Follow:
boeken, kids

Van klein tot groots: Frida Kahlo – Gee Fan Eng * Maria Isabel Sánchez Vegara

frida kahlo

Ik word ontzettend blij van deze geweldige serie! Na Coco Chanel, Audrey Hepburn en Anne Frank is er nu het vierde deel in de serie ‘Van klein tot groots‘ met dit keer Frida Kahlo als onderwerp. Naast de prachtige cover bevat ook dit boek weer ontzettend veel mooie illustraties. Ook dit boek is weer een pareltje om te hebben in je collectie.

Achterflaptekst Frida Kahlo

frida kahlo

Van klein tot groots

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

Frida Kahlo (Coyoacán, 6 juli 1907 – Coyoacán 13 juli 1954)

Frida Kahlo was een Mexicaanse kunstschilderes die uitgroeide tot een van de grootste kunsticonen van de 20e eeuw. Ze had een zeer persoonlijke en vrouwelijke schilderstijl en was daarnaast een bijzondere vrouw met een rebelse persoonlijkheid en een drang naar onafhankelijkheid. Ze wist tegenslagen als ziekte en een zwaar ongeluk de baas te worden en is daarmee ook vandaag de dag voor miljoenen vrouwen een voorbeeld van doorzettingsvermogen en moed.

Samenvatting

frida kahlo

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Frida Kahlo alleen van naam kende. De kunstenaarswereld is nou eenmaal niet een wereld waar ik veel kennis van heb. Dit boek heb ik in November al in Engeland gespot en stiekem even ingekeken, en meteen verliefd op deze vrolijke versie!

Deze serie is zeer geschikt voor kinderen omdat de stukjes tekst kort en duidelijk zijn. Je hebt het in principe zo uitgelezen maar dit maakt het boekje niet minder leuk en interessant. De hoogtepunten (en ook dieptepunten) uit het leven van Frida Kahlo worden makkelijk beschreven zodat je genoeg informatie krijgt over het leven van deze vrouw. Voor iemand zoals ik, die nog niets over het leven van Frida Kahlo wist, is dit juist erg leuk en informatief om te lezen. En de illustraties maken het boekje helemaal af!

frida kahlo

Spreekbeurt

Volgens mij heb ik het in één van de vorige recensies van deze serie ook al gezegd, deze boekjes zijn ook hét perfecte materiaal voor een spreekbeurt op de basisschool. Onderwerpen als sporten en huisdieren zijn inmiddels wel een beetje voorspelbaar, hoe fantastisch zou het zijn als je één van deze powervrouwen kiest als onderwerp? Juist die korte stukjes tekst zijn voor kinderen ideaal om te gebruiken om hun spreekbeurt mee voor te bereiden. Succes verzekerd!

frida kahlo

Ik heb deze serie boekjes, die nu uit 4 delen bestaat, op mijn nachtkastje liggen. Een serie die ik koester en geregeld even doorblader om de mooie illustraties te bekijken. Ik noem mijzelf echt geen feministe, maar ik ben absoluut een fan van deze serie die deze bijzondere vrouwen in de spotlight zet!

Informatie

Van klein tot groots: Frida Kahlo – Gee Fan Eng & Maria Isabel Sánchez Vegara

Uitgeverij De Vier Windstreken

Hardcover, 36 pagina’s

ISBN: 9789051167412

Prijs: €14,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge