Follow:
boeken

Amalia’s erfenis – Marianne en Theo Hoogstraaten

Na al eerder een boek van dit duo te hebben gelezen wist ik dat ik wederom zou genieten van een boek van Marianne en Theo Hoogstraaten. Zij verwerken historische elementen en waargebeurde geschiedenisfeiten in hun boeken, en daar hou ik zo van! Van uitgeverij De Crime Compagnie ontving ik ‘Amalia’s erfenis’ een mooie historische roman over een koninklijk huis, intriges en een sterke vrouw…..puur genieten!

Achterflaptekst ‘Amalia’s erfenis’

De zeventienjarige Amalia van Solms vlucht samen met koningin Elisabeth van Bohemen naar ‘s-Gravenhage. In korte tijd weet ze zich op te werken van hofdame tot vertrouwelinge van de koningin. Dat wordt ook opgemerkt door prins Frederik Hendrik van Oranja-Nassau, die als een blok valt voor de mooie Amalia. Maar zij geeft zich niet snel gewonnen en gaat tot het uiterste om haar nageslacht een glorieuze toekomst te bezorgen.

Amalia van Solms is de stammoeder van ons Koninklijk Huis, naar wie de huidige kroonprinses is vernoemd.

Samenvatting

Om Amalia van Solms, de stammoeder van ons Koninklijk Huis, beter te leren kennen moeten we flink terug in de tijd. Tijdens het lezen reis je af naar de Zeventiende Eeuw en dompel je jezelf onder in een wereld van macht en status. Amalia van Solms is een vertrouwelinge van koningin Elisabeth van Bohemen. Al snel krijgt prins Frederik Hendrik van Oranje-Nassau Amalia in het oog en probeert haar het hof te maken. Amalia is echter een sterke vrouw die weet wat ze wil en geeft zich niet zo snel gewonnen. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen, trouwen met de prins zodat haar nageslacht van koninklijke bloede zullen zijn en niets tekort zullen komen.

Een oorlog zorgt voor de nodige problemen, maar Amalia blijft sterk en zal krijgen wat zij wil.

Door de chronologische volgorde leest het verhaal heel prettig. De omschrijvingen zijn gedetailleerd en personages zijn zeer goed uitgediept. De momenten aan het hof worden beeldend verteld alsof je er zelf bij bent. Waarheid en fictie zijn goed met elkaar verweven en geven je een prachtig boek vol geschiedenis. De auteurs hebben grondig werk verricht naar alle feiten uit de geschiedenis en daarmee een prachtige roman gecreëerd.

Het lezen van ‘Amalia’s erfenis’ zorgt voor een indrukwekkende geschiedenisles die je zal boeien van begin tot eind!

Informatie

Amalia’s erfenis – Marianne en Theo Hoogstraaten

Uitgeverij De Crime Compagnie

Paperback, 300 pagina’s

ISBN: 9789461093653

Prijs: €17,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge