Follow:
boeken

Zee van verlangen – Jojo Moyes

Een roman op zijn tijd is heerlijk om bij weg te dromen. En als je dan een roman wil lezen is er eentje van Jojo Moyes een must. Ik las de ‘Voor jou’ serie van haar al eerder en genoot daar volop van. Toen ik de mogelijkheid kreeg om via de uitgever dit boek van haar aan te vragen deed ik dat ook meteen. ‘Zee van verlangen’ is wederom een roman om bij weg te dromen.

Achterflaptekst ‘Zee van verlangen’

Het is 1946 en de oorlog is eindelijk voorbij. Over de hele wereld beginnen duizenden vrouwen aan de soms maandenlange reis op weg naar de mannen met wie zij tijdens de oorlog getrouwd zijn. In Sydney, Australië, gaat het vliegdekschip de Victoria scheep, met aan boord meer dan zeshonderd vrouwen en ruim duizend officieren, op weg naar een nieuw leven in Engeland.

De zwangere Maggie, nuffige Avice, 16-jarige Jean en verpleegster Frances delen een hut. In weerwil van alle strenge regels raken de levens van de tijdelijke bewoners van de Victoria – bruiden en mariniers – steeds verder verstrengeld. Wat deze vier vrouwen van tevoren nooit hadden geloofd blijkt een onontkoombare waarheid: soms is de reis belangrijker dan de bestemming…

Samenvatting

De opzet van dit verhaal is al reden tot een succes. Een schip, waar niemand zomaar af kan, met een hut waarin 4 vrouwen zitten die totaal verschillend zijn en ieder een verleden met zich meedragen. Dat is vragen om sterke verhaallijnen natuurlijk!

Maggie komt uit een groot boerengezin en is vrolijk en sociaal. Zwanger van haar partner heeft ze toch wel wat verdriet om alles achter zich te laten. Haar vader en haar broers blijven achter met de tante van Maggie. De moeder van Maggie is overleden en haar rol als enige dochter moet ze achter zich laten. Om haar verdriet wat draaglijker te maken heeft ze stiekem haar hond mee aan boord gesmokkeld. Iets wat ten strengste verboden is maar wel tot hilarische situaties leidt.

Avice is een arrogante dochter van een rijke zakenman. Zij is al verbolgen over het feit dat ze op een vrachtschip met officieren moet meevaren in plaats van een mooi cruiseschip en als dan blijkt dat ze ook geen eigen hut krijgt zijn de rapen gaar! Zal Avice van deze reis een hoop leren over haar houding?

Jean is de benjamin van het stel en erg ordinair. Ze papt het liefst met alle bemanningsleden aan en heeft erg veel moeite om zich te gedragen.

Frances is qua personage nog wel het interessants. Zij is rustig en ingetogen en heeft een ballast bij zich op emotioneel vlak. Wat is er haar overkomen waardoor ze zich zo afsluit? En zal zij op het schip de avances van een bepaald persoon toelaten?

Dit boek is ondanks dat het grotendeels op één plek afspeelt zeer boeiend. Als lezer krijg je alle hoofdpersonages goed beschreven en komen ze ook echt tot leven. Jojo Moyes is hierin een koningin! Door de boeiende personages blijven de gesprekken en verhaallijnen die in het boek voorkomen interessant. En stiekem heb je voor bepaalde personages meer sympathie dan voor de ander 😉

Het feit dat het zich afspeelt in een periode waarin nog geen internet was geeft het verhaal een extra romantische touch. De vrouwen moesten weken wachten op post van hun geliefde en de spanning die daarmee gepaard ging is amper te omschrijven. Persoonlijk vind ik dat altijd veel sfeer brengen aan een verhaal.

‘Zee van verlangen’ is een heerlijke roman om in weg te duiken!

Informatie

Zee van verlangen – Jojo Moyes

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 464 pagina’s

ISBN: 9789026141706

Prijs: €10,00

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge