Follow:
samenwerking

Allemaal leuke plannen maken voor ons huis

Over 2 maanden wonen we alweer een jaar in ons nieuwe huis. Wat gaat dat snel! Nu eindelijk alle meubels binnen zijn (op het bureau hebben we héél lang moeten wachten), beginnen we steeds meer te kijken naar onze wensen omtrent sfeer en duurzaamheid. Er staan namelijk nog wel wat dingen op ons lijstje waar we de komende tijd voor willen sparen of al willen gaan aanschaffen. Stukje bij beetje wordt ons huis een paleisje!

Badkamer

De huidige badkamer voldoet in principe nog prima. Het is misschien niet helemaal onze smaak, maar afgezien van een nieuwe douchekop en het afzuigsysteem laten nakijken kan de badkamer er nog wel even mee door. Toch kijk ik stiekem wel naar de toekomst. Wat ik altijd leuk vind om te doen is een badkamer ontwerpen. Dit kan tegenwoordig super makkelijk online.

Dit hebben wij ook gedaan voor de badkamerverbouwing in ons vorige huis. Je kan op dit manier heel goed een beeld krijgen van hoe het er allemaal uit gaat zien. Wij hebben op dit moment een badkamer met een rood/bruine tegel met een soort parelmoerglans. Niet helemaal onze smaak, dus ooit willen we wel een verbouwing gaan doen. Maar ik gok dat dat nog wel een aantal jaartjes duurt. Stiekem heb ik toch al wel een potje gemaakt om op te gaan sparen voor die verbouwing 😉

Muurdecoratie

Op dit moment hangen alleen de 3 canvassen met de foto’s van de kids in de kamer. Die hingen er al zelfs voordat de meubels er waren! Maar dat is natuurlijk te weinig. We willen de kamer een stuk gezelliger maken, en hebben al heel veel dingen online bekeken. Natuurlijk hebben we niet in alles dezelfde smaak (en probeer dan maar subtiel te zeggen dat je het afgrijselijk vindt ;-)).

Onlangs zag ik op vtwonen iets wat ik echt super mooi vond. Deze combinatie willen we op de muur tegenover de fotocanvassen. Meteen een beetje een culturele opvoeding voor de kids in huis, al moet ik wel even op Wikipedia mijn kennis omtrent De Nachtwacht ophalen.

En ik werd helemaal blij toen mijn man zei dat hij dit ook wel wat vond! Dus deze gaan besteld worden binnenkort. Ik kan niet wachten! Ook willen we wat kleinere foto’s van de kinderen af laten drukken en ik lijstjes in onze buffetkast plaatsen. Op die manier wordt het steeds persoonlijker en sfeervoller in huis.

Lamellen voor de ramen

Dit wilde ik eigenlijk al ten tijde van de verhuizing, maar toen was het budget helaas op. We hebben de oude rolgordijnen van de vorige bewoner nog steeds hangen. Oerlelijk, maar ze functioneren nog. Maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat er houten lamellen komen. Hopelijk over niet al te lange tijd.

Airco

Ja ja, eindelijk gaat er een airco komen in huis! In ons oude huis was dit ook al jaren de planning, maar hadden we daar geen potje voor. Inmiddels wel (lang leven mijn lange No Buy periode). Voor de zomer wordt er een airco geplaatst op onze slaapkamer. Wij slapen helemaal boven en vangen dus de meeste warmte. Wat een luxe zal dat zijn straks.

Zonnepanelen

Om ons huis ook duurzamer te maken willen wij ooit zonnepanelen laten plaatsen. Mijn man is al bezig met offertes aanvragen zodat we een beetje weten wat wij hiervoor moeten sparen.

Mochten we flink zuinig aan gaan doen kunnen we dit heel misschien dit jaar nog realiseren. Anders wordt het zeker volgend jaar. Vooral mijn man is hier heel druk mee bezig qua kennis en zich inlezen. Dat laat ik maar aan hem over 😉

Verder aankleding van de woonkamer

Hier zijn we al lekker mee bezig. Zo kreeg ik vandaag weer wat nieuwe kussentjes binnen voor op de bank. Ik ben weg van deze kussens, ze zijn lekker stevig en ik allerlei leuke printjes. Er gaan er tzt nog wel een paar extra komen.

Ook kwam vorige week een mooi lampje binnen voor op ons bureau!

Zodra de winkels weer normaal open mogen gaan we kijken voor een grote kamerplant voor op de grond naast de buffetkast. We missen nog wel wat plantjes. We hebben er wel een aantal, maar in zo’n grote woonkamer mis ik er nog wel een paar. Het staat altijd zo leuk al die planten!

De voortuin

Onze voortuin is nu, na het snoeien (dus niet zoals op de foto), helemaal kaal. Hier moet echt een bedrijf voor komen om dit aan te pakken.

Wij willen het opnieuw laten betegelen en een mooie hoge border van steen met daarin wat planten. Ook dit kost natuurlijk wel weer wat geld. Maar omdat we bepaalde dingen gewoon heel graag willen is de drive om te sparen ook wel aanwezig. Dat scheelt.

Een ideetje van een border zoals wij een beetje in het hoofd hebben:

Wij willen de border alleen niet zo diep, dus een smallere border zodat we nog genoeg plek hebben voor een leuk zitje voor de deur.

Zo blijven we allemaal plannetjes maken voor ons huis. We moeten ook nog een mooie zit boven op ons ‘dakterras’ met een parasol. Dus jullie horen het al, mijn No Buy periode zal ik waarschijnlijk weer even flink moeten gaan oppakken 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Zoveel leuke ideeën om er een leuke en mooie woning van te maken en ook heel gezellig….
  Wat een mooie ingerichte woning met zoveel prachtige meubelen….

  Xoxo

  maart 18, 2021 at 11:58
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge