Follow:
lifestyle, samenwerking, tuin

Welke tijd van het jaar koop je het voordeligste je tuinmeubels en andere items?

Ik lees de laatste tijd heel veel over besparen, sparen en budgetteren. Ik kwam daar een leuk artikel tegen over periodes in het jaar wanneer je bepaalde spullen het voordeligste kan kopen. Voorbeelden waren bijvoorbeeld: sportkleding in de maand januari (goede voornemens, je kent ze wel…), barbecues in het najaar en ook tuinmeubelen zijn een stuk voordeliger in deze koudere periode van het jaar. En dat is natuurlijk ook logisch, mensen zitten minder in hun tuin tijdens de koudere maanden. Laten wij nou nog op zoek zijn naar een mooie set voor op ons ‘dakterras’! Pak je voordeel en shop verstandig zullen we maar zeggen šŸ˜‰

Besparen op je tuinmeubelen

Vond je deze zomer eigenlijk al dat je tuinset aan vervanging toe was, maar vond je het toen iets te duur om zomaar aan te schaffen? Bedenk dan dus dat het nu de beste tijd van het jaar is om je eens te gaan verdiepen in alle kortingen die er worden gegeven. Je zal verbaasd zijn wat een verschil in prijs dit soms kan zijn. Zonde om dus weer te wachten tot het lekkere weer zich aandient. Wij hebben tijdens het aanschaffen van alle meubels voor het huis meteen een set gekocht voor in de tuin. Anders hadden we helemaal niets om op te zitten šŸ˜‰

We hebben hier dus waarschijnlijk meer voor betaald dan we in deze tijd van het jaar zouden doen, maar we hebben er wel heel veel plezier van gehad. We hebben de set voor het dakterras even uitgesteld (het geld is een keer op), dus daar is het nog heel erg kaal. Nu dus mooi rondkijken voor een goede prijs om een gave set te scoren met een mooie korting!

Ik zie mijzelf hier wel zitten op een mooie loungeset! We hebben de ruimte op dit dakterras (waar sinds het nemen van de foto nu leuke bloembakken staan) om een mooie loungeset te plaatsen. Met een heater erbij kan je dan best ook gezellig in de koudere maanden vertoeven op dit heerlijke stukje van ons huis. Het aankleden en gezellig maken van de tuin en het dakterras staat hoog op ons prioriteitenlijstje.

We willen voor ons dakterras een loungeset. Een heerlijke bank om lekker languit op te chillen. Het moet een comfortabele set zijn waar je op kan vertoeven op een zwoele zomeravond, maar eventueel ook in deze tijd van het jaar met de aanwezigheid van een kacheltje of iets dergelijks. Een set zoals hieronder op de afbeelding zag ik online bij webshop v/d Garde. Ik vind de kleur geweldig (ook leuk met die kussentjes) en deze set lijkt mij heerlijk zitten. En dat is toch het belangrijkste?! (naast de prijs natuurlijk ;-))

Nog meer besparen?

Zoals ik in het begin al vertelde is het voordelig om te kijken wanneer iets goedkoper is in een bepaalde periode van het jaar. Ik heb nog even wat handige bespaartips voor je op een rijtje gezet.

Januari: kleding (uitverkoop van de wintercollectie), sportschool, bedden/matrassen/beddengoed, brillen

Februari: kleding, witgoed (oudere modellen), vakantiebestemmingen (vroegboekkortingen)

Maart: koffers, televisies (korting op oudere modellen)

April: klusmaterialen, stofzuigers (winkels spelen in op de ‘voorjaarsschoonmaak’), kijk in deze periode eens op marktplaats voor fitness apparaten šŸ˜‰

Mei: vakanties (ook in deze periode komen er veel kortingen), camera’s (winkels maken ruimte voor nieuwere modellen), ook krijgen mensen deze maand hun vakantiegeld en wordt er soms ook geĆÆnvesteerd in nieuwe meubels. Op marktplaats vind je dan vaak hele mooie en goede deals op tweedehands meubels.

Juni: zomerkleding (korting op collecties die rond maart in de winkels kwamen), koffiezetapparaten worden in deze periode ook flink aangeprezen. Veel drogisterijen hebben 1+1 gratis op zonnebrand. Sla alvast een beetje in!

Juli: kleding (sale!), CV ketels (bedrijven hebben het in deze periode rustig, perfect moment om te kijken voor korting)

Augustus: vliegtickets bij KLM ivm KLM Werelddeal Weken, zwemkleding, kampeerspullen (kijk hiervoor ook op marktplaats bijvoorbeeld)

September: fietsen (back to school acties), schoolspullen (zeker als de scholen al zijn begonnen worden veel producten flink afgeprijsd), sportschoolabonnementen

Oktober: Tuinmeubelen, oudere modellen iPhone (marktplaats wordt ermee overspoeld wanneer er een nieuw model uitkomt), kinderboekenweek kinderboek (altijd een leuk kinderboekenweekgeschenk en een voordelig kinderboek te koop tijdens de kinderboekenweek)

November: Elektronica (tijdens Black Friday), energie (de aanbiedingen komen rond deze periode veelvuldig), black friday deals, marktplaats deals (in deze periode willen mensen wat geld besparen voor de duurdere decembermaand. Op marktplaats kan je dan flink voordelige deals scoren)

December: sinterklaassnoep (na 5 december gaan de supermarkten hun sinterklaassnoep flink afprijzen. En zeg nou zelf, een chocoladeletter in januari smaakt toch net zo lekker?), geuren (veel kortingen op parfum), zorgverzekeringen, speelgoed en na de kerst kan je je slag slaan met kerstversiering!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge