Follow:
gezondheid

Welke vitamine zijn goed voor je huid?

Dat vitamines goed zijn voor je gezondheid is algemeen bekend. Door gevarieerd te eten en voldoende vitaminen tot je te nemen ondersteun je bijvoorbeeld je weerstand of energieniveau. Is de ‘r’ in de maand dan haal ik altijd extra multivitaminen in huis voor mijzelf, Andries en de kinderen. Zeker ook omdat zowel Amy als Thomas niet zo snel een extra stuk fruit van de fruitschaal pakken. Maar welke vitamines zijn nu belangrijk voor een mooie en gezonde huid?

Huid, haar en nagels

flinndal

Last van futloos haar of snel breekbare nagels? Naast de producten op de markt die je kan gebruiken op je haar en nagels zijn er ook tabletten die van binnenuit ondersteuning kunnen bieden. Zo hebben selenium en zink de eigenschap de nagel te versterken.

In deze tabletten van Flinndal is ook vitamine c toegevoegd. Vitamine C wat van belang is voor de vorming van collageen en de stevigheid van de huid. En vitamine c is natuurlijk nog voor veel meer dingen goed!

Ook voor je huid zijn deze tabletten top. De natuurlijke extracten van groene thee en walnoten zijn antioxidanten die de huidcellen helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld UV straling. Maar let op, het is natuurlijk nog wel belangrijk om je goed in te smeren als je de zon in gaat.

Welke vitamines zijn nog meer goed voor de huid?

Je huid is je grootste orgaan, het is dus belangrijk die gezond te houden aangezien deze voor bescherming zorgt.

  • Vitamine A (retinol): Een vet-oplosbare vitamine die betrokken is bij de weerstand. Het wordt niet voor niets ook wel de anti-infectie vitamine genoemd. Ook speelt Vitamine A een rol bij het gezichtsvermogen, de groei en de gezondheid van de huid en tandvlees.
  • Vitamine B2:  Speelt een rol bij de instandhouding van het zenuwstelsel, de spijsvertering en de energiehuishouding. Ook belangrijk voor een gezonde huid en gezichtsvermogen.
  • Vitamine B3: Belangrijk voor een gezonde huid en de werking van het zenuwstelsel
  • Vitamine B8: speelt een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten en eiwitten en de productie van vetzuren. Het draagt bij aan de voorziening van energie.
  • Jodium: Nodig voor de vorming van schildklierhormonen die belangrijk zijn voor de groei en de stofwisseling.
  • Koper: Zorgt dat ijzer wordt vastgelegd in hemoglobine, de rode kleurstof in ons bloed, en speelt zodoende een rol bij het zuurstoftransport in het lichaam. Koper is ook belangrijk voor een goede weerstand.

Multi-vitamines

 

Als je van jezelf weet dat je bepaalde vitamines waarschijnlijk onvoldoende uit voeding binnen krijgt is het zeker aan te raden een multivitamine of een aanvulling van een specifieke vitamine in te nemen. Kijk wel uit dat je niet teveel van bepaalde vitamines binnen krijgt. Bepaalde vitamines kunnen gevaarlijke bijwerkingen hebben bij teveel aan inname.

Dus smeer niet alleen een heerlijke crème om je huid gezond en mooi te houden, gun je huid ook van binnenuit wat extra aandacht. 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge