Follow:
boeken, kids

Dolfje Weerwolfje: Spookweerwolven – Paul van Loon

Dolfje Weerwolfje

Nu Thomas zelf elke avond in bed leest vliegen de boeken erdoorheen. Dolfje Weerwolfje kende hij al van de gelijknamige film, waarna hij avond aan avond als een ‘echte’ wolf aan het huilen was in bed. Toen ik dit nieuwe boek van Dolfje met de post kreeg stond hij al te stuiteren om hem te gaan lezen. Inmiddels is hij al een tijdje uit, tijd voor een recensie!

Achterflaptekst ‘Spookweerwolven’

In een luchtballon naar de (volle) maan! Dolfje Weerwolfje en Noura mogen mee in de luchtballon van neef Leo. Ze komen terecht op de binnenplaats van een duister kasteel. Daarbinnen klinken vreemde geluiden…

Dolfje Weerwolfje

Samenvatting

De boeken van Dolfje zijn ontzettend goed te lezen voor kinderen vanaf groep 3. Korte zinnetjes, verschillende lettertypes en kleuren van tekst zorgen ervoor dat het lezen afwisselend is en interessant blijft. Uiteraard staan er ook weer hele grappige illustraties in het boek.

Dolfje Weerwolfje

De Leo-taal vond Thomas ontzettend grappig. Hij moest even inkomen om het steeds goed (en dus eigenlijk ‘fout’) te lezen, maar toen hij de Leo-taal eenmaal begreep moest hij constant hardop lachen.

Als Noura, Dolfje en Leo na een niet al te vlekkeloze tocht met de luchtballon aankomen in Wolvenstein wordt Dolfje meegenomen door de Spookweerwolven. Gaat het Leo en Noura lukken om Dolfje uit de klauwen van de Spookweerwolven te redden?

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje

Neef Leo is wel een beetje een pechvogel. Elke keer gebeurt er weer iets waardoor hij gewond raakt. Thomas vond dit stiekem toch ook wel weer een beetje grappig. Zoals je op de foto kan zien heeft Leo écht een eigen taaltje; geknaktst oor, zerige ribben, duimpie bloedst….

Vaak geef ik bepaalde gelezen kinderboeken door aan de school van Thomas. Thomas zal niet alle boeken nog een keer lezen. Maar één ding maakte Thomas mij wel duidelijk toen hij dit boek uit had….Dolfje Weerwolfje wilde hij houden om nog een keertje te lezen! Een groter compliment voor dit boek is er volgens mij niet 😉

Een mooie boodschap in dit boek: je mag zijn zoals je bent!

Informatie

Dolfje Weerwolfje; Spookweerwolven – Paul van Loon

Uitgeverij Leopold

Hardcover, 112 pagina’s

ISBN: 9789025876814

Prijs: €13,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge