Follow:
budget, gezin, samenwerking

Bespaartips voor jonge gezinnen en gratis babypakketten!

Als moeder van 3 kinderen weet ik als geen ander hoe duur deze periode kan zijn. Kinderen kosten nou eenmaal geld. In deze jaren is het dan ook meer dan welkom om te profiteren van voordelen en te besparen op de dure uitgaven. Als je hier in de eerste jaren al mee aan de slag gaat wordt het alleen maar makkelijker de komende jaren. Want ik bereid je alvast voor, ook oudere kinderen kosten een flinke duit! Er is best wat winst te behalen als je bepaalde dingen verandert in je systeem. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Scoupy

 

Ken je de app Scoupy al? Hier kan je erg leuke voordelen mee krijgen. Geregeld zijn er artikelen die je gratis kan proberen of met een flinke dosis korting. Er zitten ook af en toe producten tussen die speciaal voor jonge ouders heel interessant kunnen zijn. En wellicht staan er artikelen tussen die je normaal ook altijd koopt waardoor je bespaart op je wekelijkse boodschappenbudget. Dan kan je mooi weer besparen! Het werkt heel makkelijk. Je download de app in de Appstore, koopt het artikel waar je interesse naar uitgaat en maakt een foto van je kassabon. Deze kan je uploaden in de app en na goedkeuring krijg je je geld teruggestort. Absoluut een hele fijn bespaartip!

Luiers

Voor jonge ouders zijn luiers toch wel de grootste kostenpost de eerste jaren. Wij hadden zelfs een flink aantal jaren 2 kids tegelijk in de luiers, die waren niet aan te slepen! Tips om hier flink op te besparen zijn voor jonge ouders vaak meer dan welkom.

  • uitwasbare luiers – Je kan natuurlijk besluiten om te kiezen voor uitwasbare luiers. Je hebt eenmalig een wat grotere uitgave en natuurlijk veel extra was, maar het is gebleken dat je honderden euro’s per jaar kan besparen door deze manier van luiers. Dus wanneer je het ervoor over hebt om meer moeite te doen kan je flink besparen.
  • luiertaart – Bij de geboorte van je kindje willen mensen je natuurlijk een mooi cadeau geven. Vaak zijn dit knuffels en kleertjes. Iedere moeder heeft ervaring hiermee en kan beamen dat de kleertjes héél leuk zijn, maar ze groeien er binnen no time uit! Ik heb zelfs kleertjes gekregen die uiteindelijk ongedragen doorgegeven konden worden naar een vriendin. Een leuk cadeau om te vragen zijn luiertaarten. Die zijn nog eens super leuk om te krijgen én mensen vinden het vaak ook heel leuk om te geven. En jij kan op die manier mooi een leuke voorraad luiers aanleggen 😉
  • let op aanbiedingen! – Dit klinkt heel logisch maar wordt toch vaak vergeten. Wanneer er echt een goede aanbieding van je favoriete merk luiers is, schroom dan niet om ook echt flink in te slaan! Dan maar in één keer een hele grote uitgave, maar die luiers komen wel op toch?
  • merkluiers zijn niet altijd de beste – Na flink wat testen bleek dat de luiers van de Aldi perfect bleken voor mijn dochters. Waar andere moeders zweren bij duurdere merken vond ik die toch niet goed genoeg voor het bedrag wat ik ervoor moest neertellen. En als de Aldi luiers in de aanbieding waren lag onze auto vol 😉
  • bonnetjes – Bewaar de bonnetjes van je luiers. Het komt geregeld voor dat je bij een actie flink hebt ingeslagen en een bepaalde maat toch niet meer past. Deze kan je dan nog ruilen voor een maat groter.

Gratis babydozen

Wanneer je zwanger bent, of net bent bevallen, kan je gebruik maken van gratis pakketten. Hierin zitten handige gratis producten en kortingsbonnen. Zonde om die niet aan te vragen!

Kruidvat pakket aanvragen

Blije doos Prenatal aanvragen

Ouders van nu box aanvragen

Plus kiekeboebox aanvragen

Jumbo Hallo mama box aanvragen

Jan Linders babypakket aanvragen

Gratis rompertje Zeeman aanvragen

Welkom op de wereld box Hoogvliet aanvragen

Baby & Tiener megastore geboortedoos aanvragen

Babypoint pakket aanvragen

Sparen

Wanneer je baby geboren wordt is het verstandig om een spaarrekening te openen voor je kleintje. Begin al meteen met sparen om later eventuele studies etc te kunnen bekostigen. Dit kan zelfs al met een klein bedrag per maand. Op deze manier kunnen dure kosten die later komen makkelijker opgevangen worden. Op die manier heb je later geen problemen met het betalen van die kosten. Ook kan je besluiten om dit spaargeld later aan je kind mee te geven wanneer hij/zij het huis uitgaat. Dit kan je natuurlijk helemaal naar eigen wens invullen. Maar begin op tijd met sparen, dan groeit die spaarrekening makkelijker en sneller.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge