeg een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan – en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat dachten ze tenminste.

Sociaal medewerkster Olivia begeleidt gevangenen om te re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen gelekt wordt aan de familie van het slachtoffer maakt Olivia kennis met de meest duistere kanten van de mens. Want de familieleden willen allemaal, stuk voor stuk, gerechtigheid voor het onrecht dat hun geliefden jaren geleden is aangedaan. En zeg nou eerlijk, wie zou er geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?

Op naar meer top boeken!

Dit waren de boeken die er voor mij echt uitsprongen dit jaar tot nu toe. Ik vind het altijd zo fijn als een boek mij helemaal weet te pakken! Ik hoop dat er de komende maanden nog veel meer van dit soort geweldige boeken voorbij gaan komen. Ik kan niet wachten.

Heb jij nog boekentips?

Liefs Hilde

** Ik dit artikel staan affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply nicole orriens

    Het boek Niks nieuws ga ik meteen reserveren in de bieb! Die lijkt me heel leuk. En Black Water ook!

    februari 23, 2024 at 09:09
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge