Follow:
boeken, In de spotlight, Nederlandse auteurs

In the Spotlight: Sebastiaan Koen

Vandaag de schrijver Sebastiaan Koen in the Spotlight! Hij is de schrijver van de Verhalen van Auruco, een reeks waar het eerste deel is uitgegeven bij Uitgeverij Zilverbron. Ik stelde Sebastiaan een aantal vragen om hem beter te leren kennen als auteur, en ik kreeg razendsnel antwoord. Lezen jullie mee met dit leuke interview?!

Stel jezelf even voor:

Mijn naam is Sebastiaan Koen en ik ben 25 jaar oud. Sinds mijn geboorte woon in al in Assen, waar ik met mijn vrouw woon. Naast het schrijven werk ik voor een koeriersbedrijf, waar ik 5 dagen per week ’s avonds werk. Aangezien mijn vrouw overdag werkt, heb ik dan alle tijd om te schrijven.

Hoe is het voor jou begonnen als auteur?

Ik had ooit eens een hoofdstukje geschreven, maar daar deed ik niets mee. Totdat ik door mijn vrouw Lisa een keer werd gevraagd om verder te schrijven. Toen begon het balletje te rollen en was het manuscript af voor ik er erg in had. Daarna leverde ik het manuscript op een festival bij Cocky v. Dijk van Zilverbron in. Ze was direct enthousiast en zo was ik direct binnen! Dat was heerlijk natuurlijk!

In de serie ‘De verhalen van Auruco’ zijn twee broers de hoofdpersonages. Heb jij karaktereigenschappen van jezelf verwerkt in deze personages?

Beide broers delen een overheersende karaktereigenschap van mij. De jongste is erg beschermend en nieuwsgierig, de oudste erg koppig en spreekt soms sneller dan hij nadenkt. Sommige onderliggende eigenschappen van mijzelf vloeien ook in andere personages voort.

Waar haal jij je inspiratie voor je boeken vandaan?

De grote lijnen voor inspiratie komen voornamelijk uit andere fantasy series. Uiteraard is het allemaal zelf bedacht, maar iedereen doet ergens inspiratie op. Ook ik kijk naar dingen in het dagelijkse leven. De mensen op straat, bepaalde gebouwen, dieren de natuur om ons heen. Overal is wel iets vandaan te halen!

De recensies over je eerste boek zijn lovend, geeft dat jou extra druk voor uitbrengen van de vervolgdelen?

Ik hoop inderdaad van harte dat het tweede deel net zo goed wordt ontvangen. Er gebeuren weer spannende dingen en je probeert jezelf toch steeds te overtreffen. Familie en vrienden om je heen kopen vaak je boek om je te steunen, maar het is natuurlijk de bedoeling dat ze willen weten hoe het verhaal verder gaat!

Zou jij de avonturen die je in je boeken beschrijft zelf ook mee willen maken?

Oei, dat is een lastige vraag! Het hangt er natuurlijk vanaf vanuit welk perspectief ik het zou beleven. Sommige personages lijden meer dan andere of overleven de reis niet.. Over het algemeen zou ik me er wel aan wagen, puur om de mensen te helpen. Zeker als je niets meer hebt te verliezen.

Naast het schrijven, waar hou je nog meer van?

Als ik een keer niet schrijf, vermaak ik mezelf vaak door films of series te kijken. Daarnaast lees ik ook af en toe, waarbij ik dan graag naar muziek luister. Wanneer ik echt niets te doen heb, game ik nog wel eens op de Xbox. De tijd die ik samen met mijn vrouw ben, spenderen we ook vaak samen. Dan gaan we lekker weg of maken we een legpuzzel.

Heb je de cover van je boek zelf ontworpen?

Het eerste idee voor de cover was ietwat te bombastisch om voor elkaar te krijgen. Toen stuurde de uitgever een ideetje, waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Uiteindelijk leek het nog erg op wat ik als eerst in gedachte had!

Welk genre zou jij eventueel nog meer overwegen om over te schrijven? En welk genre absoluut niet?

Om heel eerlijk te zijn spoken er al veel meer verhaal ideeën in mijn hoofd! Een grote Sci-fi reeks heeft soms al wat aandacht gekregen. Daarnaast is er een beginnend idee voor een apocalyptische thriller, maar dat zal nog wel even duren! Ik denk dat een zoetsappige roman echt niets voor mij is om over te schrijven, haha.

Welke auteurs lees jij zelf graag? En zijn er bepaalde auteurs die een inspiratiebron voor jou zijn?

Ik heb veel van de grote Tolkien gelezen, maar ook van Terry Goodkind. Die tweede heeft ‘De wetten van de magie’ serie geschreven, die erg goed waren! Zij zijn allebei een grote inspratie geweest, vooral voor de diepgang van de personages. Soms lees ik ook Engelse boeken, met name degene die met games te maken hebben. Dan krijg je extra inkijk in een al bekende wereld.

Hoe heeft het schrijven jouw leven veranderd?

Schrijven is een heerlijke manier om de stress en problemen van deze wereld even uit de weg te gaan. Ik kom dan even tot rust en ga dan helemaal in het verhaal op. Vooral als ik dan bedenk dat ik het zelf heb bedacht, geeft een heerlijk gevoel. Het is niet iets waar ik van kan leven, maar dat is natuurlijk iets waar iedere schrijver wel van droomt. Alleen maar bezig zijn met verhalen lijkt me heerlijk!

Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jou als auteur verwachten?

Het is de bedoeling dat ieder jaar een deel van ‘Verhalen van Auruco’ uitkomt. En dan in totaal 5 delen. Ik laat de ‘fans’ er ook niet op wachten, dus ik houd me strak aan die planning. Zoals ik eerder zei zijn er genoeg ideeën voor nieuwe verhalen! Dus houdt het goed in de gaten. 😉

Like de Facebookpagina van Sebastiaan Koen om al het nieuws rondom zijn boeken te volgen.

Het eerste deel van de Auruco serie is te bestellen bij Bol.com.

Dank je wel Sebastiaan! Ik vond het ontzettend leuk om je te mogen interviewen.

** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Klinkt goed!
  Zou het ook zelf gaan lezen…

  Xoxo

  januari 25, 2018 at 09:38
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge